IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    От лошотия бе Равновесие, за какво друго

То може и да е с 2 милиона фрий флоут, ама пък има приходи от 2 милиона за 10 дни та си го следим, ако нямаш против
    Колкото ще да е добро, аз си имам лимит, не купувам от нищо повече от това което мога да разкарам без проблеми за ден. Пък то тук този обем е за 500 лева. за какво му е да го гледа човек.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      ми то е само с два милиона фрий флоут, за какво му е на човек да го следи като по него съвсем реално само 10 спекуланта + мажоритаря въртят някакви акции, оборот да става.
      Проди, притесних се от изтеклата във форума информация и като гледам, че си в добро настроение и си спокоен що не вземеш да купиш от мен едно 20-тина К акции в понеделник. Аз до сряда, четвъртък ще се поуспокоя най-вероятно, а ти случайно ако се притесниш ще ми ги продадеш обратно.
      Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        не го следя!
        Но ме интересува дали има акции от Формопласт и Етропал , ако знаеш.
        Поздрави!
        Ами вземете поровете, почетете преди да правите лаф моабет.

03,02.2012.
        "Етропал АД получи уведомление по чл.145 от ЗППЦК от ЗД Евроинс АД за промяна на дяловото му участие в публичното дружество, съгласно което: ЗД Евроинс АД е намалил дяловото си участие в Етропал АД до 27 373 броя права на глас в общото събрание на дружеството , което представлява дялово участие в размер на 0,55% от общия брой права на глас в общото събрание на публичното дружество."

Преди това държаха около 10%

"На 3 април 2012 г. във Формопласт АД беше получено уведомление по чл.145 от ЗППЦК от ЗД Евроинс АД за промяна на дяловото му участие в публичното дружество, съгласно което:
        ЗД Евроинс АД е увеличил дяловото си участие във Формопласт АД от 189 801 до 329 801 броя права на глас в общото събрание на дружеството, което представлява дялово участие в размер на 8.68% от общия брой права на глас в общото събрание на публичното дружество."
        Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          ми то е само с два милиона фрий флоут, за какво му е на човек да го следи като по него съвсем реално само 10 спекуланта + мажоритаря въртят някакви акции, оборот да става.
          От лошотия бе Равновесие, за какво друго

То може и да е с 2 милиона фрий флоут, ама пък има приходи от 2 милиона за 10 дни та си го следим, ако нямаш против

Коментар

Хехе, май верно не го следите дружеството, а само желание за писане има, то от алфа поне до епсилон ще стигне докато обърнете внимание

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              не го следя!
              Поздрави!
              Знам, периодично имат някакви, но нищо което да има значение за портфейла. Като цяло подобни инвестиции излизат от дружеството на не по-малка печалба от средната.

Коментар

Хехе, май верно не го следите дружеството, а само желание за писане има, то от алфа поне до епсилон ще стигне докато обърнете внимание
                не го следя!
                Поздрави!

Коментар

• Хехе, май верно не го следите дружеството, а само желание за писане има, то от алфа поне до епсилон ще стигне докато обърнете внимание
                  Last edited by prodigal; 04.05.2012, 20:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    ОК ОК,
                    Никой не твърди, че инса е топ застраховател от сорта на Алианц или Мюних ре. (то и цената от 90 ст. отразява това недоверие в участинице на пзара...те пък са точно 20 човека ама айде) Това, което ни вълнува е как се развива дружеството и дали върви в правилната посока. Няма как да е капитализирано като дружества на по 50-100-200 години (или фрашкани с мафиотски пари).

За мен Инса се развива съвсем добре..като се има предвид какво е дереджето на целия бранш в България. Бих казал, че сме над средното ниво по развитие, управление, заделяне на резерви и тн.

Вярно е, че има забежки към книжа на дружества свързани по един или друг начин с мажоритаря, но не трябва да се забравя, че същата тази обвързаност има и своите плюсове като пазар и услуги на изгодни цени. Структурата от сервизи на Автоюнион например е от съществено значение да не се плащат луди пари по външни сервизи.

В крайна сметка по-добре облигации от групата, които се плащат навреме ..вместо дцк. Поне лихвите остават в холдинга.

Ползвам услугите им като застраховател и от личен опит мога да кажа, че си работят хората. Общо взето се опитват да работят по европейски модел. Цялото ЕИГ гледа и черпи опит от Немските застрахователи и е въпрос на време нещата особено в сегмента на ГО да си дойдат на мястото.

Поздрави

ПП "акции под лев има колкото искате" ...не мисля, че са повече от 50К.. за съжаление в момента няма как да ти го докажа.
                    май май наистина е рехаво предлагането под левче, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                      През 2011 г. Дружеството е придобило акции от акционерно дружество със специална инвестиционна цел срещу замяна на застрахователни вземания в размер на 6 825 хил. лева. Към 31.12.2011 г. ЗД Евроинс АД притежава 18.77 % от капитала на дружеството със специално предназначение.
                      Ето цитат от бележките към отчета. Нещо не я схващам тая операция. Междувременно гледам, че тези пакети от АДСИЦ-а са търгувани на 1.36 левчета за акция
                      Така се правят печалби

Коментар

• През 2011 г. Дружеството е придобило акции от акционерно дружество със специална инвестиционна цел срещу замяна на застрахователни вземания в размер на 6 825 хил. лева. Към 31.12.2011 г. ЗД Евроинс АД притежава 18.77 % от капитала на дружеството със специално предназначение.
                        Ето цитат от бележките към отчета. Нещо не я схващам тая операция. Междувременно гледам, че тези пакети от АДСИЦ-а са търгувани на 1.36 левчета за акция

Коментар

• това май беше адсица на иво прокопиев алфа кредит, пълен с боклуци - вземания. После по спомен никито го купи и го набута по холдинговите дружества не знам дали с печалба не го вкара там?

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            значи този скок на акциите в портфейла е от тази покупка и Евроинс ги оценява на 8.5 млн. лева. Че какъв е тоя АДСИЦ и работещ ли е въобще, ще трябва да погледна
                            Купиха го от Алфа финанс в края на миналата година. След това Евролийз му прехвърли някакви вземания от лизинги.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                              Това което виждам от Търговския регистър е 243 998 акции от Делта кредит АДСИЦ. Цената им на БФБ е 35 лева, което значи 8.54 млн лева, или РВ над 18. Мисля, че това ти е достатъчно
                              значи този скок на акциите в портфейла е от тази покупка и Евроинс ги оценява на 8.5 млн. лева. Че какъв е тоя АДСИЦ и работещ ли е въобще, ще трябва да погледна

Коментар

• Това което виждам от Търговския регистър е 243 998 акции от Делта кредит АДСИЦ. Цената им на БФБ е 35 лева, което значи 8.54 млн лева, или РВ над 18. Мисля, че това ти е достатъчно

Коментар

Working...
                                X