IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мостстрой АД (5MY / MOSTS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Al-elder
    Доста е неясно нито какви са параметрите за избор на изпълнител, нито какво точно включват офертите. Дадени са само някакви крайни цифри, по които нищо не може да се съди. И отново ме хваща яд на журналята, които вместо да напишат параметрите и да поискат инфо от министерството си чешат м.дите. Просто не се знае тези цифри какво включват, както и каква е "задачата" и "вярното и решение" според министерството. Всичко е в сферата на догатките! Точно затова мисля, че изключително рано да се правят каквито и да е изводи на база инфото, което има до този момент.
    Пич, не се нахвърляй така върху журналята, защото и тяхната не е лесна - всички очакват от тях максимум инфо, а на тях им се дава минимум инфо. Толкова са им казали - толкова пишат. Виновни в случая са чиновниците, които умрат да се прават на важни. Единственото, което се знае е, че цената би трябвало да се отнася за целия проект, а не само за моста.

Между другото, критериите за оценка на офертите се публикуват задължително в тръжното обявление - тук си прав, можеше да се постараят да го изровят.

Огромната разлика в цените е наистина озадачаваща, но според мен това може да се обясни или с някакво недоразумение относно параметрите на офертите или опит за хитруване с разни скрити точки. И в двата случая може да се очаква декласиране на оферти или поне по-основателното им класиране на по-долни места. Всичко е възможно, но според мен ще бъде предпочетен един от двата консорциума с българско участие.

Коментар

• момчета, познайте утре кое балонче ще оглави класацията на мечките
      казал го е норда: лакумо дупе, ......
      айде, да ви е за урок!

Коментар

• Това ще ти го обясня, когато МОСТС стигне 1000лв. цена за акция. :-) Сега се въоражи с търпение и любопитството ти ще бъде задоволено. :-)

Коментар

• Пепи, тези чужди компании, които участват нямат ли и те специалисти по мостовете ? И по кои показатели нашите строители са по- добри от техните ?

Коментар

• E-eee, шефе те хубавите работи не стават бързо, но при МОСТС и техниката, и фундамента е за ЯКО нагоре при този фрии флот. ;-) Ако пък някой реши да си напазарува по на едро, да си допълни пакетчето не ми се мисли. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
              Най-добре е да се изчакат няколко дни и да се видят подробности от различните предложения, както и дали всички отговарят на зададените параметри.
              Да, най-добре да изчакаме, но за съжаление няма да са няколко дни - в статията се споменаваше за 30-40.

Коментар

• Dnes prodadoh MOSTS
                ne iskam da sporq,prosto realizirah
                Profit.....
                Uspeh i kasmet na neprodalite....

Коментар

• Е-еее, как решиха тези от ЕС да отпуснат 236мил евро, ако това мостче над Дунава струва 100мил., изглежда, че такива мостове струват много пари и тези с ниските оферти са решили да е..... дявола, ама не са познали. :-) Топлата вода е открита и много добре се знае колко ще струва този мост. :-) Избери БЪЛГАРСКОТО, защото си имаме и доказали се специалисти, и базите, и лабораториите за анализи, абе МОСТС е с едни гърди пред другите, което скоро ще се разбере. ;-)

Коментар

• hah това не е някакъв мост, а мост над ДунаваПри това съчетаващ различни видове транспорт.
                    И най-вече в една силно сеизмична зона!

Колко струва изграждането на някакви мостове над Елба и Рейн?
                    Най-добре е да се изчакат няколко дни и да се видят подробности от различните предложения, както и дали всички отговарят на зададените параметри.

По-сериозен размисъл трябва да има върху това, което споменава и Никола- при голямото увеличение на приходите, съоветно печалбата, как ще се държи мажоритаря

П.П.Имам акции на дружеството, но няма да казвам дали е приканване или не за покупка, защото го намирам за тъпо и лицемерно

Коментар

• Доста е неясно нито какви са параметрите за избор на изпълнител, нито какво точно включват офертите. Дадени са само някакви крайни цифри, по които нищо не може да се съди. И отново ме хваща яд на журналята, които вместо да напишат параметрите и да поискат инфо от министерството си чешат м.дите. Просто не се знае тези цифри какво включват, както и каква е "задачата" и "вярното и решение" според министерството. Всичко е в сферата на догатките! Точно затова мисля, че изключително рано да се правят каквито и да е изводи на база инфото, което има до този момент.

ПС Някой да е намирал как точно се класират офертите? Сигурно не! Това информационно затъмнение пък ме кара да си мисля, че прави нещата по-лесни за хора като Черепа, които обичат сянката и това им идва като 6ца от тотото.

За нас остава да чакаме и да гадаем!
                      Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

• Аз мисля, че спечелването на тази поръчка от консорциума с най-висока цена, при това много по-висока от другите, би предизвикало огромен скандал и е почти изключено. Още повече, че по проекта има финансиране от ЕС, а там гледат доста сериозно на цената, знаете как Щрабаг печели поръчки. Как според вас ще прозвучи във всички страни членки, че бюджета на Съюза финансира строителството на някакъв мост по най-скъпата оферта?
                        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=41713
                          мисля,че и учредяването на това дружество не е случайност

Коментар

• От това, което прочетох, за подадените оферти, мисля, че може да се стигне до един единствен извод........най-сериозният консорциум, който кандидатства за строителството на Дунав мост 2 е този, в който участва Мостстрой, както и това, че почти сигурно е, че същият ще спечели, именно защото е най-сериозен.........а цената на акциите, сериозните компании винаги се оценяват сериозно от инвеститорите........

Коментар

• Щом цената е с най-малка тежест, то тогава може ли някой да направи един сравнителен анализ на предложенията и ОСТАНАЛИТЕ прдложения в офертите които са със СЕРИОЗНА ТЕЖЕСТ.

Коментар

• Niki, един СПЛИТ е нужен за МОСТС, просто е задължителен при този малък фрии флот. ;-) Търпението е злато, бих казъл аз ! ;-)

Коментар

X