IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Еми трябва малко акъл да се сетиш що е така... Хората са там където могат да печелят. Кво да правят на бфб-то? Да ви крепят набалончените акции ли? От къв зор?
    Е, хората ще ги поканим, когато му дойде времето

Ти си го гледал вече този филм със среброто и злото

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
      На БФБ вече така или иначе сме две каруци хора, именно заради тези корифеи!
      Еми трябва малко акъл да се сетиш що е така... Хората са там където могат да печелят. Кво да правят на бфб-то? Да ви крепят набалончените акции ли? От къв зор?
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Продигал ,
        знаеш че не съм от феновете на акцията. ,но щом излъгахте маляките да влезнат с кеш ,щом НВасилев и той се намъкна в ЕУБГ с кеш . Може да не е дългосрочно но спекулативно може да се пробва. Застраховането рано или късно ще стане атрактивно.....
        Вярно е че Етропал и Формопласт са оценени над маркета но в момента коя е истинска цена.. Знам едно дружество със седем милиона кеш в банка и няколко фабрики и оценката е за 3 милиона ..пазарната.
        Поздрави!.
        Е, нямам нищо общо с дружеството, питай общи познати, просто е харесвана от мен позиция и се дракам с корифеите, дето също им е „любима”

На БФБ вече така или иначе сме две каруци хора, именно заради тези корифеи!

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          Най-големият ташак е, че сега бизнесът им е по-стабилен отколкото когато беше на 20лева!

Но, Пазар - турбо подценено, турбо надценено и доста търпение да изчакаш
          Продигал ,
          знаеш че не съм от феновете на акцията. ,но щом излъгахте маляките да влезнат с кеш ,щом НВасилев и той се намъкна в ЕУБГ с кеш . Може да не е дългосрочно но спекулативно може да се пробва. Застраховането рано или късно ще стане атрактивно.....
          Вярно е че Етропал и Формопласт са оценени над маркета но в момента коя е истинска цена.. Знам едно дружество със седем милиона кеш в банка и няколко фабрики и оценката е за 3 милиона ..пазарната.
          Поздрави!.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
            Ерго - 90 стинки е накъм 3.6 пъти набалончена.
            На 3.60 не е набалончена, нямаше да се занимавам с глупости, иначе

Коментар

• Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнение
              Нещо не разбирам-пътя от 22лв до 90ст според теб е процес на "избалончване"?
              А нещо да кажеш за продажбите на автомобили от групата?
              И що им е здравно дружество?
              пп
              не е препоръка
              По заобиколен начин казва, че реалната цена е 25 стинки за акция.
              Ерго - 90 стинки е накъм 3.6 пъти набалончена.

ПС
              Проди, това голямото за което казваш се надува ли, надува, все по-голямо става.

Коментар

• Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнение
                пп
                не е препоръка
                Най-големият ташак е, че сега бизнесът им е по-стабилен отколкото когато беше на 20лева!

Но, Пазар - турбо подценено, турбо надценено и доста търпение да изчакаш

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Така всъщност въпроса не е до колко са избалончени позициите, а докъде още могат да се избалончат, защото на мен поне ми изглежда, че само продължаването на сегашните трендове в начина на управление, дават някаква увереност че нещата няма да тръгнат скоростно на юг.
                  пп
                  не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    можем да спорим до утре. в активите има както надценени така и подценени .бъди сигурен в това. Без да имаш пълна и точна картина не може да ги квалифицираш като тотално избалончени..това искам да кажа

успех
                    На човек не му трябва пълна и точна картина. Поради "синергията" в тази група е достатъчно само на едно място в групата да стане издънка и цялото домино ще падне. А надути активи дал бог. По този начин риска който се носи в тази акция не е само от надутите или не активи на тази акция, а и същите на евроинс иншурънс груп, еврохолд, лошите кредити в лизинговите дружества и така нат. А тъй като след последната "концентрация към основния бизнес", в този основен бизнес останаха само силно ливъриджнати позиции то изглежда сякаш всичките компании включени в "синергията" са влезли в един летящ балон и единствената причина този балон да не тръгне надолу е постоянното надуване отдолу.

Така всъщност въпроса не е до колко са избалончени позициите, а докъде още могат да се избалончат, защото на мен поне ми изглежда, че само продължаването на сегашните трендове в начина на управление, дават някаква увереност че нещата няма да тръгнат скоростно на юг.

Коментар

можем да спорим до утре. в активите има както надценени така и подценени .бъди сигурен в това. Без да имаш пълна и точна картина не може да ги квалифицираш като тотално избалончени..това искам да кажа

успех
                      Няма лошо да поразменим информация. Това, което ми се набива на очи е, че от инвестициите над 8.5 млн. лева са делът в измисления АДСИЦ, който се оценява на 45.5 млн. лева с 2-3 млн. собствен капитал. Евентуално земята като стойност може и да компенсира тези измислени милиони, но може и тя да е оценена от свои оценители на измислена стойност. Затова чепкам темата, защото други неща в развитието на компанията ми харесват, но с този инвестиционен портфейл не бих я пипнал. Ако наистина има един добре балансиран инвестиционен портфейл в ликвидни местни и чужди активи, който да е на тази стойност от 32.5 млн. лева, веднага бих си купил акции на тези цени, защото такъв портфейл спокойно може да носи едни 2-2.5 млн. лева реална печалба на година. А сега като Химимпорт с едно движение в края на всяко тримесечие може да си вадят, каквато искат хартиена печалба или загуба. Ти тоя АДСИЦ на 45.5 млн лева ли го оценяваш?

Коментар

• Вторачили сте се в едно редче-от близо-от 20см. Типично късогледа позиция.
                        Сега направете няколко крачки назад и вижте голямата картина.
                        Как е? При стагнираш пазар-сериозен ръст. Синергия -здравно, авто ... и т.н.
                        Наднационално. По-скоро читав мажоритар. Не ви харесва? ОК
                        На мен ми харесва.
                        пп
                        И да не забравя-препоръчвам единствено и само използване на сивото вещество по предназначение, камо ли пък покупка/продажба на нещо си.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                          Не знам кой се оплаква, но аз си пресарвам лежерно пъследните месеци, ати гледам си оспамил всички теми в Инвестора. Да, нямам акции от края на 2011 и спя спокойно. Ти си този, който търси дрязги и това се вижда от всеки.
                          Ти си най-обикновен трол, имайки предвид обхвата на твоите "компетенции" и отношението към тези, които те поставят на мястото ти.
                          Нищо не каза за Еларг - нещо се обърка май...

Жив и здрав и по-малко нерви. Троленето е неблагодарна професия, но явно си я взел присърце.

Сори на останалите за спам-а!
                          Как да ти го кажа за нервите. Ако написаното от теб е еталон за спокойствие тогава или си неграмотник или пред нервна криза.
                          Иначе по долу знамекваш че имаш акции в Евроинс и че се печете на един огън с Бертрам а после заявяваш че нямаш от 2011. Та кое е вярно.....за протокола.
                          За Еларг съм ти го запазил за други времена..... като напишеш нещо от рода Акцията е най добрата на БФБ и беше ясно че ще стигне двойката...

Коментар

успех
                            Картината, която са ни дали показва, че има само тотално набалончени активи. Оттам нататък ако на вашата групичка са ви дали вътрешна информация за обратното, или са ви заблудили силно, или са прекалено скромни да не показват подценените си активи. Лично аз не бих характеризирал мениджмънта на Евроинс като скромен. Така че остава варианта със силно набалончените активи.

Коментар

Монти,

Съб Зирото има какво да сложи .. не се изказвай неподготвен... може и да не са лични, но има какво да извади на пангара ако реши.
                              Здравей,
                              Понеже отрича да е от Юг маркет ще видим дали са от там, днес купих за един приятел хилядарка на 90 а и другата поръчка на 918 са от същият та така...........

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                Да Както винаги злоба и завист и забрава на това което си писал...
                                Нямам повече акции на БФБ. Кой ли го написа преди няколко месеци . Хайде майсторе кога си казал истината когато си имал или когато си нямал акции....
                                Мина времето когато беше капацитет сега си една оплаквачка и до трето разредна...
                                Пиши си в темата и дразни останалите инвеститори....
                                Защо не вземеш утре да сложиш на 92 ст акциите да те видим колко имаш....
                                Не знам кой се оплаква, но аз си пресарвам лежерно пъследните месеци, ати гледам си оспамил всички теми в Инвестора. Да, нямам акции от края на 2011 и спя спокойно. Ти си този, който търси дрязги и това се вижда от всеки.
                                Ти си най-обикновен трол, имайки предвид обхвата на твоите "компетенции" и отношението към тези, които те поставят на мястото ти.
                                Нищо не каза за Еларг - нещо се обърка май...

Жив и здрав и по-малко нерви. Троленето е неблагодарна професия, но явно си я взел присърце.

Сори на останалите за спам-а!

Коментар

Working...
                                X