IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
    30 хиляди имаха някъде по спомен и какво променя това, куха неликвидна инвестиция с измислена цена. да дребна е, но общо в акции имат над 12 млн. лева, от които реална стойност я има 2-3 млн лева, я не. За дълговите им книжа почти нищо не знам и дали реалната им стойност е толкова, за земята също, къде е, каква е, кво се случва с нея
    Как това да не ощетява акционерите, като основни активи са абсолютно кухи като стойност в отчета.
    можем да спорим до утре. в активите има както надценени така и подценени .бъди сигурен в това. Без да имаш пълна и точна картина не може да ги квалифицираш като тотално избалончени..това искам да кажа

успех
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      пич като знаеш толкова кажи : колко етропал и формопласт има в момента инса и ако е продавал в последно време на колко ги е продал.
      най-обичам като почнете да цитирате инфо отпреди 1-2 години все едно е актуално.

поздрави
      30 хиляди имаха някъде по спомен и какво променя това, куха неликвидна инвестиция с измислена цена. да дребна е, но общо в акции имат над 12 млн. лева, от които реална стойност я има 2-3 млн лева, я не. За дълговите им книжа почти нищо не знам и дали реалната им стойност е толкова, за земята също, къде е, каква е, кво се случва с нея
      Как това да не ощетява акционерите, като основни активи са абсолютно кухи като стойност в отчета.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Да Както винаги злоба и завист и забрава на това което си писал...
        Нямам повече акции на БФБ. Кой ли го написа преди няколко месеци . Хайде майсторе кога си казал истината когато си имал или когато си нямал акции....
        Мина времето когато беше капацитет сега си една оплаквачка и до трето разредна...
        Пиши си в темата и дразни останалите инвеститори....
        Защо не вземеш утре да сложиш на 92 ст акциите да те видим колко имаш....
        Монти,

Съб Зирото има какво да сложи .. не се изказвай неподготвен... може и да не са лични, но има какво да извади на пангара ако реши.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
          Палячо, кога съм казвал подобно нещо?!?!? И вземи се скрий някъде, че заради такива като теб много хора спряха да пишат тук. Ако ще казваш нещо по темата - давай. В противен случай - марш да се правиш другаде на велик!
          Да Както винаги злоба и завист и забрава на това което си писал...
          Нямам повече акции на БФБ. Кой ли го написа преди няколко месеци . Хайде майсторе кога си казал истината когато си имал или когато си нямал акции....
          Мина времето когато беше капацитет сега си една оплаквачка и до трето разредна...
          Пиши си в темата и дразни останалите инвеститори....
          Защо не вземеш утре да сложиш на 92 ст акциите да те видим колко имаш....

Коментар

Ама с вас наистина не може да се говори нормално. Какво ме топли тоя резерв, той е пасив.
            Пасив е само онази част от него която реално ще се използва за бъдещи плащания

Както и да е, не ми се спори. Ще го кажа така: аз не мисля че с нещо се ощетяват акционерите на компанията, дори напротив. Ти ако имаш подобни съмнения просто не инвестирай тук и готово.

Поздрави!

Коментар

Ама с вас наистина не може да се говори нормално. Какво ме топли тоя резерв, той е пасив, насреща в инвестиционния портфейл само кухи хралупи. Какво като Етропал и Формопласт имат активи, като моята оценка за тях е поне 50% под пазарната цена на акциите, която се поддържа от нашите хора. За АДСИЦ-а въобще не ми се говори. То и в Галата, Велграф и Химснаб е пълно с активи, ама никой не ще да ги купи тези акции, така че за мен пазарната стойност на инвестиционния портфейл реално е с много милиони надолу, както казва ОК, с който по принцип рядко сме на едно мнение, реално надценеността на инвестиционния портфейл е равна поне на собствения капитал.
              Не разбирам защо сте готови да оправдаете всички действия на мениджмънта, който управлява вече точно, както Химимпорт с малка разлика в отношението и комуникацията с миноритарите.
              пич като знаеш толкова кажи : колко етропал и формопласт има в момента инса и ако е продавал в последно време на колко ги е продал.
              най-обичам като почнете да цитирате инфо отпреди 1-2 години все едно е актуално.

поздрави

Коментар

Ама с вас наистина не може да се говори нормално. Какво ме топли тоя резерв, той е пасив, насреща в инвестиционния портфейл само кухи хралупи. Какво като Етропал и Формопласт имат активи, като моята оценка за тях е поне 50% под пазарната цена на акциите, която се поддържа от нашите хора. За АДСИЦ-а въобще не ми се говори. То и в Галата, Велграф и Химснаб е пълно с активи, ама никой не ще да ги купи тези акции, така че за мен пазарната стойност на инвестиционния портфейл реално е с много милиони надолу, както казва ОК, с който по принцип рядко сме на едно мнение, реално надценеността на инвестиционния портфейл е равна поне на собствения капитал.
                Не разбирам защо сте готови да оправдаете всички действия на мениджмънта, който управлява вече точно, както Химимпорт с малка разлика в отношението и комуникацията с миноритарите.
                Това е интересен върпос за пазарната и реална оценка.
                Винаги съм казвал, щом нямаме пазар - доказано и днес оборота е 300К , значе не би било нормално да се позоваваме на пазарни цени - дори и това на някои да им звучи като Параграф 22.

Лично аз не вярвам на пазарни оценки - нито когато акция е подценена или надценена
                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Агитката тука нещо много рехава стана... Сал един бертрамков остана! Личи си кой се е ушил най-яко. Аааа и продков също...
                  Е, как без мен, сакън да не взема да изпусна някой купон

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Просто кефите

Единия не го радва качеството на инвестицията, въпреки че сам е видял че не е придобита с кеш пара на акционерите, и упорито пропуска да види другата страна на монетата наречен резерв, а пък другият не го кефел Мажоритаря, сигурно понеже последното увеличение го направи на 4 кинта и си записа и плати всички акции, въпреки че текущата цена беше паднала наполовина.

Дават си информация хората, поискахме месечна и започнаха и такава да дават, е сега ОК и компания няма да ги харесат и каквото ще да става ама това да ни е дерта

Поздрави и успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Понеже обичаш да кълвеш в мрака.. . и да даваш оценка ...
                      Кажи сега за "умните" който излезнаха от Еларг на 1,07 лв. ... а ние тъпите останахме ..
                      Палячо, кога съм казвал подобно нещо?!?!? И вземи се скрий някъде, че заради такива като теб много хора спряха да пишат тук. Ако ще казваш нещо по темата - давай. В противен случай - марш да се правиш другаде на велик!

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                        Просто кефите

Единия не го радва качеството на инвестицията, въпреки че сам е видял че не е придобита с кеш пара на акционерите, и упорито пропуска да види другата страна на монетата наречен резерв, а пък другият не го кефел Мажоритаря, сигурно понеже последното увеличение го направи на 4 кинта и си записа и плати всички акции, въпреки че текущата цена беше паднала наполовина.

Дават си информация хората, поискахме месечна и започнаха и такава да дават, е сега ОК и компания няма да ги харесат и каквото ще да става ама това да ни е дерта

Поздрави и успехи!
                        Какъв резерв бе Проди, "резерва" тук е съставен от откровено надути акции и недвижими имоти, малко облигации на свързани лица със съмнително качество, пари "на каса", и топящи се банкови депозити. Не знам защо не пишеш резерв в кавички, както очевидно е по-правилно.

Коментар

• Агитката тука нещо много рехава стана... Сал един бертрамков остана! Личи си кой се е ушил най-яко. Аааа и продков също...
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Просто кефите

Поздрави и успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              Формопласта и Етропала вече не са проблем (не са и били, защото си имат активи), а АСЦИД-а е един доста интересен актив дето и мене не ме кефи, но явно се ползва за буфер. Ще видим там какво ще излезе.

Но това не е чак такъв обем, че да се концентрираш в него. Имат едни декари в Гоце делчев (май така се води кваратала или над него), които са къде къде по-интересни като активи - не днес и не веднага, но са си качествени откъдето и да ги погледнеш.
                              Егати буфера, който е почти равен на собствения капитал.

Коментар

Мен дори не ми е толкова проблем, че са инвестирали в групата, а че въпросните инвестиции нямат реално тази стойност, която е в отчета и разминаването е огромно. Говоря за измисления АДСИЦ, Формопласт и Етропал или поне затова знаем, за другите инвестиции нищо не знаем, защото не разкриват достатъчно инфо, явно ги е срам.
                                Формопласта и Етропала вече не са проблем (не са и били, защото си имат активи), а АСЦИД-а е един доста интересен актив дето и мене не ме кефи, но явно се ползва за буфер. Ще видим там какво ще излезе.

Но това не е чак такъв обем, че да се концентрираш в него. Имат едни декари в Гоце делчев (май така се води кваратала или над него), които са къде къде по-интересни като активи - не днес и не веднага, но са си качествени откъдето и да ги погледнеш.

Коментар

X