IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
    Как виждате разпределението на силите тук? По слухове една от причините за разрива м/у ЦВ и ДП е че последния искал по-голямо участие.
    тук е василев засега....
    гагарин не знам ...ти можеш да кажеш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
      Или повече и по-малки.
      Движение да има.
      При 150 милиона акции.... си е доста малък....

Коментар

• Как виждате разпределението на силите тук? По слухове една от причините за разрива м/у ЦВ и ДП е че последния искал по-голямо участие.
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

много едри риби..... и всеки с глас...
          Или повече и по-малки.
          Движение да има.

Коментар

Интересно, не важно, другото е тривиално за редовно ОСА.
            Хипотези защо до 9 души - увеличаваме акционерите с повечко бройки или до 3 - окрупняваме пакети?
            Хипотези без препоръки!

много едри риби..... и всеки с глас...

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
              нищо не разбирам.... защо е важно точно това??
              Интересно, не важно, другото е тривиално за редовно ОСА.
              Хипотези защо до 9 души - увеличаваме акционерите с повечко бройки или до 3 - окрупняваме пакети?
              Хипотези без препоръки!

Коментар

ОСА на 29.07.2014, собственост към 15.07.
                Обичайните отчети, отговорности, одити и т.н., единствено това за мен е по-интересно.
                нищо не разбирам.... защо е важно точно това??

Коментар

• ОСА на 29.07.2014, собственост към 15.07.
                  Обичайните отчети, отговорности, одити и т.н., единствено това за мен е по-интересно.
                  Attached Files

Коментар

nacheff,
                    Акцията е спекуланска и инвеститорска...кой как иска да я вижда.....
                    Ако при Събев чакахме всяка НГ за коледен подарък ,сега има и междинни ..такива....за спекулантите...
                    Играта беше от 6,5 до 2 лв и сега към 6,5.... оздравяване и след това препродажба....над 7 ..
                    Някой налива яки пари в Петрол АД....
                    докато КОРП е там ще има продажба на пакети...който и да са те...
                    Това е моето виждане..може и по бавно от очакваното ,но при тази суматопха в държавата е една сигурна акция.....
                    със свойте спадове ,качвания , шахматни ходове и ре ходове...но се качва.....
                    В момента границите са очертани ..
                    4- 4,5...
                    ако си спекулант играй в тези граници...
                    Ако си инвеститор чакай над 5,5 ...през лятото...,
                    никой няма да даде 15 милиона за акции на 4,5 ето така....
                    тяхната цел е поне 20 % печалба над 5,3....първо стъпъло...
                    това е логиката и на спекуланта и на инвеститора...
                    Не е препоръка....
                    Монти, ти за разлика от мен, ги виждаш по-цветни (многовариантни) и по-триизмерни нещата. Това си е качество и ми беше интересно да прочета за тази двойственост на позицията.
                    Не съм успял да спекулирам в рамките на тези движения 3,90 - 4,50.
                    А би трябвало, може би!

Мойте споделяния са породени от едни размисли, които бях споделял с Жеката по-рано, а именно в периода, в който се чудехме какво е породило събитията по тази позиция. Ясно си беше, че Събев и сие водеха нещата към зануляване.
                    Та си зададох въпроса:
                    - има ли заинтересован голям от петролния бранш, който е намерил Василев или Василев е намерил него и нещо са се разбрали, или
                    - виждайки накъде бута нещата Събев, Василев е решил да извади още пари и да вземе контрола в компанията, при което основната цел е била да си спаси кредитите, или
                    - някаква комбинация от двете.

Аз си признавам, че имах надежди в процеса на увеличаване на капитала да стане ясно, че А са отишли в някой голям от петролния бранш, който придобива по този начин около 30 % от компанията, а след това постепенно разширява (съгласувано с групата на корп) присъствието си вътре и това тече до момента, в който банкерите се оттеглят да си вършат банкерската работа, а бензинджиите - тяхната си работа.
                    Нали знаеш, какъв е стария почин - работата на работниците, парите на банкерите
                    Кесаровото кесарю!

От това, което става, аз оставам с впечатление, че нещата се развиват по своя логика и по път, който е някаква разновидност на втория вариант.

Значи, дето викаш, остава да чакаме 5,50 за лятото и да мислим за нататък.
                    Днес нема никой, което може и нищо да не значи, но аз имам недобро чувство, че за умеещите и имащи нюх да спекулират в тесни граници, ситуацията е прилична, а за инвеститорите от нашия калибър, може и да е заклещване.
                    Поздрави

Коментар

• А като спекулаН ,как ги виждам ами ако капман/което смятам ,че е направил/ си е продал пакетчето , скоро ще се поогледат ,поогледат и ще тръгнат към 4,5 .... там е истината в тази позиция......
                      в момента когато се разберат политиците , за дата на изборите ще има поне седмично качване на борсата и цената отива на добри нива...най вече тук... А ако не...
                      Ако има още Ше си купя поне една хилядарка на около 4... преди да му мисля ,нещо друго....
                      не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                        Ти си си го казал ясно и добре.
                        Именно вметката на Ганчев от интервюто, което постна хоулт, малко ме вкарва в различни размисли.
                        Дори получих колегиална забележка, че инвестицията не е потенциална, а си е реална и вече е направена. Произтичало от интервюто.

Аз продължавам да си мисля, че все пак не е едно и също, ако :
                        В една публична компания се случи увеличение на капитала, при което става ясно, колко А са купени, кой ги е купил и колко пари са влезнали в касата на дружеството.
                        Счетоводно настъпват големи промени в собствения (уставен) капитал в пасива на баланса на Петрол.

или:
                        тук вече ще спекулирам брутално - инвеститорът е купил call опция върху дяловете на едно от ООД, чрез които Корп стана фактически собственик в Петрол. Парите отиват в собственика на дяловете. Този собственик по някаква схема ги налива в Корп, Корп отпуска нов заем на Петрол за рефинансиране на стари дългове.
                        Няма страйк, няма събитие, формално няма нов собственик в ООД.
                        След някакъв период от време се вписва нов собственик на ООД, което от своя страна е собственик на А на Петрол, а отнякъде Петрол получава още оборотни пари назаем, което е уредено от новия собственик в рамките на предварителна договореност.
                        Тук счетоводно не настъпват никакви промени в собствения (уставен) капитал в пасива на баланса на Петрол.

В резултат на тези две привидно коренно различни операции, собствеността може да се структурира в равни съотношения.

Малко завъртяно стана, сорри, за което!

.
                        nacheff,
                        Акцията е спекуланска и инвеститорска...кой как иска да я вижда.....
                        Ако при Събев чакахме всяка НГ за коледен подарък ,сега има и междинни ..такива....за спекулантите...
                        Играта беше от 6,5 до 2 лв и сега към 6,5.... оздравяване и след това препродажба....над 7 ..
                        Някой налива яки пари в Петрол АД....
                        докато КОРП е там ще има продажба на пакети...който и да са те...
                        Това е моето виждане..може и по бавно от очакваното ,но при тази суматопха в държавата е една сигурна акция.....
                        със свойте спадове ,качвания , шахматни ходове и ре ходове...но се качва.....
                        В момента границите са очертани ..
                        4- 4,5...
                        ако си спекулант играй в тези граници...
                        Ако си инвеститор чакай над 5,5 ...през лятото...,
                        никой няма да даде 15 милиона за акции на 4,5 ето така....
                        тяхната цел е поне 20 % печалба над 5,3....първо стъпъло...
                        това е логиката и на спекуланта и на инвеститора...
                        Не е препоръка....

Коментар

Чакайте сега, аз категорично нищо не мога да заявя.
                          Дотук единствено Ганчев вметна нещо, но все си мисля, че си върви процедурата.
                          Най-лесно е един телефон на СИС.
                          Като цяло това и се очаква - дълг/собственост, намалени разходи по заеми, ликвидност и изплуване над 0-та.
                          Нямам препоръки!
                          Ти си си го казал ясно и добре.
                          Именно вметката на Ганчев от интервюто, което постна хоулт, малко ме вкарва в различни размисли.
                          Дори получих колегиална забележка, че инвестицията не е потенциална, а си е реална и вече е направена. Произтичало от интервюто.

Аз продължавам да си мисля, че все пак не е едно и също, ако :
                          В една публична компания се случи увеличение на капитала, при което става ясно, колко А са купени, кой ги е купил и колко пари са влезнали в касата на дружеството.
                          Счетоводно настъпват големи промени в собствения (уставен) капитал в пасива на баланса на Петрол.

или:
                          тук вече ще спекулирам брутално - инвеститорът е купил call опция върху дяловете на едно от ООД, чрез които Корп стана фактически собственик в Петрол. Парите отиват в собственика на дяловете. Този собственик по някаква схема ги налива в Корп, Корп отпуска нов заем на Петрол за рефинансиране на стари дългове.
                          Няма страйк, няма събитие, формално няма нов собственик в ООД.
                          След някакъв период от време се вписва нов собственик на ООД, което от своя страна е собственик на А на Петрол, а отнякъде Петрол получава още оборотни пари назаем, което е уредено от новия собственик в рамките на предварителна договореност.
                          Тук счетоводно не настъпват никакви промени в собствения (уставен) капитал в пасива на баланса на Петрол.

В резултат на тези две привидно коренно различни операции, собствеността може да се структурира в равни съотношения.

Малко завъртяно стана, сорри, за което!

.

Коментар

• Чакайте сега, аз категорично нищо не мога да заявя.
                            Дотук единствено Ганчев вметна нещо, но все си мисля, че си върви процедурата.
                            Най-лесно е един телефон на СИС.
                            Като цяло това и се очаква - дълг/собственост, намалени разходи по заеми, ликвидност и изплуване над 0-та.
                            Нямам препоръки!

Коментар

Нашият справочник ,Жеката...каза че всичко е окей.....за увеличението....
                              Аз Жеката отдавна съм го признал и не поставям под съмнение, че откъм процедура може да се завърши идеята за увеличението.
                              По-скоро друго не ми ясно.

Ганчев говори, че той представлява група инвеститори: източни, западни и себе си.
                              Не е казано ясно и категорично дали тези инвеститори са потенциални, или вече са направили инвестицията си.

Ако са потенциални, в процеса на увеличаване на К, те ще си застанат в компанията, така както е договорено предварително с Василев (при евентуално участие и на цкб).

Има и друг вариант. Василев им е заложил някакво количество от досегашните акциите на П, пък те са дали пари, които по договорен способ се били употребени за да се разчистят оборите. Крайната договорка е, този по същество дълг да се трансформира в собственост.

Крайният резултат ще си примерно същият, само дето ние по-дълго няма да разберем, кой точно дава парите.
                              И при увеличение, пак може да не разберем точно.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                                Аз пък защо от приказката на Ганчев останах с впечатление, че увеличение няма да има, може да няма.
                                Иначе, доколкото страшно мразя разводняванията, в предния период, колчем цената паднеше под 4, допълвах до момента, в който ефектът от потенциално разводняване беше елиминиран.

При хипотеза на липса на увеличение, политиката ми е била спорна.

За кешът си прав!
                                Нашият справочник ,Жеката...каза че всичко е окей.....за увеличението....

Коментар

X