IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
    След като Гришата пое Петрола се вижда някакво осезаемо вдигане на компанията. Бензиностанциите им се модернизират, потока от зареждащи се увеличава. Мисля, че няма някой да се опита да унищожи нещо добре работещо. Е то вярно, че сме в България, но все пак.
    Мамита, не ща да си взимам грях на душата и по тази причина ще говоря директно.
    Доста негативно впечатление ми направи, че веднъж не отговори на мое лично съобщение до теб, в което съобщавах някакъв дребен факт от моя сделка тук и молех обратно за дребна информация от теб. Имало е случай, в който и аз не бях забелязал входящо лично съобщение. Да не говорим, че рядко ги ползвам.

Някак обаче този прекалено бодър тон, който вкарваш по позицията, е в повече.
    Добре, че и по други позици имаш доста и много смислени коментари, та съм по-склонен да те приема за автентичен инвеститор, с бодър нрав.

Иначе тук картината е крайно негативна.
    Прегледай отново последната статия и си отговори на въпроса, чии са тези чистички и модернизирани бензиностанции с опашки пред тях.
    Ако моежш да ми подскажеш какво е останало в Петрол (говоря за ЮЛ, в което аз и ти сме акционери), а не какво се мъдри под някакви неонови надписи (утре могат да станат и ледови надписите), ще ти бъда много благодарен.
    Защото в последна сметка найс това ни интересува.
    Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
      Абе той Гришата няма никакво намерение да унищожава,само трябва да внимаваме да не я "открадне" от акционерите!
      щом го взе от КТБ, защо да дели с миноритари??

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/372909

Не съм мяркал такова интервю, за дело не ми се рови.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
          Абе той Гришата няма никакво намерение да унищожава,само трябва да внимаваме да не я "открадне" от акционерите!
          повече от година борбата е #КОЙ да вземе петрол .................. и в единия, и в другия случай дребните акционери ги няма в уравнението и цената на акцията ясно потвърждава думите ми

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
            След като Гришата пое Петрола се вижда някакво осезаемо вдигане на компанията. Бензиностанциите им се модернизират, потока от зареждащи се увеличава. Мисля, че няма някой да се опита да унищожи нещо добре работещо. Е то вярно, че сме в България, но все пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
              Неангажиращо предложение: слагай винаги тук "ликвидация" в кавички.
              Обратното е направо опасно.
              Влиза се в изключително неприятни хипотези!

Няма такава държава!

Ще си даваме кураж, заедно сме, не се вижда смислено "спасение".

Коментар

• поправям веднага кавичките, отново си прав

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                  е споко де, аз съм влезнал с толкова колкото съм преценил, че мога да загубя. Начев благодаря ти, че представяш и другата гледна точка. Просто съзнанието ми явно не може да приеме ликвидация на марка като петрол...
                  Неангажиращо предложение: слагай винаги тук "ликвидация" в кавички.
                  Обратното е направо опасно.
                  Влиза се в изключително неприятни хипотези!

Няма такава държава!

Ще си даваме кураж, заедно сме, не се вижда смислено "спасение".

Коментар

• е споко де, аз съм влезнал с толкова колкото съм преценил, че мога да загубя. Начев благодаря ти, че представяш и другата гледна точка. Просто съзнанието ми явно не може да приеме "ликвидация" на марка като петрол... хубаво е да се знае, да не се лъжат хората в едната или в другата посока... все някой ще е прав, но може да има и подлъгали се хора по нашите писаници, затова съветвам всеки да използва главата си която му е сложена на раменете по предназначение
                    Last edited by pepe1234; 04.11.2015, 13:14.

Коментар

С две думи мисля, че реалната цена на петрол към момента не е тази която е на БФБ. Признавам че не съм го смятал, а и нямам данните да го направя, за целта ще трябва един компетентен екип и няколко месеца и достъп до цялата документация на фирмата, но изказвам предположение...

То тези ми бяха и основните доводи да влезна тук ..
                      Е каква синергия, ползва си станциите за ПРЕДПОЛАГАМ не особено скъпа реклама на колите. С каквито мисля е синегертизирал компанията също.
                      Аз съм елементарен човек и виждам елементарното, не мога да се задълбая в компетентния екип, неколкомесечен достъп и анализ, на информация, която не съм сигурен дали самия УС има.
                      Начеф...то да бяха само тия 5 лв. с мед да ги намажеш. Макар, че от един момент натам ни се виждаха недостижимо небе.
                      Да питам - ако е верен цитата на Начеф - каква е връзката на Прима с Петрол АД, а също и на акционерите, миноритарните такива най-вече?
                      Нямам никакви препоръки!

Коментар

Жека, мисля че ако искаше да го маха, нямаше да се опитва да постига синергитичен ефект с двете марки

От друга страна при потенциална продажба, не са само ДМА, има и други фактори определящи цена на компания Мисля, че прекалено симплистично подхождаш.. (съжалявам за чуждицата гледам да ги избягвам)

https://en.wikipedia.org/wiki/Business_valuation

С две думи мисля, че реалната цена на петрол към момента не е тази която е на БФБ. Признавам че не съм го смятал, а и нямам данните да го направя, за целта ще трябва един компетентен екип и няколко месеца и достъп до цялата документация на фирмата, но изказвам предположение...

По-долу Жеката беше постнал една статия от Блиц, където четем и:

Междувременно всички продажби са извършени и в доскоро непознатото еднолично дружество с ограничена отговорност „Прима Консулт Индъстри“, притежавано от Чавдар Йорданов и регистрирано през 2014г. с капитал от 1000 лева, се оказват концентрирани повечето бензиностанции „Петрол“, търговските марки на групата и Петролна база – Варна.
                        Едно изречение само, ама колко много съдържание, каква монолитна субстанция е напомпана вътре.
                        Няма такава държава!
                        Стои вътре и гледа.

Сори, но нямате ли усещането, че тук се случват едни процеси, които много напомнят на нещо като фактическо "прекратяване и ликвидация". Нищо, че обичайните процедури по закон, които формално предшестват прекратяване и ликвидация, въобще не са се случили още.
                        Доста странен е и екипът на "ликвидаторите". Няма никакво притеснение. Е, то на фона на останалите проблеми, може ли да се счита за неприятност, че си бил член на орган на управление на дружество, при което са останали неудовлетворени кредитори.

Буквално преди година (ималко) същите планираха увеличение на 5,- лв.

Коментар

• Жека, мисля че ако искаше да го маха, нямаше да се опитва да постига синергитичен ефект с двете марки

От друга страна при потенциална продажба, не са само ДМА, има и други фактори определящи цена на компания Мисля, че прекалено симплистично подхождаш.. (съжалявам за чуждицата гледам да ги избягвам)

https://en.wikipedia.org/wiki/Business_valuation

Last edited by pepe1234; 04.11.2015, 11:57.

Коментар

Е стози натиск, който му упражняват не е далеч от акъла да има нов собственик скоро след продажба, но нещо което мен ме навежда на други мисли е, че той е куче и като си навие нещо на пръста нема мърдане, един малък детайл който ме гложди от около месец два на безиностанцията до нас е сложен един грейт уол целия облепен с марките и цветовете на петрол...
                            Какво те гложди Грейт Уола?
                            Като продаде - какво точно ше продава?

Коментар

• ...

Коментар

• Е стози натиск, който му упражняват не е далеч от акъла да има нов собственик скоро след продажба, но нещо което мен ме навежда на други мисли е, че той е куче и като си навие нещо на пръста нема мърдане, един малък детайл който ме гложди от около месец два на безиностанцията до нас е сложен един грейт уол целия облепен с марките и цветовете на петрол...
                                Last edited by pepe1234; 03.11.2015, 22:33.

Коментар

Working...
                                X