IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Надявам се да не съм създал погрешното впечатление, че съм нервен или че имам нещо против теб. Ако е така съжалявам. А това постоянно подмятане за един нищо и никакъв ник вече наистина почва да ме изнервя, твърде скромен съм и незначителен за този ник явно ;-)
    Желая и на теб само хубави неща.

Коментар

• znae6t, няма да си последният, но и аз споделям мнението ти, че постингите ми са засукани и хаотични.

Само това "изтънчени" (за моите мнения) някак не мога да го разбера... Да не е намек за обратно поведение от типа "мека китка"?

Няма да те опровергавам, няма да ти губя времето. От висотата на твоя никнейм всичко ти е позволено. Бездруго, ти се наложи да концентрираш много време, сили и нерви, за да четеш постинги, които обикновено пропускаш.
      Никога не забравям, че имам недостатъци - казвам го като твое успокоение!

Бъди здрав, приятел! И намери начин да разтоварваш след нервното напрежение, за което съм причина единствено аз! :-)

Коментар

• Затвърди впечатлението ми с последното си мнение, че има нещо в твоите постинги, което ме кара да ги прескачам. Идват ми леко хаотични и някак си изтънчени и засукани. За да правиш оценка и да даваш мнения за даден бизнес или конкретна компания, трябва да знаеш как да я оцениш. И без да ми отговаряш ми беше ясно, че ти не знаеш как. Щом като статутът ти е на обикновен застрахован, някак си е редно да даваш мнение само по отношение на качество на услугите например. Идеята ми в общи линии е, че защо трябва когато човек е некомпетентен в дадена материя, да изказва мнение по нея. Аз не се чувствам компетентен и си трая, но тук всеки е специалист по всичко и сипе наляво и надясно зрънцето на познанието. Та така и не ми се сърди, говоря по принцип, не конкретно за теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t
          Безимен виждам, че се изявяваш по доста теми напоследък, че и даже доста форумци имат добро мнение за тебе. Изглеждаш ми наистина свестен човек, но постингите ти са доста отнесени поне за мен, затова ги прескачам, но този за застрахователния бизнес не можах да го прескоча. Провокира ме да ти задам един прост въпрос, според теб една застрахователна компания от какво трябва да реализира своята печалба, защото ми се струва, че погледът ти върху този бизнес е поглед на обикновен застрахован и толкова.
          Искам да подчертая, че нямам акции в нито едно застрахователно дружество, имах само ДЗИ, но ги продадох и в момента не проявявам интерес към никое от тях.

znae6t, за мен не е важно да търся мнението на форумците, а да покажа още една гледна точка, колкото и некомпетентно да ти се струва представянето на моето мнение в някои теми (успокоява ме фактът, че има и по-зле защитени тези от моите, но не това е критерий за да участвам с МОЕТО мнение).
          Не грешиш: моето мнение е "...поглед на обикновен застрахован и толкова.", но, ако можех да отговоря на този твой въпрос: "...един прост въпрос, според теб една застрахователна компания от какво трябва да реализира своята печалба...?" - най-вероятно (но не е сигурно) щях да работя в компания с такъв предмет на дейност.

Позволи ми да не се съглася с твоето становище: "Провокира ме да ти задам един прост въпрос, според теб една застрахователна компания от какво трябва да реализира своята печалба...". За мен това не е прост въпрос, но ако ти го възприемаш като такъв, най-вероятно си доста високопоставен мениджър в компания от този тип (независимо от твърдението ти, че нямаш акции в застр. компания).

Пожелавам ти успехи, независимо, че не получи точен отговор от мен. Въпросът действително надхвърля моите компетенции. В неговия отговор се крие същността на дейността, която ще направи успешно всяко от дружествата, за да бъде ТО конкурентно на тези, които навлизат на нашия застр.пазар. И ще работят на него продължително!

Не ме тормозиш с характеристика от типа: "обикновен застрахован", но прекалено ме засилваш с това "свестен човек", та се замислих - голяма ирония се крие зад него, аз не съм такъв (свестен)...

:-)

Коментар

• Безимен виждам, че се изявяваш по доста теми напоследък, че и даже доста форумци имат добро мнение за тебе. Изглеждаш ми наистина свестен човек, но постингите ти са доста отнесени поне за мен, затова ги прескачам, но този за застрахователния бизнес не можах да го прескоча. Провокира ме да ти задам един прост въпрос, според теб една застрахователна компания от какво трябва да реализира своята печалба, защото ми се струва, че погледът ти върху този бизнес е поглед на обикновен застрахован и толкова.
            Искам да подчертая, че нямам акции в нито едно застрахователно дружество, имах само ДЗИ, но ги продадох и в момента не проявявам интерес към никое от тях.

Коментар

• Аз твърдя, че предметът на дейност на една застрахователна компания включва продажбата на широка гама застрахователни продукти, съобразно лиценз №......./от......., който е получила за това на нашия застр. пазар...

Развиването на друга дейност може, както да помогне на акционерите, така и да ощети акционерите, НО И КЛИЕНТИТЕ...

Мисля, че в този спор всеки от нас има право, кой е по-прав - бъдещето ще покаже!

Коментар

• според тебе инвестирането на борсата не е в предмета на дейност на една застрахователна компания ли?

Коментар

• ...още по-нормално е едно дружество да се занимава с онова, което е декларирало като предмет на своята дейност..., а високорисковите операции могат да доведат до реализиране на доход, както и до инкасиране на загуби. Затова ги наричат рискови вложения.

Пожелавам на всички да реализират доход (което, знаем, че не може да бъде реалистично).

Коментар

• няма нищо по-нормално от това едно застрахователно дружества да инвестира на борсата. Само от тези си участия Евроинс ще изкара добри пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от EU
                      И какво стана - вече си имаме по 30% от два АДСИЦ
                      а не е ли възможно да са само протоколен участник - все пак законът изисква институционален инвеститор при регистрацията ...
                      не знам конкретния случай, само навеждам на идеята ...

Коментар

• Колеги,
                        не се напрягайте излишно
                        Позицията гони 5 лева и то защото пазарът го иска
                        Нека не си пречим излишно със злонамерени публикации
                        давайте по същество и това е
                        Евроинс наистина ще създаде прецедент в борсовата търговия
                        целтя на самото дружество е цена на акцията около 5 лева и тогава ще развържат останалите предвидени за продажба акции и цените може да паднат малко
                        успех на всички спекуланти!

Коментар

• И друг път сме казвали, че не е необходимо всички да мислим еднакво!

Застрахователи мамят с оценки на щетите, алармира съюз

в. Сега

Има огромни разлики между обезщетенията, които различни застрахователи изплащат за еднакви щети, алармира Георги Бакалов, председател на Съюза на застрахованите в България (СЗБ). Причината е, че с години се бави приемането на единна методика за пресмятане на пораженията. В нарочно писмо до парламентарната комисия по икономическа политика съюзът настоява депутатите да вземат отношение по въпроса, който е особено болезнен за жертвите на пътни злополуки.

Липсата на ясни правила сега позволява всеки застраховател да пресмята по своя методика щетите. Така при някои компании действителните поражения и оценката се разминават драстично и клиентите им получават мизерни компенсации, се посочва в писмото. В него СЗБ обвинява в бездействие Комисията за финансов надзор.

Коментар

• Безимен, защо смяташ, че 150 хилки са проблем, за който и да е застраховател в България. Според мен участието в подобни адсиц осигурява бъдещ бизнес за застрахователя - нали някой трябва да застрахова тези сгради и земи и т.н.

Коментар

• Стига сте говорили глупости,кой кво очаквал,гледайте си печалбите и кротко...

Коментар

• Много неща не разбирам, напр. може ли една (която и да е тя) застрахователна компания да влага средства във високорискови инструменти на БФБ и как биха реагирали някои институции (напр. КФН и ДЗН - дирекция за застр. надзор), ако определен (който и да е той) застраховател не поддържа необходимите минимални застр. резерви или пък започне да отказва масово плащането на обезщетения, като се има предвид предмета на дейност (...напр. на застрахователните компании).

Въпросът е особено актуален за ЗК с под 5% участие на застр. пазар. Тези %-ти все не мога да ги сметна (слаб съм по математика!): по цял ден събирам участието на ЗК на пазара и все се получават цифри (значително!!!) над 100%!!! Но не се учудвам: у нас всичко е възможно!

Много дълъг ми стана въпроса, най- вероятно много време би отнело прочитането му, затова, най-вероятно и отговорът ще се забави неопределено време. ;-)

http://investor.bg/article.php?cat=5&id=33944

Коментар

X