If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Банките са с добри печалби за 2004, а много изостанаха от другите ... Имат голямо увеличение на печалбите и продажбите, и въпреки че някои се опитват яко да свалят цената (ССВ) - вървят нагоре. Переспективите им за развитие са отлични и цени от 5лв. за RXB, 6лв. за ССВ и над 60 лв. за BRIB са напълно възможни
Brain kude si.. pisa nqkakvi gluposti za SLB bez da poznavash drujestvoto.....4e ne stava.. samo gledai kak shte stane 30-35 lv.. do nqkolko sedmici .....
Хора, извинявам се предварително, но четете ги тези отчети целите-не само печалбата и приходите.За Сирма става въпрос.Не виждате ли, че всички приходи са от други-продажба на активи, като прегледате и паричните потоци ще разберете, че Сирма не извършва никаква дейност, а само вегетира.Друг е въпроса ако искате да заложите на печалбата от скорошната ликвидация-примерно има добри телени и може да се продадат скъпо, но да се говори, че дружеството се развива супер е тотално грешно.Хората разпродават и от това печелят, въпроса е докога ще има какво да продават.Гледайте цялостно на нещата и не се сърдете за тона, но тези писания са несериозни и губите времето на хората с това дружество.Ако толкова държите да инвестирате в добро дружество, което да започва със "Си" то тогава Ви предлагам Симат-Габрово.Сравнете ги двете и ще разберете нерде Ямбол, нерде Стамбол.
Спада, който се очаква едва ли ще е голям според мен, защото няма много средства взети като заеми и вложени в акции.Ако не се разрази паника, в което се съмнявам ще има оздравителна корекция и после стабилизиране около някакво средно ниво /между достигнатия горен пик и най-ниското ниво на индекса/ до следващото поскъпване.Общо взето съм съгласен с Инператора, че това няма да е лошо предвид успешни покупки на желани по-ниски нива, за "зрелите" акции /открити вече от пазара и оценени/,Що се касае за многобройните по-малки и все още силно подценени компании там спад едва ли ще има въобще.Аз в момента се оглеждам за именно такива по-малки и не толкова популярни дружества-Симат е един пример на такова дружество.
Искам да поставя темата за това не се ли забравя нещо много важно за финансовата общност и по-специално за инвеститорите - думата благотворителност.Никъде не присъства във форума освен като идея за новогодишна изява на фирма.Не е ли време в тези златни времена за борсовата търговия да се поставят основите на една такава дейност.Всеки може да я върши индивидуално /примерно аз отделям процент от печалбите си/ или да се създаде общ благотворителен фонд на спекуланта, инвеститора или както щете да се нарече.Това ще е един PR за борсата, за всички нас и ще ни представи и в по-благоприятна светлина пред обществото.Не това е основната цел и не предлагам това заради имидж или нещо такова, само уточнявам че има много странични позитивни ефекти, но най-важния е личното удовлетворение.За пример ще дам само факта, че през епохата на индустриялизацията на САЩ благотворителността е процъфтявала.По вноските в този фонд ще може всички да си мериме портфейлите, а не само с приказки както е сега-това в кръга на шегата без да се опитвам да засегна някой.Ако има някой от Вас, готов искрено да се включи в идеята може да създаде и отделна дискусионна тема-признавам си че не знам как става и не страдам от желание за авторство.Много бих се радвал да срещна разбиране, а не само критика и присмех.Успех на всички.
Съгласен съм с теб. Дружеството функционира добре и последният отчет го показва. Пазарът още не го е дооценил и сигурно има още потенциал. Съжалявам, че не влязох навреме, но не съм сигурен дали сега тепърва ще влизам.
Гледам, че при Мак започна едно надцакване.
Коментар
�
зеле
Зеле
има потенциал като цена там, според мен. и без това вече говорим само за ценови потенциал - другите са изчерпани по 90 % от позиците.
едни образи имат по-големичък пакет и това държи позицията да не литне, но май скоро ще им свършат.
подобна е случката и при одесоса, но при тая печалба там просто нямаше как да не излети....а всъщност нищо не е, като се има предвид, че албена е 78 лв.
Коментар