IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
    Да Драсна, да драсна, колко да драсна...
    То тук четящи не останаха, а само мазохисти, в това число и аз.
    Тази акция съм си я оставил като обеца на ухото. Един вид да ми напомня колко много инвеститорите приличат на жабите - ако ги поставиш в тенджера и загряваш водата бавно, ще се сварят без дори да разберат. Даже може и с усмивка на уста да загинат.
    Благодаря за пожеланията , Бертрам, но това не променя факта, че тук сме на път да се сварим с този мажоритар.
    Поздрави и на теб.
    Понеже обичаш да кълвеш в мрака.. . и да даваш оценка ...
    Кажи сега за "умните" който излезнаха от Еларг на 1,07 лв. ... а ние тъпите останахме ..

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Е чак пък толко лош не е мажо. Предполагам се нервиш, че не крепи акцията. За обвързването с обръча от фирми около мажо няма какво да се нервиш то в България това си е задължително. А иначе хората бачкат. Гонят си цели..къде успяват къде не, но е факт, че дружеството се развива и увеличава пазарен дял..въпреки, че ги фалират през месец.

поздрави
      Мен дори не ми е толкова проблем, че са инвестирали в групата, а че въпросните инвестиции нямат реално тази стойност, която е в отчета и разминаването е огромно. Говоря за измисления АДСИЦ, Формопласт и Етропал или поне затова знаем, за другите инвестиции нищо не знаем, защото не разкриват достатъчно инфо, явно ги е срам.
      Релно тези инвестиции не само няма как да носят доходност, ами и в момента са твърде надценени като стойност в отчета.
      Last edited by znae6t; 08.05.2012, 15:24.

Коментар

• Е чак пък толко лош не е мажо. Предполагам се нервиш, че не крепи акцията. За обвързването с обръча от фирми около мажо няма какво да се нервиш то в България това си е задължително. А иначе хората бачкат. Гонят си цели..къде успяват къде не, но е факт, че дружеството се развива и увеличава пазарен дял..въпреки, че ги фалират през месец.

поздрави
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          ...
          Сега остава и Суб Зирото да драсне някой пост

Поздрави и успех на акционерите
          Да Драсна, да драсна, колко да драсна...
          То тук четящи не останаха, а само мазохисти, в това число и аз.
          Тази акция съм си я оставил като обеца на ухото. Един вид да ми напомня колко много инвеститорите приличат на жабите - ако ги поставиш в тенджера и загряваш водата бавно, ще се сварят без дори да разберат. Даже може и с усмивка на уста да загинат.
          Благодаря за пожеланията , Бертрам, но това не променя факта, че тук сме на път да се сварим с този мажоритар.
          Поздрави и на теб.

Коментар

• Гледам днес Юг-а се 'развихрили' на пазара и 'феновете' са сложили силно 'смислени и съдържателни' коментари.

Пичове Юг-а няма още много какво да продаде, а като им свършат ..все по-трудно ще стане да се намират гъдулки, който да продават на текущата цена. Въпрос на време е това да се случи.

Относно облигационните дето ги имат инса.. да не са им уроки ..не са се обатачли. Да не би да е по-добре да вземат облигации или акции на ИХЛБЛ дето като им трябват пари за заплати увеличават капитала или на ТИМ дето не ги е еня за облигационери и акционери?

Сега остава и Суб Зирото да драсне някой пост

Поздрави и успех на акционерите
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• . Аз търся дружество за печалба даже и ако може за десетина дни.
              Това изречение ми най-хареса. Поздрави от мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                Управителният съвет на ЕВРОИНС определя инвестиционната политика на
                дружеството в съответствие с Кодекса за застраховането и вътрешноустройствените
                си актове. Инвестиционната политика на дружеството цели да осигури адекватна
                ликвидност за обслужване на ангажиментите за плащане и да поддържа приемливо
                ниво на риск на инвестираните средства.
                Дружеството управлява активите при спазване принципите на надеждност, ликвидност, доходност, диверсификация и предпазливост. В своята съвкупност, инвестициите на дружеството следва да отговарят.

Ето ти откровени лъжи в доклада за дейността. Мен ми харесаха чисто застрахователните тенденции в отчета и затова започнах да оглеждам дружеството по-детайлно. Инвестиционният портфейл е пълно разочарование обаче. Мен не ме притесняват инвестициите в облигации в свързани компании, макар че увеличават риска. По-сериозният проблем за мен са тези измислени и надути като цени инвестиции в АДСИЦ, Етропал и Формопласт. Реалната стойност на инвестициите е доста милиончета по-малко.
                То ако ги сметнеш реално, Евроинс са си направо с отрицателен собствен капитал. Бих ти обърнал внимание и на вземанията им, които като процент от активите са много повече от която и да е друга компания. Всъщност с надуването на цените на акциите прикриват отписването на огромни за техния мащаб вземания, така че да не се отразят съществено върху собствения капитал. Миналата година пък така надуха цената на един недвижим имот.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Равновесов погледни го от друг ъгъл - с малко придобиваш много, я сметни с една и съща вложена сума каква част от компанията ще имаш тук и примерно колко би си купил от Хим-а?

Знайко ами ти би ли се зарадвал ако в най-голямата криза от ВСВ насам купуват(подкрепят) не облигациите на компании които познават и на които могат да въздействат, ами например купуват облигации или акции на ТИМ или друга група.

Да ме прощава бате Бобан че давам неговите хора за пример - нищо лично само пример!
                  Управителният съвет на ЕВРОИНС определя инвестиционната политика на
                  дружеството в съответствие с Кодекса за застраховането и вътрешноустройствените
                  си актове. Инвестиционната политика на дружеството цели да осигури адекватна
                  ликвидност за обслужване на ангажиментите за плащане и да поддържа приемливо
                  ниво на риск на инвестираните средства.
                  Дружеството управлява активите при спазване принципите на надеждност, ликвидност, доходност, диверсификация и предпазливост. В своята съвкупност, инвестициите на дружеството следва да отговарят.

Ето ти откровени лъжи в доклада за дейността. Мен ми харесаха чисто застрахователните тенденции в отчета и затова започнах да оглеждам дружеството по-детайлно. Инвестиционният портфейл е пълно разочарование обаче. Мен не ме притесняват инвестициите в облигации в свързани компании, макар че увеличават риска. По-сериозният проблем за мен са тези измислени и надути като цени инвестиции в АДСИЦ, Етропал и Формопласт. Реалната стойност на инвестициите е доста милиончета по-малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                    Привет, в това отношение немците дават по-добри възможности от БФБ, праскай смело няколко Дакс и даже за 10 минути може да изкараш печалба.

Колкото до инвестициите, ако бяха 25 милиона на депозит сигурно нямаше да струва 11 милиона дружеството (макар че за БФБ не е много сигурно), но при всички положения е добре да се съпоставят с резервите и реално поетия риск.

Така или иначе в последния отчет няма движение по преоценки на инвестиции и резерва дори леко се увеличава. Лично мен ме радва постигнатото - ръст на печелившите застраховки и намаление на губещото каско, при краен резултат повече записани премии с 12%. Но това е лично мнение, ако питаме друг, вероятно пак ще е лично.

Поздрави и успехи.
                    Заложих на силен долар и слаби немски банки.
                    Интересно до колко може да се качи долара ако се качи и до колко може да падне Коба и ДБ ако паднат....
                    В момента излизат екзипола на Франция и Гърция от Гърция новините не са изконсумирани според мен.... по лоши са от очакваното ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Моят въпрос нямаше цел да дава оценка на инвестициите на Евроинс. Аз търся дружество за печалба даже и ако може за десетина дни.
                      Привет, в това отношение немците дават по-добри възможности от БФБ, праскай смело няколко Дакс и даже за 10 минути може да изкараш печалба.

Колкото до инвестициите, ако бяха 25 милиона на депозит сигурно нямаше да струва 11 милиона дружеството (макар че за БФБ не е много сигурно), но при всички положения е добре да се съпоставят с резервите и реално поетия риск.

Така или иначе в последния отчет няма движение по преоценки на инвестиции и резерва дори леко се увеличава. Лично мен ме радва постигнатото - ръст на печелившите застраховки и намаление на губещото каско, при краен резултат повече записани премии с 12%. Но това е лично мнение, ако питаме друг, вероятно пак ще е лично.

Поздрави и успехи.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                        Значи инвестиционният им портфейл е пълен шит - титаничен АДСИЦ с фалшива капитализация, Етропал и Формопласт+облигации на групата. Други диаманти има ли в короната?
                        Последният отчет наистина ми хареса като тенденции и се бях замислил, но с тоя портфейл да ме прощават. Много взеха да копират Химимпорт, което не ми харесва
                        Моят въпрос нямаше цел да дава оценка на инвестициите на Евроинс. Аз търся дружество за печалба даже и ако може за десетина дни.
                        Всеки ПФ или застраховател си преоценява инвестициите та затова .....
                        Всичко минава през Еврофинанс , но дали ЕУБГ ,дали Евроинс, дали Бъдеще.... интересно ми е....а и има достатъчно навътре колеги с материята да ми отговорят без да се ровя.....
                        Поздрави и успех на всички в позицията в последните дни има защо!

Коментар

• Равновесов погледни го от друг ъгъл - с малко придобиваш много, я сметни с една и съща вложена сума каква част от компанията ще имаш тук и примерно колко би си купил от Хим-а?

Знайко ами ти би ли се зарадвал ако в най-голямата криза от ВСВ насам купуват(подкрепят) не облигациите на компании които познават и на които могат да въздействат, ами например купуват облигации или акции на ТИМ или друга група.

Да ме прощава бате Бобан че давам неговите хора за пример - нищо лично само пример!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            айде бе момче, къде ходиш
                            вече си мислех че си разпродал и не влизаш във форума!
                            Те числата говорят сами - аз какво повече да казвам.
                            Следя го форума, ама не виждам много смисъл да пиша, пък и да чета.
                            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Значи инвестиционният им портфейл е пълен шит - титаничен АДСИЦ с фалшива капитализация, Етропал и Формопласт+облигации на групата. Други диаманти има ли в короната?
                              Последният отчет наистина ми хареса като тенденции и се бях замислил, но с тоя портфейл да ме прощават. Много взеха да копират Химимпорт, което не ми харесва

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                                Ами вземете поровете, почетете преди да правите лаф моабет.

03,02.2012.
                                "Етропал АД получи уведомление по чл.145 от ЗППЦК от ЗД Евроинс АД за промяна на дяловото му участие в публичното дружество, съгласно което: ЗД Евроинс АД е намалил дяловото си участие в Етропал АД до 27 373 броя права на глас в общото събрание на дружеството , което представлява дялово участие в размер на 0,55% от общия брой права на глас в общото събрание на публичното дружество."

Преди това държаха около 10%

"На 3 април 2012 г. във Формопласт АД беше получено уведомление по чл.145 от ЗППЦК от ЗД Евроинс АД за промяна на дяловото му участие в публичното дружество, съгласно което:
                                ЗД Евроинс АД е увеличил дяловото си участие във Формопласт АД от 189 801 до 329 801 броя права на глас в общото събрание на дружеството, което представлява дялово участие в размер на 8.68% от общия брой права на глас в общото събрание на публичното дружество."
                                айде бе момче, къде ходиш
                                вече си мислех че си разпродал и не влизаш във форума!

Коментар

Working...
                                X