IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
    Какво точно очакваш аз "да направя" по случая? Да подаря дял от Галеника за рождения ден на чичо ти?
    кажи нещо и за отчета де, не бъди така пренебрежителен.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      предложението ми беше към теб, т.е. двамата
      затова е множествено числото
      преди време доста образно беше описал както е трябвало да се направи преди 5-6 години, сега имаш възможност нещо да направиш

айде стига толкова, че и на другите от темата им доскуча
      Какво точно очакваш аз "да направя" по случая? Да подаря дял от Галеника за рождения ден на чичо ти?

Коментар

Ама ти наистина си си повярвал. Пък и пишеш в множествено число! Аз не мисля, че чичо ти се отъждествява с теб, така че и ти недей си мисли, че сте в една и съща лига!

Още по-долу ти писах, че без пари нищо не се продава.
        Не съм сигурен дали Софарма има излишни 18-19млн. лв, които ще трябват за закупуването на миноритарен дял в Галеника. Според мен нямат!
        Галеника има 220млн. евро дълг, така че всяка година сигурно плащат един 13-15млн. евро от оперативния приход за лихви, така че нищо не остава за печалба и евентуално дивиденти. Така че дивидент от Галеника дълго време няма да се види. 25% не ти позволяват да консолидираш резултатите им, така че такава инвестиция не би имала никакъв финансов смисъл.
        Казвайки това, не съм напълно убеден, че няма да я направят! Много български фирми вършат ужасни финансови глупости (справка Химимпорт и Евроинс, бел. ред), които нямат никакъв положителен икономически смисъл, просто за да се изживяват като международни играчи. Нека не забравяме и страхотните сделки на Софарма в Балтика, Беларус и Украйна. После тихомълком ги отписваха.
        предложението ми беше към теб, т.е. двамата
        затова е множествено числото
        преди време доста образно беше описал както е трябвало да се направи преди 5-6 години, сега имаш възможност нещо да направиш

айде стига толкова, че и на другите от темата им доскуча

Коментар

• Заради болднатото съм готов да те почерпя няколко питиета Много добре звучи и е казано на място

Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
          Ама ти наистина си си повярвал. Пък и пишеш в множествено число! Аз не мисля, че чичо ти се отъждествява с теб, така че и ти недей си мисли, че сте в една и съща лига!

Не съм сигурен дали Софарма има излишни 18-19млн. лв, които ще трябват за закупуването на миноритарен дял в Галеника. Според мен нямат!
          Галеника има 220млн. евро дълг, така че всяка година сигурно плащат един 13-15млн. евро от оперативния приход за лихви, така че нищо не остава за печалба и евентуално дивиденти. Така че дивидент от Галеника дълго време няма да се види. 25% не ти позволяват да консолидираш резултатите им, така че такава инвестиция не би имала никакъв финансов смисъл.
          Казвайки това, не съм напълно убеден, че няма да я направят! Много български фирми вършат ужасни финансови глупости (справка Химимпорт и Евроинс, бел. ред), които нямат никакъв положителен икономически смисъл, просто за да се изживяват като международни играчи. Нека не забравяме и страхотните сделки на Софарма в Балтика, Беларус и Украйна. После тихомълком ги отписваха.
          Last edited by SOFIX; 02.05.2016, 14:09.

Коментар

Не е така! Преди време изпуснахме изгодна сделка, за която понесохме критики от господина. Сега нека каже какво да правим или след това да мълчи !!!!!!

Коментар

Не е така! Преди време изпуснахме изгодна сделка, за която понесохме критики от господина. Сега нека каже какво да правим или след това да мълчи !!!!!!
              Каква сделка? И какви критики?

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                Ама вие тук много на сериозно се взимате бе! Какво зависи от вас или от мен???
                И аз това се замислих

Коментар

• Ама вие тук много на сериозно се взимате бе! Какво зависи от вас или от мен???

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                    Ние и вие нищо няма да правим с Галеника. Някой друг, който контролира над 50% от акциите ще реши каквото има да се решава.

Коментар

• Всички много ме кефите

Коментар

не му мъти главата сега, нека каже за Галеника какво ще правим !!!!
                        Ние и вие нищо няма да правим с Галеника. Някой друг, който контролира над 50% от акциите ще реши каквото има да се решава.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Човуек моля те бързо кажи как е отчета? Бива ли вече за 1,7лв или още е твърдо за 1,6лв?

Успуех!

отивам да обиколя 3 пъти църквата и дано си отговорил че без твойте насоки oslo няма да заспи!!!
                          не му мъти главата сега, нека каже за Галеника какво ще правим !!!!

Коментар

???

Ти да не добавяш обратно разходите за персонала към оперативната печалба?
                            Човуек моля те бързо кажи как е отчета? Бива ли вече за 1,7лв или още е твърдо за 1,6лв?

Успуех!

отивам да обиколя 3 пъти църквата и дано си отговорил че без твойте насоки oslo няма да заспи!!!
                            Last edited by tony1975; 30.04.2016, 21:27.

Коментар

???

грешка имам -16,5 мил

Коментар

???

казвай какво правим с Галеника???
                                ако сега изтървем момента, след 4-5 години няма да можеш да драскаш пак - като не направиха това и това от Софарма и изпуснаха нещата
                                недей да спиш сега поне !!!

Коментар

Working...
                                X