IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от p0lki Разгледай мнение
    2 млн. лв. загуба за последното тримесечие не е толкова голяма. Все пак вече се издържа професионален футболен клуб, а предстои и “Биовет” строи върху 30 декара в Разград нов спортен комплекс.
    Това се казва неефективна инвестиция. И ако Домусчиев иска да си гали егото с подобни неща е най-достойно да ги прави с лични пари.
    Кофти номер, яд ме е за миноритарите тук и за поредното леке което се лепва върху БФБ

Нямам акции, направих една бърза врътка от 10 до 11 лв. и бегах, може би човек като понатрупа опит и му заработва интуицията...

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение
      Да не влезе у софикс тази акция само, че тогава ще си счупиме пръстите от купуване.
      Тя не беше ли веднъж там?
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
        Не знам дали е скрита печалбата или не, но така като гледам ситуацията от отчета флуктуациите идват от 3 места:

- 1 179 хил. лв по-големи административни разходи през 2010г. в сравнение с 2009г.

- 844 хил. лв. увеличение на "Други разходи" през 2010г. в сравнение с 2009г.

- и нетния резултат от продажба на имоти, машини и оборудване - който за 2009г. е 2 344 хил. лв. Явно е еднократно и е логично да не се повтори през 2010г.

Ако си обясните или разберете зад тези 3 неща какво стои реално, вие сами ще си отговорите дали старите номера продължават или не.

Иначе е видно, че за 2010г. Gross Margin-a e 13.9% при 11.7% за 2009г.

Айде със здраве.
        Да не влезе у софикс тази акция само, че тогава ще си счупиме пръстите от купуване.

Коментар

• Не знам дали е скрита печалбата или не, но така като гледам ситуацията от отчета флуктуациите идват от 3 места:

- 1 179 хил. лв по-големи административни разходи през 2010г. в сравнение с 2009г.

- 844 хил. лв. увеличение на "Други разходи" през 2010г. в сравнение с 2009г.

- и нетния резултат от продажба на имоти, машини и оборудване - който за 2009г. е 2 344 хил. лв. Явно е еднократно и е логично да не се повтори през 2010г.

Ако си обясните или разберете зад тези 3 неща какво стои реално, вие сами ще си отговорите дали старите номера продължават или не.

Иначе е видно, че за 2010г. Gross Margin-a e 13.9% при 11.7% за 2009г.

Айде със здраве.
          Last edited by Eon; 31.01.2011, 20:22.
          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• 2 млн. лв. загуба за последното тримесечие не е толкова голяма. Все пак вече се издържа професионален футболен клуб, а предстои и “Биовет” строи върху 30 декара в Разград нов спортен комплекс.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
              Печалбата от 6,2 млн за 2010 си е напълно нормална. Не виждам да са много дружествата с такава печалба. Каква норма на печалба очакваш. Средната за фармацията май си е по-малка
              А какви стават коефициентите при цена от 9.71? P/E, P/B, EPS и т.н. .... знам, че някои ще кажат, че е глупаво да се гледат при БГ дружества, но все пак...

За P/E аз изкарвам 10.62...
              Last edited by Eon; 31.01.2011, 17:34.
              Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• голяма паника тука

Интересно ми е, какво щеше да бъде положението ако ръста през последния месец не беше както е сега: от 8,80 до 11,50 и след това до 9,70, ами постепенно от 8,80 до 9,70 без тези резки движения

Коментар

• Има вероятност, но до третото тримесечие имаха 0.23на акция. В БГ сме риска си остава

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Не още, но там е бетон за тези цени. Потвърди се инфото за работа от БТХ
                    Естестено, че ще се потвърди, което си е истина, работят и с кинг, но според мен има вероятност и там да не покажат съществено по-голяма печалба от миналата (ако може така да се изразя.) Не е препоръка за "мекушавите" китки
                    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Наслаждавам се на разговора ни.

Всъщност усетих как отчета на биовет разбива вярата ми в човека. Надявах се света ни да се движи към едно прекрасно бъдеще, в което преобладава мир и любов. Но изведнъж усетих тези си копнежи разбити на пух и прах и от света на красивите илюзии отново се върнах в нашата действителност. И изведнъж гледам теб - утешителка се наричаш и си викам един приятен разговор и може пък отново да повярвам Но не би.
                      И от двата лагера съм. Често говоря предизикателно и напреки. Утешавам угнетените по принцип. Като видях, колко си елементарен, купил преди 2 седмици и разкешил днес ... прииска ми се да кажа 2-3 топли думи за по-сериозните инвеститори, които и ги заслужават междувпрочем. Хайде бягай сега при ЦКБ. А през май месец не забравяй да клечиш и при Албена. Според мен разбира се. И не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Всъщност усетих как отчета на биовет разбива вярата ми в човека. Надявах се света ни да се движи към едно прекрасно бъдеще, в което преобладава мир и любов. Но изведнъж усетих тези си копнежи разбити на пух и прах и от света на красивите илюзии отново се върнах в нашата действителност. И изведнъж гледам теб - утешителка се наричаш и си викам един приятен разговор и може пък отново да повярвам Но не би.
                        Това беше добро, аз също не съм член на клуба. Да не се окаже, че накрая само Марков ще остане тука като 2005-2006...

Коментар

• ДОБРА ФИРМА С ЛОШИ СОБСТВЕНИЦИ- ЗАСЕГА

Коментар

• Не още, но там е бетон за тези цени. Потвърди се инфото за работа от БТХ

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                              Проблема си е твой. Какъв го дириш тука

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                И при БИОВ и при СОФБТ- прекалените очаквания са вредни
                                Кирчо, на унипак излезе ли отчет? знам че ги следиш

Коментар

Working...
                                X