IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кои акционери на Арома получиха уведомления от съдия изпълнителя , че акциите съм и запорирани, по въпросния казус? Предполагам, че никой, поне аз не съм получил.
    Е тогава закосъобразни ли са действията му:

"На българите не са им ясни правата. Те не могат да повярват, че аз мога да им разбия къщата и да им взема телевизора, сокоизстисквачката и микровълновата печка. Не знаят, че мога да им взема колата.Това твърди един от най-успешните частни съдебни изпълнители, Ренета Василева . Длъжникът не знае, че за една просрочена вноска по ипотечен кредит или неплатени данъци, съдебният изпълнител може да продаде апартамента му.

Включително за данъчно задължение ли можете да продадете жилище? Столичната община се закани, че ще събира неплатените данъци с частни съдебни изпълнители.

- Да. Включително и за тези данъци ще може да продаваме имущество. На фирма веднага, а на физическо лице, ако не е единствено жилище, може да се разсрочи - 30% се плаща веднага и после в продължение на 7 месеца по 10% от глобалната сума. Ние не сме съд. Не можем да решаваме дали те дължат или не дължат. Те казват, ние сме платили… И започват с жалбите. Плашат ни с прокуратурата, с Камарата на частните съдебни изпълнители. Жалбата е основателна и ако съдебният изпълнител си превиши правата. Примерно събира вземания без изпълнителен лист. Могат да решат да ни съдят за вреди… Те ни продадоха имота, дайте сега да ги потормозим…

- А не могат ли?

- Могат да ни осъдят, само когато има наши незаконосъобразни действия. Примерно аз този човек изобщо не съм го уведомила и съм му продала имота. Ако потърпевшият е имал право да обжалва, а не го е обжалвал, не може да ме съди след това за вреди. Голяма част от адвокатите това не го знаят и лъжат хората, че примерно защото съм продала имота за 10 лева вместо за 50 лв., могат да ме осъдят за вреди. Това не може да стане. Хората трябва да си упражняват правата, когато трябва и пред когото трябва. Не който както иска и където иска и да провокира със заплахи. "

http://e-vestnik.bg/4576

Коментар

• И в крайна сметка ,ние дребните винаги духаме таратора.....

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6
        Първоначално изпратено от bertram
        и според мен. някак си много леко преминава през темата как от акционер с 50%Митев остава без акции, защото другите са решили,че вреди на фирмата??
        другите това е самият Луканов и сдамо той

Запорът може да се вдигне само с молба на Митев до съдия изпълнителя, или ако Луканов представи на съдия изпълнителя ,че обезпечителната заповед е отменена от съда. Не вижадам нищо обаче да се прави по въпроса.........
        Казват,че двама акционери-служители на Арома са подали жалба с/у действията на СИ.Те имат абсолютно основание,понеже акциите им най-вероятно са от онези 2,5% които никога не са били на Астера Холдинг АД,а са за прослужено време,та в/у тях Митев не би могъл да има никакви претенции(то и в/у нашите не може да предяви такива).Доста време мина СГС би трябвало да се е произнесъл.Трябва да звъннем до СИ.А и май са подали иск до Апелативния за законосъобразността на ОЗ.
        Постоянният съдебен съвет наруши закона с ваканцияЧленовете му си разрешиха два месеца платен отпуск

Шефовете на съдиите си почиват, даже нямат още хабер да правят план за заседания на ВСС, а ние чакаме ли , чакаме някой съдия да се произнесе ............. по казуса Арома, а и самия ВСС, нали уж КФН писаха сигнали до там. Що за закони приемат тези депутати съдебна ваканция по закон 45 дена .......... от 15 юли до 30 август, що за глупост, що за държава, или тя просто е няма! Това е тъжната истина.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=544376

Коментар

• покрай темата се позачетох и съм изумен от следния "лаф":
          „В случая има проблем не само с процесуалната норма. Не може пасив, какъвто са акциите за една фирма, да бъде използван за обезпечение на иск спрямо същата тази фирма. В този смисъл не е ясно какво следва да се прави, когато съдът влиза в противоречие с материално-правен закон”, заяви Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии.
          горното е част от http://www.investor.bg/?cat=5&id=67584

Коментар

• Първоначално изпратено от azznam
            Първоначално изпратено от kaputov
            azznam,така е,основание за обезсилвамето ма акциите на Митев сигурно има,ама как на практика е станало,като Луканов има 50% от Астера Холдинг,точно колкото и Митев.То и за това доколкото съм разбрал това решение на ОСА е отменено от съда и на това основание Митев иска обявяване за недействителни всички последващи сделки с предприятието,като целта му е да си върнр собствеността в Арома,която е имал чрез Астера Холдинг.Ама как ще го постигне на практика?!
            Abe neznam kak e stanalo i nqma nikakvo zna4enie. ......
            Явно точно това как е станало е въпроса и НЕ е да няма значение....
            Както е и явно вече, че и двамата - и Митев и Луканов са "един дол дренки"...

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov
              azznam,така е,основание за обезсилвамето ма акциите на Митев сигурно има,ама как на практика е станало,като Луканов има 50% от Астера Холдинг,точно колкото и Митев.То и за това доколкото съм разбрал това решение на ОСА е отменено от съда и на това основание Митев иска обявяване за недействителни всички последващи сделки с предприятието,като целта му е да си върнр собствеността в Арома,която е имал чрез Астера Холдинг.Ама как ще го постигне на практика?!
              Abe neznam kak e stanalo i nqma nikakvo zna4enie. Deistviqta na Mitev v momenta sa napulno neosnovatelni - sdelkite sklu4eni na fondovata borsa sa neobratimi kakto vsi4ki znaem. Osven tova Astera Holding ve4e ne su6testvuva v pravniq mir. V momenta tova mi prili4a na starata bulgarska pogovorka: "Ne e vajno az da sum dobre, vajnoto e Vute da e zle". Toi nemoje da si vurne sobstvenostta ama i nie nqma da imame pravo na na6ata. Pulna selqnie e tova!!! Tozi bezmislen zapor celi da navredi na akcionerite na Aroma. Aman ot selski tarikati!

Коментар

• azznam,така е,основание за обезсилвамето ма акциите на Митев сигурно има,ама как на практика е станало,като Луканов има 50% от Астера Холдинг,точно колкото и Митев.То и за това доколкото съм разбрал това решение на ОСА е отменено от съда и на това основание Митев иска обявяване за недействителни всички последващи сделки с предприятието,като целта му е да си върнр собствеността в Арома,която е имал чрез Астера Холдинг.Ама как ще го постигне на практика?!

Коментар

• Първоначално изпратено от sony
                  и според мен. някак си много леко преминава през темата как от акционер с 50%Митев остава без акции, защото другите са решили,че вреди на фирмата??
                  Наистина - навредил или не, НЕ е редно да се присвояват акции от акционер.
                  Това е двоен морал - започне ли такава практика, утре на всеки друг може това да му се случи - да му присвоят или намалят участието.
                  Mnogo qsno pi6e kakuv e bil problema i za6to e bilo jelanieto na Mitev da obqvi Aroma v nesustoqtelnost. Pro4etete pismata ot EBRD, koito Lukanov publikuva. Tam EBRD qsno kazva, 4e tulkuvat deistviqta na Mitev kato celq6ti pridobivane na pulen kontrol nad Aroma. Mnogo qsno, obqvqva6 kompaniq, koqto ima 10 mil USD dylg kum EBRD v nesustoqtelnost i se dogovarq6 s bankata da poeme6 upravlenieto i da izplati6 dylgovete. Hitur hod ot Mitev vednaga sled kato e registriram osnovnite marki na Astera holding na svoe ime, zabelejete na svoe li4no ime, ne na Aroma, Rubella ili Astera ili koqto i da e druga kompaniq, v koqto Lukanov ima sobstvenost. Vsi4ko e mnogo qsno, samo trqbva da se 4etat gokumentite.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                    Наистина - навредил или не, НЕ е редно да се присвояват акции от акционер.
                    Това е двоен морал - започне ли такава практика, утре на всеки друг може това да му се случи - да му присвоят или намалят участието.

Коментар

• ами то да закрият държавата и да я пуснат в дългосрочен отпуск,ама неплатен
                      Гледам нашия районен съд работи,ама дали гледат дела...

Коментар

• Първоначално изпратено от noko6

Запорът може да се вдигне само с молба на Митев до съдия изпълнителя, или ако Луканов представи на съдия изпълнителя ,че обезпечителната заповед е отменена от съда. Не вижадам нищо обаче да се прави по въпроса.........
                        Казват,че двама акционери-служители на Арома са подали жалба с/у действията на СИ.Те имат абсолютно основание,понеже акциите им най-вероятно са от онези 2,5% които никога не са били на Астера Холдинг АД,а са за прослужено време,та в/у тях Митев не би могъл да има никакви претенции(то и в/у нашите не може да предяви такива).Доста време мина СГС би трябвало да се е произнесъл.Трябва да звъннем до СИ.А и май са подали иск до Апелативния за законосъобразността на ОЗ.
                        Съдът е в лятна отпуска и не гледа дела..... така, че г-н Митев много точно е подбрал момента за този запор, друг е въпроса дали е законен и пр. Все в тази насока нали КФН преди месец каза ние уведомихме компететните държавни органи - СГ прокуратура, Инспектората към ВСС, ДАНС и пр. И какво - от тогава, едно голямо НИЩО, всички те също са във ваканция. Това е положението, всички през август почиват и най- вече държавните чиновници, които не носят никаква отговорност, а гледат само да приберат заплатките си и да си уредят комисионните си от поредната далаверка.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram

Коментар

• Първоначално изпратено от luckyboy
                            1. Обезпечителната заповед е с дата 21.07.2008 и е със срок от 1 месец, т.е. вече 5 дни сме в просрочие, ако Лукан Луканов казва истината, какво правим, защо акциите са още запорирани?

2. След като Лукан Луканов обвинява Митев в 6 шест лъжи уронващи престижа и доброто име - най-нормалния начин след като хвърляш на масата документи и парадираш с тях е да се заведе дело. Защо това се прави на страницата на Инвестор, а не в съда?

ЛЛ не звучи убедително поне според мен
                            +1

Коментар

• и според мен. някак си много леко преминава през темата как от акционер с 50%Митев остава без акции, защото другите са решили,че вреди на фирмата??
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• 1. Обезпечителната заповед е с дата 21.07.2008 и е със срок от 1 месец, т.е. вече 5 дни сме в просрочие, ако Лукан Луканов казва истината, какво правим, защо акциите са още запорирани?

2. След като Лукан Луканов обвинява Митев в 6 шест лъжи уронващи престижа и доброто име - най-нормалния начин след като хвърляш на масата документи и парадираш с тях е да се заведе дело. Защо това се прави на страницата на Инвестор, а не в съда?

ЛЛ не звучи убедително поне според мен

Коментар

Working...
                                X