IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има и розов сценарий.
    Банката мята едни 2 млн. лв. на борсата за да държи цената на дружеството на 1 млрд. лв.

За да не се развали магията, ако ме разбирате

Така де, и без това банките са вътрешно едни 200-300 млн. лв., какво са 1-2 млн. лв. отгоре, бълха ги ухапала.

Така че може и да пуснат фандък.

Стискам палци

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
      Защо мислиш, че някой е дал 100 млн. лв.
      Ще ти обясня моето предположение
      Банка Х има да взима 200 млн. лв. от Петрол холдинг АД по един или друг начин (директно или индиректно през Петрол АД).
      Пуска акциите в Петрол АД за продажба на 100 млн. лв., като купувач е самата тя чрез подставено лице, по този или онзи начин. Така Петрол холдинг АД ще виси с още 100 млн. лв., но няма да има акции и глас в ОСА, за да пречи на ликвидация и въобще да мъти водата.
      Ясно е, че кредиторът пари не взима (банка Х), както и купувачът пари не дава. Това е една нулева операция, с бог знае каква цел. При всички случай са искали да оставят Петрол холдинг да виси с едно 50-100 млн. лв., а не да му дадат по 8 лв. на акция и той щастливо да потрива ръчички (400 млн. лв., с които ще си плати дълговете и ще има и за банкет).
      Така че реално никой не дава 100 млн. лв., а реално си ги местят от единия в другия джоб, ръкав, чорап, кочан, крачол, кюнец, долап, калъф и т.н.
      А той Петрол холдинг АД още си има едни 8% или 9 млн. акции, така че ако види добра цена, може да си ги реализира книжата.
      И в този пример има едни 200 млн. които все пак трябва да се върнат на банката.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Хора, осъзнайте се, тази компания има отрицателен капитал!!! Какво търгувате тук?! Очакванията, че ще стане супер печелившо дружество ? А дано, ала надали...
        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
          Покрай теорията на конспирацията сме взели много да опростяваме нещата. Не са ти лоши мислите, ама нито банката е една (много хора извън форума ги бъркат ЦКБ и КТБ, нито БГ е пълна с единици хора, които местят 100 мил.,не ли в банковата система, без да се съобразяват с никой.
          Като са рекли едни по-стари в тоя занаят 100 мил. са си 100 мил, па били и безналични
          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Най-вероятно нищо - ако съм прав в догадките си кой ще е истинския купувач накрая, които не искам да споделям все още, то това е доста над неговата лига.
            Накрая купувач винаги се оказва Господ Бог, ако ме разбираш. Накрая всичко ще отиде при всевишния

Коментар

никой не дава 100 милиона че да прави дребни врътки и спекула на дребно. Поне не в България.
              Ще ти обясня моето предположение
              Банка Х има да взима 200 млн. лв. от Петрол холдинг АД по един или друг начин (директно или индиректно през Петрол АД).

Пуска акциите в Петрол АД за продажба на 100 млн. лв., като купувач е самата тя чрез подставено лице, по този или онзи начин. Така Петрол холдинг АД ще виси с още 100 млн. лв., но няма да има акции и глас в ОСА, за да пречи на ликвидация и въобще да мъти водата.

Ясно е, че кредиторът пари не взима (банка Х), както и купувачът пари не дава. Това е една нулева операция, с бог знае каква цел. При всички случай са искали да оставят Петрол холдинг да виси с едно 50-100 млн. лв., а не да му дадат по 8 лв. на акция и той щастливо да потрива ръчички (400 млн. лв., с които ще си плати дълговете и ще има и за банкет).

Така че реално никой не дава 100 млн. лв., а реално си ги местят от единия в другия джоб, ръкав, чорап, кочан, крачол, кюнец, долап, калъф и т.н.

А той Петрол холдинг АД още си има едни 8% или 9 млн. акции, така че ако види добра цена, може да си ги реализира книжата.
              Last edited by oslo; 09.12.2013, 22:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                За пръв път решението ми за продажба не се базира на определен % от покупките или на отчети, развитие и др., а само на дата за продажба .
                Един вид съм решил на коя дата ще продам, без да има значение цената, на която ще продам
                Ако може и по-точно!!! Демек, кога е последния борсов ден?

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                  Кирсан Николаевич какво ли ще направи тук?
                  Най-вероятно нищо - ако съм прав в догадките си кой ще е истинския купувач накрая, които не искам да споделям все още, то това е доста над неговата лига.

Коментар

• Кирсан Николаевич какво ли ще направи тук?
                    Custodite sortem vestram

Коментар

никой не дава 100 милиона че да прави дребни врътки и спекула на дребно. ...
                      На 100 милиона колко е нашия процент акциики и нашата загуба, а в последно време трябва всеки да разбра, че стадото трябва да е доволно, щото скоро се навършва една година откакто една друга публична компания промени държавата, за да спести едно отчитане на инкасаторите.
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Равновесие,
                        нещо почнаха нервите да се обаждат...
                        Тук ситуацията е .. ...
                        Или под лефче или 7 лева ,двата лева няма да са място за измъкване на масовката...
                        Така ,че този който е влезъл на 2 лева и този на 4 е със същите шансове за печалба и загуба...
                        Количеството е критерия....кой колко ще загуби или спечели....
                        Ключът от палатката е в Нафтекс.....
                        Приемам вербалната интервенция на Събев ,че е свързан с купувача...
                        не мисля че ключа е в Нафтекс - според мен тук има или скоро ще има нов инвеститор, който дърпа конците. Ако си е стария е доста по-малко вероятно рисковете за които говоря да се материализират.

От тази гледна - на нов инвеститор - ако той реши да затваря компанията ще трябва да плати поне толкова колкото той е платил - т.е. от 2 нагоре - най-вероятно 2.

Коментар

никой не дава 100 милиона че да прави дребни врътки и спекула на дребно. Поне не в България. Най вероятно за тези акции вече има стратегически инвеститор, нов или стар - по-скоро бих заложил на нов, който или вече ги е придобил или ще му бъдат продадени по-късно. От тук кредитите не би трябвало да са проблем, защото този който ги е купил тези акции също знае за тези кредити и очевидно смята че те не са чак толкова отровно хапче.

Основния риск е компанията да бъде затворена - който си е съвсем реален риск - до като не бъдат съобщени плановете от тук нататък. Т.е. тези които са взели на 2 лева има малко от какво да се притесняват. Но за тези нагоре не е съвсем така.

Другия сериозен риск е компанията да бъде разпродадена на части - реално ликвидирана напълно или частично - отново реален риск - при който всъщност е възможно и тези на 2 лева да глътнат вода.

Останалите рискове, търгово, обезсилване, да не я помпат вече реално нямат особено значение - поне за мен.

В крайна сметка това в момента е силно спекулативна позиция. И не мисля че е добре за нервите човек да държи повече отколкото може да да си позволи да загуби. Но ако е прежалил тези пари, то и потенциалната печалба може да е доста висока и то за доста кратък период. Защото риска от ликвидация, колкото и да е сериозен не мисля че е най-вероятния сценарии, затварянето на компанията от друга страна си е съвсем възможно, но също така възможно е и да не я затворят.

Това е лично мнение, не е препоръка за каквото и да било и имам акции, но изключително малък процент от активите ми.
                          Равновесие,
                          нещо почнаха нервите да се обаждат...
                          Тук ситуацията е .. ...
                          Или под лефче или 7 лева ,двата лева няма да са място за измъкване на масовката...
                          Така ,че този който е влезъл на 2 лева и този на 4 е със същите шансове за печалба и загуба...
                          Количеството е критерия....кой колко ще загуби или спечели....
                          Ключът от палатката е в Нафтекс.....
                          Приемам вербалната интервенция на Събев ,че е свързан с купувача...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                            За пръв път решението ми за продажба не се базира на определен % от покупките или на отчети, развитие и др., а само на дата за продажба .
                            Един вид съм решил на коя дата ще продам, без да има значение цената, на която ще продам
                            Евала брато Аз така направих първата си (и най-успешна) сделка на БФБ
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• никой не дава 100 милиона че да прави дребни врътки и спекула на дребно. Поне не в България. Най вероятно за тези акции вече има стратегически инвеститор, нов или стар - по-скоро бих заложил на нов, който или вече ги е придобил или ще му бъдат продадени по-късно. От тук кредитите не би трябвало да са проблем, защото този който ги е купил тези акции също знае за тези кредити и очевидно смята че те не са чак толкова отровно хапче.

Основния риск е компанията да бъде затворена - който си е съвсем реален риск - до като не бъдат съобщени плановете от тук нататък. Т.е. тези които са взели на 2 лева има малко от какво да се притесняват. Но за тези нагоре не е съвсем така.

Другия сериозен риск е компанията да бъде разпродадена на части - реално ликвидирана напълно или частично - отново реален риск - при който всъщност е възможно и тези на 2 лева да глътнат вода.

Останалите рискове, търгово, обезсилване, да не я помпат вече реално нямат особено значение - поне за мен.

В крайна сметка това в момента е силно спекулативна позиция. И не мисля че е добре за нервите човек да държи повече отколкото може да да си позволи да загуби. Но ако е прежалил тези пари, то и потенциалната печалба може да е доста висока и то за доста кратък период. Защото риска от ликвидация, колкото и да е сериозен не мисля че е най-вероятния сценарии, затварянето на компанията от друга страна си е съвсем възможно, но също така възможно е и да не я затворят.

Това е лично мнение, не е препоръка за каквото и да било и имам акции, но изключително малък процент от активите ми.

Коментар

• За пръв път решението ми за продажба не се базира на определен % от покупките или на отчети, развитие и др., а само на дата за продажба .
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X