IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• То става като Хамлетов въпрос:Да има ли увеличение или да няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Има ли кеш , има компанния ,няма ли кеш няма компания....
      Аз пък това разбрах.....
      А и увеличение от 5 кинта..което някой ще даде ...скоро... и купува милиони на 4,5...
      А сега е пак 4,07 лв цената.....
      Хубаво е да си спекулант....
      Аз пък защо от приказката на Ганчев останах с впечатление, че увеличение няма да има, може да няма.
      Иначе, доколкото страшно мразя разводняванията, в предния период, колчем цената паднеше под 4, допълвах до момента, в който ефектът от потенциално разводняване беше елиминиран.

При хипотеза на липса на увеличение, политиката ми е била спорна.

За кешът си прав!

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Монти,
        Информацията от Ганчев я възприех субективно така:
        "Дори и да е имало някаква приказка за подреждане на къщичката и бърза препродажба на "голем", туй вече не е актуално.
        Предстои дълго делнично бачкане, без гаранции, тъй че правете си сметката!"
        Има ли кеш , има компанния ,няма ли кеш няма компания....
        Аз пък това разбрах.....
        А и увеличение от 5 кинта..което някой ще даде ...скоро... и купува милиони на 4,5...
        А сега е пак 4,07 лв цената.....
        Хубаво е да си спекулант....

Коментар

• Монти,
          Информацията от Ганчев я възприех субективно така:
          "Дори и да е имало някаква приказка за подреждане на къщичката и бърза препродажба на "голем", туй вече не е актуално.
          Предстои дълго делнично бачкане, без гаранции, тъй че правете си сметката!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Освен да звъннем да ги питаме.

Очаквах изсипване.....с пакет , а те за сега нищо....

Коментар

Жека ,каква е играта на капман...
              Освен да звъннем да ги питаме.

Коментар

• Жека ,каква е играта на капман...

Коментар

Интересно четиво....
                  Какъв оптимизъм само ! Ама тая схема с Лукойл вече е отигравана,сега какво е новото не разбрах?! намалели продажби и по скъпи горива и по бедни българи без работа и корпоративните клиенти се топят като сладолед на слънце.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Спокойно бе човек, ще си докараш някой инфаркт.
                    За твое успокоение - моите хартийки (на БФБ) също са надолу.
                    Ама като знам, че съм ги купувал на промоция и ,........че зад тях има стойност - не ми дреме.
                    Стойността им е тази на която се търгуват в момента.....
                    А перспективата им е отрицателна....заради политическата обстановка....а дали ще станат положителна..не искам да зная....кога или дали ....щом не е днес....:
                    не е препоръка....

Коментар

Само ще добавя - за мен всички акции на БФБ са спекулативни.
                      Кофти стават нещата, когато се набиеш някъде и ликвидността се изпари.
                      Не казвам, че хартийката не струва - просто на мен ми е скъпа.
                      Аз съм на същото мнение за БФБ - единствени отчети мръднали хартии като цяло бяха Енерго и Трасе наскоро. Другото е ... сантимент. Отново за мен поне и теб.
                      Ликвидността е ясна, навсякъде е мор на родното БФБ, тук съща съм бил заклещен.
                      Дали е скъпа...купувал съм и на 11.163, купувал съм и на 2 лв. Времето ще отсече скъпа ли е, евтина ли е.
                      Нямам препоръки!

Коментар

Ами щом на Ганчев и Василев 5 лева не са скъпи а на теб са ,тогава какво правиш в тази тема ....
                        Намери по еФтини и по качествени..в моментга такава треска я тресе борсата ,че бол еФтиниики....
                        само ,че тук се купува а там се продава..
                        Знаеш ли ако маркета беше бичи ,сега 5 и нещо щяхме да гоним.... а не кьораво и сакато да продава качваща се акция и да търси да влезе в някой падащи шитове...
                        Както изненадаха онзи дн на 4,47 ,скоро до края на месеца ще видим и повече от това..идва преоценка......
                        а и друго си е да плащат увеличение вместо на 5 на 4,5...
                        толкова за сега върви.....чака се следващия голям да пусне пакета на тези цени .... ама ако не го направи....

Не е препоръка...
                        Спокойно бе човек, ще си докараш някой инфаркт.
                        За твое успокоение - моите хартийки (на БФБ) също са надолу.
                        Ама като знам, че съм ги купувал на промоция и ,........че зад тях има стойност - не ми дреме.
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

ОК, казал си най-важното.
                          Само ще добавя - за мен всички акции на БФБ са спекулативни. т.е. не можеш да предвидиш нищо в дългосрочен хоризонт...
                          Не казвам, че хартийката не струва - просто на мен ми е скъпа. Ако се случи някаква драма или дават на промоция мога и да вляза в клуба.
                          Ами щом на Ганчев и Василев 5 лева не са скъпи а на теб са ,тогава какво правиш в тази тема ....
                          Намери по еФтини и по качествени..в моментга такава треска я тресе борсата ,че бол еФтиниики....
                          само ,че тук се купува а там се продава..
                          Знаеш ли ако маркета беше бичи ,сега 5 и нещо щяхме да гоним.... а не кьораво и сакато да продава качваща се акция и да търси да влезе в някой падащи шитове...
                          Както изненадаха онзи дн на 4,47 ,скоро до края на месеца ще видим и повече от това..идва преоценка......
                          а и друго си е да плащат увеличение вместо на 5 на 4,5...
                          толкова за сега върви.....чака се следващия голям да пусне пакета на тези цени .... ама ако не го направи....

Не е препоръка...

Коментар

Аз също съм аматьор и не гледам много фундамента.
                            В случая обаче ща не ща ми се налага да прегледам някой и друг отчет. Та там нещата за мен поне стават по-добре, може и да бъркам. Погледни сега собствения капитал, който по НГ беше -85 млн. лв., виж го днес, по-долу го бях писал. Дълга също рЕзко намалЕва, както го е уточнил и Ганчев. Относно управлението - спрямо миналото мисля няма как да е по-лошо, да не говорим за точно тези хора - меко казано хора от бизнеса, показали и доказали работата си. Относно перспективите - времето ще покаже, казал ти е човека, че ще гони и оптимизацията, маржа им скача яко, пазарния дял мисля леко се качи. За ниска конкуренция в сектора може би само естествен монопол ще е в полезрението ти. Бензиностанции са, щеш не щеш - отиваш и наливаш. Един от едрите играчи. Не мисля, че утре ще затрият/купят ЛукОйл или ОМВ да речем, нито обратното, макар да не съм сигурен за едната опция. Та кервана си върви, парата си влиза, да видим докъде ще я докараме.
                            Нямам препоръки, имам акции!
                            ОК, казал си най-важното.
                            Само ще добавя - за мен всички акции на БФБ са спекулативни. т.е. не можеш да предвидиш нищо в дългосрочен хоризонт...
                            Не казвам, че хартийката не струва - просто на мен ми е скъпа. Ако се случи някаква драма или дават на промоция мога и да вляза в клуба.
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

В случая обаче ща не ща ми се налага да прегледам някой и друг отчет. Та там нещата за мен поне стават по-добре, може и да бъркам. Погледни сега собствения капитал, който по НГ беше -85 млн. лв., виж го днес, по-долу го бях писал. Дълга също рЕзко намалЕва, както го е уточнил и Ганчев. Относно управлението - спрямо миналото мисля няма как да е по-лошо, да не говорим за точно тези хора - меко казано хора от бизнеса, показали и доказали работата си. Относно перспективите - времето ще покаже, казал ти е човека, че ще гони и оптимизацията, маржа им скача яко, пазарния дял мисля леко се качи. За ниска конкуренция в сектора може би само естествен монопол ще е в полезрението ти. Бензиностанции са, щеш не щеш - отиваш и наливаш. Един от едрите играчи. Не мисля, че утре ще затрият/купят ЛукОйл или ОМВ да речем, нито обратното, макар да не съм сигурен за едната опция. Та кервана си върви, парата си влиза, да видим докъде ще я докараме.
                              Лошото на Ганчев ,че е по хубавите работи ,но бавно и постепенно и тамън си решил че се откзал и работата тръгва....
                              силно предлагане на 4,50 ...трява голяма риба да ги разпръсне....при тези облаци над борсата..
                              тука им единствената пчелифша на некой другарЕ.... ..навсякъде настава мор...
                              не е препоръка....

Коментар

Аз съм аматьор и не търгувам очаквания или ... тенденции
                                Когато оглеждам нещо за покупка гледам най-вече собствения капитал, да има малко дълг и добро управление.
                                Не са за пренебрегване и : ниска конкуренция в сектора и добра перспектива.
                                Ти очевидно залагаш само на последното

Коментар

Working...
                                X