Някой може ли да ми разясни по-детайлно, какво имат тези сладури в инвестиционния си портфейл? Земя за 6.9 млн. лева, ква е тази земя, къде е, реална ли е оценката. В акции за 12.3 млн. лева какво има, как е оценено. Същите въпроси за дълговите книжа за 10.1 млн лева. Може и на лично, ще съм благодарен. За съжаление практиките по разкриване на информация у нас не са най-добрите, а за мен инвестиционният портфейл е ключов за вземане на решение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Уау ....
Тук сме ударили днес +10,375
Който си е взел на 0.90 нека му е зле
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ПП "акции под лев има колкото искате" ...не мисля, че са повече от 50К.. за съжаление в момента няма как да ти го докажа.
Ще разберем другата седмица ......
имам
Коментар
-
ОК ОК,
Никой не твърди, че инса е топ застраховател от сорта на Алианц или Мюних ре. (то и цената от 90 ст. отразява това недоверие в участинице на пзара...те пък са точно 20 човека ама айде) Това, което ни вълнува е как се развива дружеството и дали върви в правилната посока. Няма как да е капитализирано като дружества на по 50-100-200 години (или фрашкани с мафиотски пари).
За мен Инса се развива съвсем добре..като се има предвид какво е дереджето на целия бранш в България. Бих казал, че сме над средното ниво по развитие, управление, заделяне на резерви и тн.
Вярно е, че има забежки към книжа на дружества свързани по един или друг начин с мажоритаря, но не трябва да се забравя, че същата тази обвързаност има и своите плюсове като пазар и услуги на изгодни цени. Структурата от сервизи на Автоюнион например е от съществено значение да не се плащат луди пари по външни сервизи.
В крайна сметка по-добре облигации от групата, които се плащат навреме ..вместо дцк. Поне лихвите остават в холдинга.
Ползвам услугите им като застраховател и от личен опит мога да кажа, че си работят хората. Общо взето се опитват да работят по европейски модел. Цялото ЕИГ гледа и черпи опит от Немските застрахователи и е въпрос на време нещата особено в сегмента на ГО да си дойдат на мястото.
Поздрави
ПП "акции под лев има колкото искате" ...не мисля, че са повече от 50К.. за съжаление в момента няма как да ти го докажа.Last edited by bertram; 03.05.2012, 20:35.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеАз по тая тема гледам да не се намесвам вече. То тук останаха само дай хард феновете, затова и цената е такава. Реално тук резерви няма, те се изразяват във вземания (много повече като % от премийния приход от която и да било друга застрахователна компания), акции и облигации на свързани лица, и имот. Да не забравя и кеша на каса. Реално депозитите и ДЦК са съвсем малка част от активите. Който иска да купува - да заповяда, акции под левче има колкото си искате.
Нетните застрахователни резерви на Евроинс от 24.5 милиона лева в края на 2007 нарастват на 54.6 милиона лева в края на 2011. Това при сходен премиен приход и на практика с не по-голям поет риск!
А акции под левче видяхме вчера колко има.. но докато има, има
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеПрави са Проди и Бертчакам и Кимру с малко ъпдейт на анализа!
Само с едно не съм съгласен - не вярвам КФН скоро да направят нещо - каквото и да е, било то и анализ на пазара!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеСилното намаляване на кеша, увеличането на кредитите от банки и на спекулативните книжа в портфейла означават много неща, но не и отдалечаване на фалита.
Виж им приходите и тогава ги критикувай. Убеден съм, че след като излязат данните от КФН ще се окаже, че инса е качил пазарен дял. Ще кажеш "да ама приходите са увеличени заради ГО", но ГО вече е на доста по-висока цена и е с тенденция да се качва, а покрай него има мегдан да се пласират други продукти.
печалбата за тримесечието можеше спокойно да е не 100 а 500К, но явно са решили да не се изхвърлят, а да отписват.
Поздрави и успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнениеСилното намаляване на кеша, увеличането на кредитите от банки и на спекулативните книжа в портфейла означават много неща..
Какви кредити от банки ти се привиждат ? Аз виждам някакви 665 хиляди - равни на 15% от наличния кеш, ако тях визираш, толкова са им премиите за 3 дни, та намери за друго да се кахариш
Коментар
-
ОК
Силното намаляване на кеша, увеличането на кредитите от банки и на спекулативните книжа в портфейла означават много неща, но не и отдалечаване на фалита.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеОтчет!
Викам май и тази година няма да фалират
то вместо на зле..нещата на добре им отиват... ще има разочаровани 'фенове'това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЕ бате Боби аз не съм велик анализатор. тук има момчета които са мноого по-в час, като Кимру, Проди и Берт, които винаги ми помагат да разбера тенденциите пък и някои допълнителни неща от кухнята.
Гледам че има отчет на холда, хубаво бе да видя и на Инс-а
Весели празници!Last edited by tony1975; 28.04.2012, 07:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеТони,ти как ги четеш(анализираш) отчетите....и какви изводи вадиш
Успех
Гледам че има отчет на холда, хубаво бе да видя и на Инс-а
Весели празници!Last edited by tony1975; 28.04.2012, 07:40.
Коментар
Коментар