IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гешиш, Гигов!
    Ето и пример:
    http://www.eurofinance.bg/wp-content...izkupuvane.pdf

Съгласно разпоредбите на чл.157а, ал.1 от ЗППЦК и чл.44а, ал.1 от Наредба No13, предложителят
    „ЛОГО -КЪМПАНИ“ ЕООД, придобил 99,72% от капитала на „Дир.бг”АД в резултат на отправено търгово предложение, има право да
    изкупи акциите на всички останали акционери, неприели търговото предложение, с или без тяхно съгласие.

Коментар

• Първоначално изпратено от forex_trader Разгледай мнение

Или аз нещо не разбирам, или...Колкото и да съберат на търговото, дори и да го делистнат, никой не може да ме задължи да ги продам и да изляза от дружеството- ако след време има дивидент, трябва да следя да си го получа- това е според мен?
      Така е, прав си. Никой не може насила да ти ги купи.
      Аз тъй преди години изтървах , направо не бях чул за търговото на едно дружество и пропуснах да си продам акциите. Така изтървах три и половина хилки. Сега имам акции, ама представа нямам какво да ги правя. Дружеството естествено се делистна веднага след изкупуването. Дори не съм проверявал дали дават дивидент. Май трябва да отделя половин ден и да проверя.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Или аз нещо не разбирам, или...Колкото и да съберат на търговото, дори и да го делистнат, никой не може да ме задължи да ги продам и да изляза от дружеството- ако след време има дивидент, трябва да следя да си го получа- това е според мен?
        johny-bravo го написа. при 95 и отгоре никой няма да те пита даваш ли или не(щом съобщят за скуизаут). получаваш си равностойността по подсметката на ип през който си и толкова. всичко друго е лалала
        Last edited by Ferry; 18.04.2017, 18:17.

Коментар

"Принудителното изкупуване (squeeze-out) е законово уредена възможност за притежателя на поне 95% от акциите с право на глас в публично дружество да изкупи акциите на всички миноритарни акционери. Изкупуването на всички акции е основание за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества и прекратяване на търговията с акциите му на борсата."

Тоест, ако достигнат 95% ще ти ги изкупят без да те питат.

PS. Вие още ли чакате тук да вземете стотинка/стотинка и половина отгоре? Извинявайте, че ви го казвам, ама това прилича на борба с вятърни мелници. Какво ще стане? КФН няма да го одобри. После "честните" мажоритари ще го пуснат със една две стотинки отгоре. Знам, че човек трябва да държи на принципите си, ама трябва и да гледате и пропуснатите ползи.
          Last edited by johny-bravo; 18.04.2017, 18:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

а какво ще стане с твоите акции, ако/когато събере 95% след търговото? ще искаш да ги стискаш още ... но кой ще те пита!?

Коментар

• Няма случай цената предложена от мажоритаря да се одобри- това е съмнителна практика..Поне 15-20% нагоре е нормалната практика..Те да не се циганат , ако ще отписват.Помните ли пещаците колко коректно отписаха БТ Пловдив..Стига измами на миноритарите..

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                само евентуално ако имат зъб на холда и решат да се правят на интересни.
                Нямям нищо против, ако сега си "отмъстят" за лошия PR покрай ребалансирането на Софикс.
                Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  После писма до КФН за цената...
                  много време се проточи цената да е ниско под номинал...реално това е пазара... ама евтино било, ама 20 кинта преди кризата... КФН гледа 1 година назад даже по-ниска е средната цена. не мисля , че ще ги накарат да я подобрят...само евентуално ако имат зъб на холда и решат да се правят на интересни.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• После писма до КФН за цената...

Коментар

• Да видим първо решението на КЗК за търговата цена. Иначе, по начина, по който обявиха намерението за отписване, и тъй като 95% са им сигурни, скуиз аут-а е следващата логична стъпка.
                      Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Ако направят скуиз аут ще ти ги купят на някаква цена предполагам ако бързат да го свалят ще е цената на това търгово.. и аз го мислих ако решат да го оставят като формопласт и етропал, но мисля, че ситуацията не е такава и едва ли ще го оставят листнато... ако са решили да листват ЕИГ някъдето тоя инс ще им седи издънка без ликвидност на БФБ...криво.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Здравейте колеги, Бих искъл да споделя една идея която ми хрумна на момента. Според вас разумна идея ли е да си запази човек акциите скед делистването, разчитайки че собственика на дружеството е публично дружество, което ще бъде такава за дълго време и все някога ще разпредели печалба, която е над цената на търговото, предвид че тя ми се струва доста подценена.....това е само моментно хрумване, без да съм анализирал много..
                          а какво ще стане с твоите акции, ако/когато събере 95% след търговото? ще искаш да ги стискаш още ... но кой ще те пита!?

Коментар

• Здравейте колеги, Бих искъл да споделя една идея която ми хрумна на момента. Според вас разумна идея ли е да си запази човек акциите скед делистването, разчитайки че собственика на дружеството е публично дружество, което ще бъде такава за дълго време и все някога ще разпредели печалба, която е над цената на търговото, предвид че тя ми се струва доста подценена.....това е само моментно хрумване, без да съм анализирал много..

Коментар

• С входящ номер 4851/13.04.2017 г. в деловодството на „ЗД Евроинс“ АД постъпи проект на Търгово предложение от „Евроинс Иншурънс Груп“ АД до останалите акционери на „ЗД Евроинс“ АД.

С търговото предложение „Евроинс Иншурънс Груп“АД упражнява правото си по чл. 149а, ал. 1 от ЗППЦК да отправи търгово предложение за закупуване на акциите на останалите акционери на „ЗД Евроинс“АД. Търговият предложител „Евроинс Иншурънс Груп“АД притежава пряко 14 834 631 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, представляващи 90.07 на сто от капитала „ЗД Евроинс“ АД. Търговото предложение се отнася за 100% от акционерния капитал на „ЗД Евроинс“АД.

Предложената цена от предложителя за една акция е 1,266 лева. Комисията за финансов надзор все още не е взела отношение по проекта на търговото предложение.
                              Твърде скромно, да изчакаме и КФН да си даде мнението.
                              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
                                Като видя човек да се оправдава и да търси проблема в другите и аз стигам до подобен извод.
                                Все пак тук не сме на бит пазар това ,че не ме кефи ПИБ когато мислех да вляза бе 2,20 сега мисля е над 5,20 всичко е пари ако вие не вземете парите на банките банките ще ви вземат вашите ,честна и коректна банка няма, пример мога ви дам ама не ми се спами тук

Коментар

Working...
                                X