IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от NOK Разгледай мнение
    Монти, леко ни пързаляш
    сделката с 1000бр на 0.9 съм почти убеден че не е твоя, както и че днес /т.е. вчера/ юг маркет не са продавали. В понеделник селваха
    Може ,но когато спекулираш срещу собственото си ИП.......
    Приеми че съм купил за друг някаква бройка.
    Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от baiH Разгледай мнение
      Кажи като си толкова в час - Какво може да направи акционер с 10% от капитала?
      Колко пари са 10 % от инса при цена 5ст?
      Колко струва една панелка в Люлин?
      Аиде моля-по сериозно!

пп
      не е прпоръка-въпроси са.
      Може да загуби 90% от него

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Какво му е ниското на цената. На горе долу същите коефициенти човек може да си вземе алианц или виена иншурънс. само където те дават и дивиденти.

П.С. За да се нормализират коефициентите на мен най-нормалното нещо ми се вижда СК на Евроинс да се намали с всичките надути активи, остава им се само реална пазарна цена. И след това го пускаме по коефициенти на западни застрахователи. Така оценката пак ще бъде доста оптимистична, но поне ще може да се каже че е реалистична. Тъй като е трудно обаче да се определи колко точно са надули е нормално това да се вземе и с дисконт.

И като си направя тази процедура, колкото и да ми е мъчно ама поне на мен ми излиза нейде под 10ст. Разбира се тъй като си крият инвестициите няма как да се знае дали това е реално. Тъй като поне аз гледам при такъв риск да мога да изкарам поне 100% и таргета ми на влизане излиза 5 ст.
        Кажи като си толкова в час - Какво може да направи акционер с 10% от капитала?
        Колко пари са 10 % от инса при цена 5ст?
        Колко струва една панелка в Люлин?
        Аиде моля-по сериозно!

пп
        не е прпоръка-въпроси са.

Коментар

• Нямам нищо против евроинс и холдинга, освен че ме дразни че правят инвеститорите си на идиоти, което тъй като се имам за част от този пазар и мен ме обижда, макар и да не им се връзвам на глупостите. Но като гледам инвеститорите там това не ви бърка, та не знам за какво и аз се обаждам. Тя цената така или иначе винаги си стига справедливата.

дори и да им вряваш на оценките на инвестициите. Което за мен лично би било неразбираемо, пак не виждам нито една причина да забиеш пари в евроинс при положение че както вече казах редица огромни европейски застрахователи се продават на п/б под 1 но дават и по 5-7% дивидентна доходност. не виждам защо постоянно сравняваш едни български шитове с други български шитове, свят голям възможности много.

Коментар

Какво му е ниското на цената. На горе долу същите коефициенти човек може да си вземе алианц или виена иншурънс. само където те дават и дивиденти.

П.С. За да се нормализират коефициентите на мен най-нормалното нещо ми се вижда СК на Евроинс да се намали с всичките надути активи, остава им се само реална пазарна цена. И след това го пускаме по коефициенти на западни застрахователи. Така оценката пак ще бъде доста оптимистична, но поне ще може да се каже че е реалистична. Тъй като е трудно обаче да се определи колко точно са надули е нормално това да се вземе и с дисконт.

И като си направя тази процедура, колкото и да ми е мъчно ама поне на мен ми излиза нейде под 10ст. Разбира се тъй като си крият инвестициите няма как да се знае дали това е реално. Тъй като поне аз гледам при такъв риск да мога да изкарам поне 100% и таргета ми на влизане излиза 5 ст.
            по твоята сметка излиза едва ли не, че оценяваш застраховател, който прави между 70 и 80 милиона годишно премиен приход и без да има някакви сложни схеми и презастрахования...на има няма 1-2 милиона. Това защото не ти харесва, че купуват акции и облигации от свързани с мажо дружества (а не примерно на ИХЛБЛ или ТИМ) ...

определено олекваш

аз може да съм пристрастен понеже съм в позиция, но ти с ОК направо ме удряте в земята....при това нямате акции...явно е нещо лично с мажо
            (факи и фори не ги броя - те са лаладжии)
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
              Много безмилостно.
              Не съм ги карал аз да правят глупости

Коментар

Много безмилостно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Здравей,
                  Понеже отрича да е от Юг маркет ще видим дали са от там, днес купих за един приятел хилядарка на 90 а и другата поръчка на 918 са от същият та така...........
                  Монти, леко ни пързаляш
                  сделката с 1000бр на 0.9 съм почти убеден че не е твоя, както и че днес /т.е. вчера/ юг маркет не са продавали. В понеделник селваха

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                    По заобиколен начин казва, че реалната цена е 25 стинки за акция.
                    Ерго - 90 стинки е накъм 3.6 пъти набалончена.

ПС
                    Проди, това голямото за което казваш се надува ли, надува, все по-голямо става.
                    Не съм казвал такова нещо. за мен 25 ст. е високо

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      Тук 'феновете' винаги имат за какво да се хванат. Преди година-две еврохолда го фалиргаха всеки момент и инса покрай него. После всеки момент се очакваше да гръмнат 2 облигационни застраховани при инса. После като не фалира холда (даже се капитализира сносно) и не гръмнаха облигационните ...изведнъж резерва стана някакво много гадно и избалончено нещо в отчета. Реално никой от феновете не коментира и не отчете, че в сравнение с 2008 дето всички бизнеси се пръскаха по шевовете от кеш, а сега страдат..инса напротив е по-добре. откъдето и да се погледне не може да се каже, че дружеството 2008 е било нещо по от дружеството 2012...такова нещо не може да се каже за доста други фаворити на БФБ.

Ясно, е че в момента няма откъде да се пръкнат нови мераклии да купуват инс въпреки ниската цена и въпреки подобрените резултати. Мисля си, че ако дружеството започне да изплаща макар и символичен дивидент на даден етап това полека ще върне инвеститорите.

Поздрави и успех

ПП нещата на БФБ се случват бавно когато ги чакаме и бързо когато не ги очакваме.

Last edited by ravnovesie; 09.05.2012, 00:10.

Коментар

• ПП нещата на БФБ се случват бавно когато ги чакаме и бързо когато не ги очакваме.[/QUOTE]

Много истина има в тази мисъл!!!!! Успех!!!

Коментар

• Че ако фалира нали ще трябва да има и за "акционерите".
                          Споко - бат'ви асен не е толкова прост.

Коментар

• Тук 'феновете' винаги имат за какво да се хванат. Преди година-две еврохолда го фалиргаха всеки момент и инса покрай него. После всеки момент се очакваше да гръмнат 2 облигационни застраховани при инса. После като не фалира холда (даже се капитализира сносно) и не гръмнаха облигационните ...изведнъж резерва стана някакво много гадно и избалончено нещо в отчета. Реално никой от феновете не коментира и не отчете, че в сравнение с 2008 дето всички бизнеси се пръскаха по шевовете от кеш, а сега страдат..инса напротив е по-добре. откъдето и да се погледне не може да се каже, че дружеството 2008 е било нещо по от дружеството 2012...такова нещо не може да се каже за доста други фаворити на БФБ.

Ясно, е че в момента няма откъде да се пръкнат нови мераклии да купуват инс въпреки ниската цена и въпреки подобрените резултати. Мисля си, че ако дружеството започне да изплаща макар и символичен дивидент на даден етап това полека ще върне инвеститорите.

Поздрави и успех

ПП нещата на БФБ се случват бавно когато ги чакаме и бързо когато не ги очакваме.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Агитката тука нещо много рехава стана... Сал един бертрамков остана! Личи си кой се е ушил най-яко. Аааа и продков също...
                              Е, сега ще се обиждаме ли? То бива, бива пренебрежение ама чак да ме пропуснеш.............За протокола - "Тук съм".

Относно активите - имотите не ги дискутирам. Мнението на ОК за преоценката на имот, който е продаден на печалба още миналата година е нерелевантно. И по-рано писах по тая тема. Който го интересува да се поразрови по-надолу.
                              За финанските - те и едни наши ГолЕЕЕми инстиуционалци се бяха набили в едни такива първокачествени ААА задокеански активи, дето после им пиха една студена вОда клиентите. Та да не избързваме с изводите - за активите на Инса де.

Пък то бъдещето ще покаже - ама си мисля, че ще дойде време да има търсене, ама дотогава свободните акции ще са само в едната каруца (+ мажо и ИНГ де, да не се обидят )
                              Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Господа, не си дръгнете задниците тука, защото е очевидно, че без инвеститори остават само анализите. Както 2007 год. никой не се интересуваше от логика, така и 2012 год. никой не го прави. Винаги може да намерите сламка, за която да се хванете, както и да пропуснете гредата, която ще ви удари право в главата.
                                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Working...
                                X