If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Софикс, това не е никаква евтинийка. Както и ти не си мечка. Просто цените тук са адски надути, а ти си влязъл доста високо. Ако няма манипулация на цената, тя ще отиде много бързо под 3 лв.
Така че, за спукване на балона сега не може да се говори, само лека корекция
тази лека корекция много стръмна взе да става
Направо си е като споружване на пренадут БАЛОН
Да не забравяме че самите мениджъри на Евроинс си бяха определили цена на въвеждане от 1,20 лв., но подивелите спекулантчета на БФБ ги изненадаха приятно и те взеха да ги пълнят на много по-високи цени. При това те самите взеха да продават от 2 и нещо. Така че Еврохолд има да извади още към 800 000 акции на пазара. Е, изглежда няма кой да ги поеме на цена над 3 лв!
логиката на безплатните акции е че така акциите остават на по ниски цени при същото съотношение цена/печалба както ако нямаше безплатни и така стават по ликвидни поради по-достъпните си цени
От БТК изкарах доста пари, а тази логика за 3400% не е моя и не знам откъде ти хрумна.
Отвори отчета на Аванс Инвест и ще видиш че те също са инвестирали тук- 74000 лв. Предполагам, че и други фондове са инвестирали. Моля,колеги които имат достъп до структурата на другите фондове да споделят.
Освен това досега са продадени около 300000 акции от които 200000 са на цена над 3.60.
Така че, за спукване на балона сега не може да се говори, само лека корекция
Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Калитко, само ще те насоча да провериш случая с БТК - и там раздаваха безплатни акции. Та въпроса е кой спечели там, колко и защо аджеба не стана 3400% печалба (следвайки твоята логика) след като раздадоха по 34 безплатни акции
Вие наистина ли мислите, че при стъпването си на нов пазар големите застрахователи ще почнат от нула и ще "късат" пазарен дял от останалите в бранша.
Няма ли да им излезе по-тънко да си купят действащ застраховател?
Аз пък тъй си мисля значи....
Вие наистина ли мислите, че при стъпването си на нов пазар големите застрахователи ще почнат от нула и ще "късат" пазарен дял от останалите в бранша.
Няма ли да им излезе по-тънко да си купят действащ застраховател?
Аз пък тъй си мисля значи....
Калитко, ти наистина ли си мислиш че след като разпределят безплатните акции цената ще си остане същата и ще реализираш 20% печалба? Щеше да е хубаво нещата да стоят толкова просто
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Хосе, а какво ще кажеш относно 1000000 акции които ще раздават?
Това е 20% печалба. Дали притежателите на акции ще се откажат от печалбата и ще почнат да продават?
Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
мдаа, това им е лошо на балоните че не можеш да ги надуваш безкрайно, а винаги идва болезнения момент на спукването. И когато той дойде каквито и трикове да използваш за улов на прясна цаца, която да продължи да надува балона, просто не се получава. Той се споружва.
А вече идват и кофти новините - Дженерали щели да си направят застраховател в БГ и да целят голям пазарен дял, същото обмислят и застрахователите на словенското КД, а кой знае и колко още гиганти от бранша. И възниква въпроса, след като кнокуренцията се засилва и новодошлте в БГ откъснат пазарен дял, за сметка на кого ще стане това. Отговора се вижда в котировките на евроинс на бфб последните дни. Въпреки отчаяните напъни на 108-ми да държи цената. Може и да я удържи, като си купи обратно 4%-вия фрий флот
Няколко застрахователни компании увеличиха тарифите на застраховката "Гражданска отговорност", показа проучване на "Новинар".
От няколко седмици по-високи цени има ДЗИ. В разгара на кампанията около Нова година едногодишната застраховка за лек автомобил до 1500 кубика бе 83 лева при липса на пътно-транспортно произшествие (ПТП). За колите до 2000 кубика цената бе 95 лева, до 2500 кубика - 119 лева, а над 2500 кубика - 139 лева. От началото на февруари цените станаха съответно 89 лева, 102 лева, 128 лева и 149 лева.
От 1 март по-високи тарифи има и "Евро инс". Около Нова година застраховката за автомобил до 1800 кубика без ПТП бе 82,96 лева, а над 1800 кубика - 95 лева. Сега едногодишната полица вече струва съответно 92 и 100 лева при разсрочено плащане. Отделно към всяка първа вноска се прибавят такса Гаранционен фонд плюс такса стикер в общ размер 3,70 лева. При всяка следваща вноска с отделна квитанция се събират по още 1,40 лева за стикер.
Очаква се цените на "Гражданска отговорност" да вдигнат и останалите застрахователни компании.
Причините за поскъпването са няколко. Според застрахователни агенти такава по принцип е политиката на компаниите - да намаляват цените по време на кампанията, за да привличат клиенти, а след това да ги повишават.
Застраховката ще поскъпва поетапно и заради сливането на "Гражданска отговорност" със "Зелена карта". Така, след присъединяването на България към Европейския съюз (ЕС) през 2007 г., "Гражданска отговорност" ще важи и за Евросъюза, където обезщетенията са доста високи. "Зелена карта" ще се купува за страните-членки на споразумението извън ЕС.
Според шефа на "Евро инс" Асен Христов тарифите се вдигат и заради увеличаване на административните разходи. Цените бяха много ниски по време на кампанията - поне пет пъти под средноевропейското ниво, каза Христов. След 1 януари съгласно застрахователния кодекс се натрупали поне 5-6 лева нови административни разходи. "Увеличи се вноската към Гаранционния фонд. Задължиха ни за всяка вноска да даваме допълнителни стикери. Самата полица има допълнителни реквизити", обясни Христов.
Това че протежават акции от дружества със специална инвестиционна цел по принцип найстина може да бъде протоколно и сделката да е някакъв вид репо, но обикновенно финансовите компании с добра репутация не си позволяват да си дават името в такъв род сделки, така че за мен лично това е малко вероятно. От друга страна Евроинс има относително по-рисков профил портфейл от видове застраховки спрямо обичайното на нашия пазар и това най-вероятно предполага, че те ще са по-отворени за реални сделки с акции. А точно този вид първоначални покупки по принцип са сравнително безрискови - купуваш по номинал и после следват продажби на права които приходите от които увеличават стойността на компанията и съответно стоиността на акциите , и следва второ увеличение на капитала и още по-голямо увеличение на цената на учередителските акции и при което спокойно можеш да излезеш с много добра печалба...
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар