Първоначално изпратено от econo_miss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Нямам нищо против бонусите за добре свършена работа, напротив - смятам, че това е правилния начин за стимулиране. Въпроса тук е дали е управлявано добре дружеството.... при положение че има драстично намаление на продажбите и печалбата? Не е ли това (продажба и печалби) най-добрия критерии за добро управление (могат и други да се определят, разбира се, практики има много)??? И може ли бюджетираната печалба да бъде заложена толкова по-ниска от предходната??? Че да не позволява плащането на същия дивидент като миналия... Ами за какво е тогава този бонус? Двете имат много общо - ако си управлявал добре и направил добра печалба, която да позволи плащането на дивидент на акционерите, значи си управлявал успешно и заслужаваш бонус. Такова е моето мислене.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Да не забравяме и зелето, защото е един от най-употребяваните зеленчуци. Освен традиционното кисело зеле, което приготвяме, през зимата го консумираме и под други форми през годината. Освен това е нискокалоричен зеленчук, който можем да ядем по-често по време на диета без да се притесняваме, че ще напълнеем. В 100 грама прясно зеле има само 25 калории....Last edited by precakanoto; 14.04.2019, 19:47.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
В момента са едни цени а след 2 години ще са други. Пасивната доходност от земя е средно около 3%-4% в момента а в сектор земеделие е въпрос на време за някаква криза. Виждам много по голям потенциал в Софикс от колкото в земя в следващите 2 години.
Коментар
� -
В момента са едни цени а след 2 години ще са други. Пасивната доходност от земя е средно около 3%-4% в момента а в сектор земеделие е въпрос на време за някаква криза. Виждам много по голям потенциал в Софикс от колкото в земя в следващите 2 години.
години а сега се търгува над 2000 лв и рентата си е супер.В последните 15 г земята е най-добре представилия се
БГ актив.Last edited by Grosss; 14.04.2019, 18:40.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Според мен ако софикс не може да бие земята то може да се сърди само на себе си. т.е. пазарът оценява че в софикс няма фундаментът, който има зад земята, - не че някакъв пресантиман имам към земята, а според пазарът така излиза.
Не е препоръкаимам 2 вида хартии към момента(едната не от софикс) + малко земица с недооформено предназначение.
Мисля да изчакам още, преди да се бутам у софикс, (поне до края на лятото, ако не и до Димитровден)
))
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Интересна аналогия. И сега още и интересен въпрос:
Защо след като земята е скочила на 1200, софикс е едва на половина към днешен момент !?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Интересна аналогия. И сега още и интересен въпрос:
Защо след като земята е скочила на 1200, софикс е едва на половина към днешен момент !?
- 1 like
Коментар
� -
Софикс е бил тогава 100 а земеделската земя по 100 лева на декар по това време. Всяко нещо за времето си!
Далеч съм от мисълта да защитавам който и да е било. Ясно е че пада ли цената на акцията ще се хейти по мениджмънта, тръгне ли да расте ще се смени настроението.
- 1 like
Коментар
� -
Софикс е бил тогава 100 а земеделската земя по 100 лева на декар по това време. Всяко нещо за времето си!
Далеч съм от мисълта да защитавам който и да е било. Ясно е че пада ли цената на акцията ще се хейти по мениджмънта, тръгне ли да расте ще се смени настроението.
Кулите и те са направени благодарение на аналгина, табекса, нивалина ....- все продукти от средата на миналия век!!!
По данни на EGA, пазарът на генерични лекарства е един от най-конкурентните сектори в Европа. Над 1000 компании предлагат продукти за ключови заболявания. Фармацевтична индустрия е силно регулирана и движена от последните достижения в науката. Основните усилия и средства трябва да са насочени към развитието на продуктите, както за маркетинг и за изследователска и развойна дейност. Другото, както вече изяснихме си e чиста Пунта Фарма...Last edited by maki; 13.04.2019, 09:34.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
За Софарма цели 24 млн. щ.долара дадоха,...вярно на кредит, ама все пак!
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение
Не съм много съгласен. Бонуса се изплаща защото е управлявал добре. Ако печалбата е в рамките на бюджетираната - защо да не получи бонус?
Двете нямат нищо общо. Или може би някой от тука постващите е бил на тяхното място?
- 8 Харесвания
Коментар
� -
Аз не вярвах но се случикогато държава продава изскачат най добрите възможности стига да имаш капацитета да ги реализираш. Ако се върнеш назад в миналото на България ще видиш много подобни случаи на чужди инвеститори които са купили златни активи за без пари.
Коментар
� -
Аз не вярвах но се случикогато държава продава изскачат най добрите възможности стига да имаш капацитета да ги реализираш. Ако се върнеш назад в миналото на България ще видиш много подобни случаи на чужди инвеститори които са купили златни активи за без пари.
И наши, и наши окомуш ДКМСета от ТНТМетааа, ни направиха на мезета
- 1 like
Коментар
�
Коментар