Първоначално изпратено от znae6t
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе мисля че е заради данъците. при нормален профит маржин очевидно биовет ще изкарва между 10 и 15 милиона на година. Платените данъци за десет години ще са около 15 милиона лева. за десет години ще присвои още 100 милиона от скрити печалби. Но при 15 милиона печалба компанията ще струва около 300 милиона. и то много бързо Т.е той губи 200 милиона в близък план за да спечели 120 за десет години. Това не може да се обусни с данъци.
За Биовет си спомням какви статии бяха за когенерацията. накрая я вкараха в експлоатация, беше в предприятието и само, ако човек се върне назад и види от ток к'ви пари се правят, отделно от ниската цена на енергията за самото предприятие.... Накрая казаха, че не е ефективна и я продадоха за 2-3 пъти по-ниска цена от цената на придобиване на някаква офшорка, май....!!! Не съм си правил труда да проучвам, но когенерацията, според мен си е там...
Коментар
-
И мен ме изненада неприятно отчета, признавам, но след внимателно вглеждане в разходната част за последното тримесечие се вижда, че загубата се дължи основно на две статии - 6. Балансова стойност на продадени активи (без продукция) и 7. Изменение на запасите от продукция и незавършено производство, както и на леко увеличените разходи за външни услуги, така че засега не мисля да губя търпение с тази акция, при положение че реалната цена е около 30 лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнениеНе е лудост, по-скоро циция. Показваше печалба по 50-60 х. лв., за да не вземе случайно да плати някакъв данък...! Но всички "заслужили" капиталисти са си май такива...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНа мен ми харесва като компания, всъщност смятам че е една от най-добрите компании листвани на БФБ, но като отношение на мажоритаря е под всякаква критика. И за момента негативната част има много по-висока тежест. Само си представям да вземе пак да вади само по милион два печалба и да почне да прави отново старите доста груби врътки и не мога да се представя как ще расте устойчиво при такива действия. Не разбирам мажоритаря и. за мен лично той действа нелогично като унищожава стойността на собствената си компания. Това за мен граничи с лудост. А не ме кефи да съм ортак с луди хора.
Коментар
-
На мен ми харесва като компания, всъщност смятам че е една от най-добрите компании листвани на БФБ, но като отношение на мажоритаря е под всякаква критика. И за момента негативната част има много по-висока тежест. Само си представям да вземе пак да вади само по милион два печалба и да почне да прави отново старите доста груби врътки и не мога да се представя как ще расте устойчиво при такива действия. Не разбирам мажоритаря и. за мен лично той действа нелогично като унищожава стойността на собствената си компания. Това за мен граничи с лудост. А не ме кефи да съм ортак с луди хора.
Коментар
-
ОК
Ами то ако правят трансферно ценообразуване в посока Хювефарма (където американците имат дял), то отчета може да е много добър за тях. В смисъл Домусчиеви не са поемали ангажименти към акционерите на Биовет, а към другите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсъщност тълпата стои на страни от Биовет, все едно какво показва компанията....
Коментар
-
Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
Къде с интуиция, къде без, ако правиш обратното на това, което прави тълпата, почти винаги ще си по-добре от нея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнениеДа има разминаване с очакванията, но има и покупка на акции от голями американски фондове. Показаната печалба е много по- голяма от обичайната, а истинското отношение към миноритарите ще се разбере след още няколко отчета. Оставам умерен оптимист за Биовет
Коментар
-
Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнениеБатя, Биовет не е спонсор на Лудогорец от вчера! Нито дори от миналата година.
Как тогава твоя опит и интуиция те накараха да инвестираш тук на 10 лева, знаейки, че Домусчиев е "недостоен" и ... бла-бла?
От вчера до днес тук се изредиха поне десетина души да убеждават останалите, че Биовет е дърво.
Ако моят опит ми е създал някаква интуиция, цялата тази офанзива е породена от факта, че редица инвеститори са изпуснали влака преди месец. Сега, когато има формално основание за това, всички те се надпреварват да поучават колко мъдро е да не инвестираш в Биовет.
Приблизително по същия начин имаше тълпи от форумци, които плюеха Пътища през 2005-2006.
Когато повечето от тях обърнаха палачинката в края на 2007-ма, видяхме какво последва.
Къде с интуиция, къде без, ако правиш обратното на това, което прави тълпата, почти винаги ще си по-добре от нея.
абсолютно точно. поздравления !Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТова се казва неефективна инвестиция. И ако Домусчиев иска да си гали егото с подобни неща е най-достойно да ги прави с лични пари.
Кофти номер, яд ме е за миноритарите тук и за поредното леке което се лепва върху БФБ
Нямам акции, направих една бърза врътка от 10 до 11 лв. и бегах, може би човек като понатрупа опит и му заработва интуицията...
Как тогава твоя опит и интуиция те накараха да инвестираш тук на 10 лева, знаейки, че Домусчиев е "недостоен" и ... бла-бла?
От вчера до днес тук се изредиха поне десетина души да убеждават останалите, че Биовет е дърво.
Ако моят опит ми е създал някаква интуиция, цялата тази офанзива е породена от факта, че редица инвеститори са изпуснали влака преди месец. Сега, когато има формално основание за това, всички те се надпреварват да поучават колко мъдро е да не инвестираш в Биовет.
Приблизително по същия начин имаше тълпи от форумци, които плюеха Пътища през 2005-2006.
Когато повечето от тях обърнаха палачинката в края на 2007-ма, видяхме какво последва.
Коментар
Коментар