Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Страшно много ги защитавам, като казвам, че са едни от най-некоректните (меко казано) мажоритари на БФБ. Просто казвам, че лостовете ви за защита като акционери в непублично дружество са страшно орязани в сравнение с публично. Ще чакате дивиденти, хубаво. Ама знаете ли, че в непублично дружество мажоритара може да увеличи капитала и вие да не участвате в увеличението? С апортни вноски и тем подобни. Ще увеличи капитала от 15 на 150 милиона да кажем и какъв дивидент ще видите? Това е само един начин да ви прецакат. Знам, не е приятно, ако си влизал на по-високи нива. Примери много, Девин, Каолин и тн. Ама човек трябва да мисли рационално в дадената ситуация. Хубаво, изчакайте решението на КФН, ама риска да останете "партньори" с тези хора в непублично дружество и да ви прецакат е огромен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТи нещо много ги защитаваш- да не работиш за тях .Всеки си има глава и си взима решения..
както казва импето с парите от инса се 'нагувичих' се от дивидент даващи и сега чакам да дават за моретова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Хора, осъзнайте се малко. Кога сте виждали някаква коректност към миноритарите от тази група? Публиността на дружеството малко или много ви защитава. Ако останете акционери в дружеството, като си загуби публичния статут, няма да имате абсолютно никакви лостове за защита. Те ако са решили да разпределят дивиденти и прочие със сигурност ще направят шорт скуиз. Ако не го направят, ще си има причина затова и няма да видите нищо добро, ако останете акционери в едно непублично дружество. То хубаво инат, ама човек трябва да мисли и малко рационално.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Така е, прав си. Никой не може насила да ти ги купи.
Аз тъй преди години изтървах , направо не бях чул за търговото на едно дружество и пропуснах да си продам акциите. Така изтървах три и половина хилки. Сега имам акции, ама представа нямам какво да ги правя. Дружеството естествено се делистна веднага след изкупуването. Дори не съм проверявал дали дават дивидент. Май трябва да отделя половин ден и да проверя.
Коментар
-
Поредният пример ,позовавайки се на членовете. Миноритарите купили инвестиционно чакат флагман да надуе за да стигне акцията реалната си стойност...да ама не сметките излезли криви,щото мажо не иска да дели с миноритарите натрупаната до момента печалба... Еми ,честито мога само да кажа... И КФН си затваря очите, просто миноритарите са уязвими по всякакъв начин. С Лесопласта работата е същата
- 1 like
Коментар
-
ЗД Евроинс АД-София Вътрешна информация по чл. 4 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти
Относно: Търгово предлагане 20-04-2017 17:02:15 СТАНОВИЩЕ на Управителния съвет на “Застрахователно дружество Евроинс” АД относно търговото предложение на “Евроинс Иншурънс Груп” АД към останалите акционери на “Застрахователно дружество Евроинс” АД
Прикачени файлове: СТАНОВИЩЕ на Управителния съвет на “Застрахователно дружество Евроинс” АД
Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
Ама ми се щеше, щом е тъй, мажоритарят да изкупи насила мойте акции.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Аз тъй преди години изтървах , направо не бях чул за търговото на едно дружество и пропуснах да си продам акциите. Така изтървах три и половина хилки. Сега имам акции, ама представа нямам какво да ги правя. Дружеството естествено се делистна веднага след изкупуването. Дори не съм проверявал дали дават дивидент. Май трябва да отделя половин ден и да проверя.
Аз с Гамакабел така бях проспал нещата. Но успях да се се измъкна. Принципно селд подобно тъгово за отписване има срок при който дружеството продължава да изкупува акции по цена на търговото. А има някои компании, които винаги си изкупуват акциите - дори и няколко години след като са се делистнали.
Коментар
-
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар