IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук останаха за предлагане някаквиси 25000 бр акцийки ( грубо сметнато) купени под 3.50 и край на предлагането на тези цени
    Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• 6% е вече free float-a :

http://euroins.bg/?p=investors

Коментар

• Аз като маркетолог не мога да не скрия възхищението си от колегите маркетолози в Евроинс.

Евала колеги маркетолози на Евроинс! С лекота увеличавате пазарния си дял и печалбата.

Много се кефя като виждам как малките фирми с добър маркетинг и PR режат големи парчета от баницата на големите и мудни мастодонти.
        Сега България е страната на неограничените възможности, защото 90% от фирмите в България имат слаб маркетинг, понеже назначават на принципа на шуробаджанащината или самите собственици се мислят за велики и играят и ролята на маркетолози.
        Един съвет кън тези собственици:
        -Назначете си добри маркетолози, а вие си пийте ракията за кеф, защото иначе не след дълго ще се наливате от мъка.
        Знам, 99% няма да ме послушат и това ще ми дава много поводи за ей такава веселба:

http://smiley.smileycentral.com/download/index.jhtml

Погледнато по детски от 1,20 до 4 лв има голяма разлика, но скоро с темпа с който Евроинс увеличава пазарния си дял и печалбата цена от 4лв ще стане реална и да се надяват някои че Еврохолд ще продават на 2 лв е безсмислено.

Дай боже, повече такива растящи компании да се листват на борсата!

Коментар

• Хаа! Майтап бе Уили

Няма такъв вестник и всичко това е плод на въображението на песимистите. (до края на деня ще изтрия предишния постинг, за да не се обърка утре някой колега).

Аман от песимисти!

Постоянно им се привиждат сривове, крах, балони, манипулации...Софарма била надута изкуствено, преди това Холдинг Варна някои отписаха, сега при Евроинс им се привижда катаклизъм и други от рода на...пада валутният борд...няма подем в икономиката ни...деца си играят на фунийки в запустелите хотели по черноморието поради опастността от птичи грип...фондове масово разпродават акциите си след съобщение че членството ни в ЕС се отлага...огромно парче от Луната се е откъснало и лети право към БФБ....

Явно доста хора са обременени от негативни случаи и съветът ми към тях е:
          -Изтеглете си парите, отидете на почивка 2-3 месеца, вдишайте оптимизъм и тогава се върнете на БФБ иначе ще за губите мноого пари.
          Знам 99% от вас няма да ме послушат и това ще ни позволи на нас оптимистите да реализираме луди печалби

Коментар

• Ще дръпнат новите хитреци на 2 лв,ще продадат на 4 и отгоре на нас лапнишараните и готово . Разбира се ако им се хванем на въдицата .Много ми хареса заглавието на статия във в-к "пари "отпреди време-БЕЗПЛАТЕН ОБЯД ИМА САМО В КАПАНА ЗА МИШКИ ,виси ми като обица на ухото и въпреки че интересите ми са в тая сфера ,вече често ми се повръща от такива врътки за сметка на дребните акционери .

Коментар

• ........

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear
                показват рядък тип публично отношение към акционерите си – прогнози за тримесечие, предварителни резултати и т.н.
                ами че как, това си е безплатна реклама на стока която трябва да бъде пробутана на пазара
                иначе си много прав че всеки трябва да си решава сам, и овчари и кравари, всеки със свойта си глава

Коментар

• Дружеството е с сравнително поносимо PЕ около 15, ДЗИ примерно има 20, показват рядък тип публично отношение към акционерите си – прогнози за тримесечие, предварителни резултати и т.н все неща които и другите тукашни всеобщи любимци трябва да правят ама не правят. Цената на акциите е сравнително малка в абсолютна стойност и това предполага много на брой сделки което при липса на много инвестиционни възможностти на нашата борса практически гарантира влизането на акцията в БГ 40 след няколко месеца. Тогава повечето от инвестиционни и взаимни фондовете които се нароиха ще го включат / ако не са го направили вече / в списъка от акциите които следят или евентуално купуват, така че акциите които имат да продават мажоритарниците ще се продадат до края на годината най късно.
                  Самият застрахователен отрасъл има още много потенциал да настига световните или дори източно европейските норми на покритие така че приходите и печалбите ще растат. От друга страна ако участията им в дружества със специална цел не са само проформа, ще имат и допълнителни финансови приходи от акции.
                  Ако менджмънта не направи някоя значителна финансова грешка, до края на годината цената трябва да достигне 5 лв, което при покупки от 3.5 мен лично ме устроива...
                  Притежавам акции от дружеството, но не съветвам никого да си купува преди сам да провери цялата налична информация за него.
                  Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Хосе, винаги има продавачи и купувачи иначе нямаше да я има и борсата. Човек ако не може да си продаде акциите, за какво да купува изобщо.
                    Казаха ти вече да престанеш да пишеш глупусти, че много се излагаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX
                      Хосе май пазара не мисли като теб. Поне за сега де
                      наричаш 3-4 рибета подведени от смешни надцакващи офертички на Еврофинанс за пазар? ОК, ако това ще им е пазара

Коментар

• И тук промоцията свърши.

Коментар

• Хосе май пазара не мисли като теб. Поне за сега де

Коментар

• момчета, ясно е че сте се набутали и вие при надуването на БАЛОНА
                            но сега за вас е по-полезно да си признаете грешката и да погледнете трезво на ситуацията. Вижте че и от Еврофинанс поддържаха отчаяно цената 2-3 дена и им дойде акъла че така не става. Просто ще се наложи да си купят обратно скъпо продадените акции.
                            Друг факт - те почнаха да продават от 2 и нещо и обявиха цена на въвеждане от 1,20 лв. Ако оценяваха дружеството си на над 4 лв. защо не стартираха предлагането директно от там. Просто решиха да опитат пазара и като видяха че рибата кълве скъпо, взеха да и пълнят гушата, но рибата успя да поеме едва 15-20% от акциите обект на предлагане. Така че сега пътя е само един - обратно под 3 лв!

Коментар

• Съгласен съм с останалите, които смятат, че цената не е висока. Цената на дружеството ще следва останалите на борсата в сектора, който тепърва се развива. За тези от Вас, които мислят, Евроинс е надценен май не са успели да влязат. Но все пак имате време всеки работен ден от 9,30 до 13,00

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                                Калитко, само ще те насоча да провериш случая с БТК - и там раздаваха безплатни акции. Та въпроса е кой спечели там, колко и защо аджеба не стана 3400% печалба (следвайки твоята логика) след като раздадоха по 34 безплатни акции
                                Хосе,

Не се излагай и не пиши глупости! За какви "безплатни акции" при БТК говориш? Ти случайно да правиш разлика между "безплатни акции" и "сплит" ????

Боже, Боже-е-е, колко мъка има по тоя свят Боже! Аман от разбирачи!
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X