Първоначално изпратено от prodigal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеми то е само с два милиона фрий флоут, за какво му е на човек да го следи като по него съвсем реално само 10 спекуланта + мажоритаря въртят някакви акции, оборот да става.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениене го следя!
Но ме интересува дали има акции от Формопласт и Етропал , ако знаеш.
Поздрави!
03,02.2012.
"Етропал АД получи уведомление по чл.145 от ЗППЦК от ЗД Евроинс АД за промяна на дяловото му участие в публичното дружество, съгласно което: ЗД Евроинс АД е намалил дяловото си участие в Етропал АД до 27 373 броя права на глас в общото събрание на дружеството , което представлява дялово участие в размер на 0,55% от общия брой права на глас в общото събрание на публичното дружество."
Преди това държаха около 10%
"На 3 април 2012 г. във Формопласт АД беше получено уведомление по чл.145 от ЗППЦК от ЗД Евроинс АД за промяна на дяловото му участие в публичното дружество, съгласно което:
ЗД Евроинс АД е увеличил дяловото си участие във Формопласт АД от 189 801 до 329 801 броя права на глас в общото събрание на дружеството, което представлява дялово участие в размер на 8.68% от общия брой права на глас в общото събрание на публичното дружество."Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеми то е само с два милиона фрий флоут, за какво му е на човек да го следи като по него съвсем реално само 10 спекуланта + мажоритаря въртят някакви акции, оборот да става.
То може и да е с 2 милиона фрий флоут, ама пък има приходи от 2 милиона за 10 дни та си го следим, ако нямаш против
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеХехе, май верно не го следите дружеството, а само желание за писане има, то от алфа поне до епсилон ще стигне докато обърнете внимание
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениене го следя!
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеХехе, май верно не го следите дружеството, а само желание за писане има, то от алфа поне до епсилон ще стигне докато обърнете внимание
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеОК ОК,
Никой не твърди, че инса е топ застраховател от сорта на Алианц или Мюних ре. (то и цената от 90 ст. отразява това недоверие в участинице на пзара...те пък са точно 20 човека ама айде) Това, което ни вълнува е как се развива дружеството и дали върви в правилната посока. Няма как да е капитализирано като дружества на по 50-100-200 години (или фрашкани с мафиотски пари).
За мен Инса се развива съвсем добре..като се има предвид какво е дереджето на целия бранш в България. Бих казал, че сме над средното ниво по развитие, управление, заделяне на резерви и тн.
Вярно е, че има забежки към книжа на дружества свързани по един или друг начин с мажоритаря, но не трябва да се забравя, че същата тази обвързаност има и своите плюсове като пазар и услуги на изгодни цени. Структурата от сервизи на Автоюнион например е от съществено значение да не се плащат луди пари по външни сервизи.
В крайна сметка по-добре облигации от групата, които се плащат навреме ..вместо дцк. Поне лихвите остават в холдинга.
Ползвам услугите им като застраховател и от личен опит мога да кажа, че си работят хората. Общо взето се опитват да работят по европейски модел. Цялото ЕИГ гледа и черпи опит от Немските застрахователи и е въпрос на време нещата особено в сегмента на ГО да си дойдат на мястото.
Поздрави
ПП "акции под лев има колкото искате" ...не мисля, че са повече от 50К.. за съжаление в момента няма как да ти го докажа.
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеПрез 2011 г. Дружеството е придобило акции от акционерно дружество със специална инвестиционна цел срещу замяна на застрахователни вземания в размер на 6 825 хил. лева. Към 31.12.2011 г. ЗД Евроинс АД притежава 18.77 % от капитала на дружеството със специално предназначение.
Ето цитат от бележките към отчета. Нещо не я схващам тая операция. Междувременно гледам, че тези пакети от АДСИЦ-а са търгувани на 1.36 левчета за акция
Коментар
-
През 2011 г. Дружеството е придобило акции от акционерно дружество със специална инвестиционна цел срещу замяна на застрахователни вземания в размер на 6 825 хил. лева. Към 31.12.2011 г. ЗД Евроинс АД притежава 18.77 % от капитала на дружеството със специално предназначение.
Ето цитат от бележките към отчета. Нещо не я схващам тая операция. Междувременно гледам, че тези пакети от АДСИЦ-а са търгувани на 1.36 левчета за акция
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениезначи този скок на акциите в портфейла е от тази покупка и Евроинс ги оценява на 8.5 млн. лева. Че какъв е тоя АДСИЦ и работещ ли е въобще, ще трябва да погледна
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеТова което виждам от Търговския регистър е 243 998 акции от Делта кредит АДСИЦ. Цената им на БФБ е 35 лева, което значи 8.54 млн лева, или РВ над 18. Мисля, че това ти е достатъчно
Коментар
-
ОК
Това което виждам от Търговския регистър е 243 998 акции от Делта кредит АДСИЦ. Цената им на БФБ е 35 лева, което значи 8.54 млн лева, или РВ над 18. Мисля, че това ти е достатъчно
Коментар
Коментар