Първоначално изпратено от EquityPrivate
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепредложението ми беше към теб, т.е. двамата
затова е множествено числото
преди време доста образно беше описал както е трябвало да се направи преди 5-6 години, сега имаш възможност нещо да направиш
айде стига толкова, че и на другите от темата им доскуча
Коментар
� -
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеАма ти наистина си си повярвал. Пък и пишеш в множествено число! Аз не мисля, че чичо ти се отъждествява с теб, така че и ти недей си мисли, че сте в една и съща лига!
Още по-долу ти писах, че без пари нищо не се продава.
Не съм сигурен дали Софарма има излишни 18-19млн. лв, които ще трябват за закупуването на миноритарен дял в Галеника. Според мен нямат!
Галеника има 220млн. евро дълг, така че всяка година сигурно плащат един 13-15млн. евро от оперативния приход за лихви, така че нищо не остава за печалба и евентуално дивиденти. Така че дивидент от Галеника дълго време няма да се види. 25% не ти позволяват да консолидираш резултатите им, така че такава инвестиция не би имала никакъв финансов смисъл.
Казвайки това, не съм напълно убеден, че няма да я направят! Много български фирми вършат ужасни финансови глупости (справка Химимпорт и Евроинс, бел. ред), които нямат никакъв положителен икономически смисъл, просто за да се изживяват като международни играчи. Нека не забравяме и страхотните сделки на Софарма в Балтика, Беларус и Украйна. После тихомълком ги отписваха.
затова е множествено числото
преди време доста образно беше описал както е трябвало да се направи преди 5-6 години, сега имаш възможност нещо да направиш
айде стига толкова, че и на другите от темата им доскуча
Коментар
� -
Заради болднатото съм готов да те почерпя няколко питиетаМного добре звучи и е казано на място
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеАма ти наистина си си повярвал. Пък и пишеш в множествено число! Аз не мисля, че чичо ти се отъждествява с теб, така че и ти недей си мисли, че сте в една и съща лига!
Не съм сигурен дали Софарма има излишни 18-19млн. лв, които ще трябват за закупуването на миноритарен дял в Галеника. Според мен нямат!
Галеника има 220млн. евро дълг, така че всяка година сигурно плащат един 13-15млн. евро от оперативния приход за лихви, така че нищо не остава за печалба и евентуално дивиденти. Така че дивидент от Галеника дълго време няма да се види. 25% не ти позволяват да консолидираш резултатите им, така че такава инвестиция не би имала никакъв финансов смисъл.
Казвайки това, не съм напълно убеден, че няма да я направят! Много български фирми вършат ужасни финансови глупости (справка Химимпорт и Евроинс, бел. ред), които нямат никакъв положителен икономически смисъл, просто за да се изживяват като международни играчи. Нека не забравяме и страхотните сделки на Софарма в Балтика, Беларус и Украйна. После тихомълком ги отписваха.Last edited by SOFIX; 02.05.2016, 14:09.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНе е така! Преди време изпуснахме изгодна сделка, за която понесохме критики от господина. Сега нека каже какво да правим или след това да мълчи !!!!!!
Казвайки това, не съм напълно убеден, че няма да я направят! Много български фирми вършат ужасни финансови глупости (справка Химимпорт и Евроинс, бел. ред), които нямат никакъв положителен икономически смисъл, просто за да се изживяват като международни играчи. Нека не забравяме и страхотните сделки на Софарма в Балтика, Беларус и Украйна. После тихомълком ги отписваха.
Коментар
� -
ivandavidov
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеНе е така! Преди време изпуснахме изгодна сделка, за която понесохме критики от господина. Сега нека каже какво да правим или след това да мълчи !!!!!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеАма вие тук много на сериозно се взимате бе!Какво зависи от вас или от мен???
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеНие и вие нищо няма да правим с Галеника. Някой друг, който контролира над 50% от акциите ще реши каквото има да се решава.
Коментар
� -
ivandavidov
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениене му мъти главата сега, нека каже за Галеника какво ще правим !!!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЧовуек моля те бързо кажи как е отчета? Бива ли вече за 1,7лв или още е твърдо за 1,6лв?
Успуех!
отивам да обиколя 3 пъти църквата и дано си отговорил че без твойте насоки oslo няма да заспи!!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение???
Ти да не добавяш обратно разходите за персонала към оперативната печалба?
Успуех!
отивам да обиколя 3 пъти църквата и дано си отговорил че без твойте насоки oslo няма да заспи!!!Last edited by tony1975; 30.04.2016, 21:27.
Коментар
� -
Коментар
� -
ако сега изтървем момента, след 4-5 години няма да можеш да драскаш пак - като не направиха това и това от Софарма и изпуснаха нещата
недей да спиш сега поне !!!
Коментар
�
Коментар