Първоначално изпратено от Mr.Profit
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Когато гониш пазарен дял не търсиш печалба, но сега със Софарма зад гърба перспективите си мисля, че ще се подобрат значително. Пак ще има гърбене на чуждестранна конкуренция и налагане на българското, но времето ще покаже де...Last edited by SoHo; 25.04.2017, 15:03.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
Не е, но щото аз не вярвам, че Софарма има намерения да придобива Доверие. Някакси не ми е бизнес обосновано и логично.The strongest stand last.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
Не е, но щото аз не вярвам, че Софарма има намерения да придобива Доверие. Някакси не ми е бизнес обосновано и логично.Има дори информация как точно Софарма ще придобива Доверие в няколко етапа!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
"Според последния отчет на предприятието от 2015 г. то е увеличило приходите си от продажби с 2.1 млн. лв. до 8.396 млн. лв. и е на печалба от 60 хил. лв."Keep going ...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
По каква причина трябва, да са други? Отказ от желанието за покупка публикуван ли е някъде?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеКапитал: "Доверие обединен холдинг" иска да купи праховете за пране "Изи"
Интересът на "Доверие": "Доверие обединен холдинг" е бивш приватизационен фонд и има в портфолиото си разнообразни промишлени, строителни, шивашки компании, медицински бизнес и болница, търговия (магазините Mr Bricolage), винарски изби и др. Според последния консолидиран отчет на холдинга от третото тримесечие на 2016 г. той има над 100 млн. лв. продажби.
Именно този оборот е причина да се иска разрешение за предстоящата сделка от Комисията за защита на конкуренцията, която разрешава концентрация на бизнес при обороти на двете компании общо над 25 млн. лв.
Видно от Търговския регистър компанията е проявила интерес към "Веко" в началото на годината и има сключен предварителен договор. Собственикът Хари Велев е заложил в полза на "Доверие" дяловете си в компанията срещу 2.4 млн. лв., като вероятно това е депозит на цялата или част от цената по предстоящата сделка.
Самият "Доверие обединен холдинг" е публична компания с множество акционери, като най-големият от тях е "Софарма" с 30%, която наскоро поиска от КЗК да придобие мажоритарен пакет от холдинга. Регулаторът отговори, че все още сделката не попада в обхвата за разрешение, докато "Софарма" не придобие над 50% от акциите на холдинга.
http://www.capital.bg/biznes/kompani..._prahovete_za/destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнениеИзвинявайте, да ви питам, понеже гледам пак нови догадки и очаквания, нали тук се очакваше Софарма да придобие Доверие, или сега очакванията са други?The strongest stand last.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеНовината за придобиването на Веко би трябвало да даде положителен импулс тази седмица.
Какви са ти очакванията за печалба за първото тримесечие? Консолидираният отчет излиза в края на Май и очаквам много силен резултат. Не знам дали си забелязал всички тези билборди из страната на Бриколаж - по магистрала Тракия е сигурно най рекламираната компания. В София също има много реклама!
В оценките на мениджмънта се залага консервативен ръст от 1% за стоки за 2017, а БВП на България го прогнозират различно, но да го сложим 3%. Доколкото съм запознат с ефективността на групата Софарма си мисля, че този ръст може да го умножим в пъти и ще получим прогнозируем резултат. Тук обаче спекулирам и ще ми е интересно да видим какви резултати ще излязат.
Т.е. 1 въпрос - може/вероятно/много вероятно е да видим demand shock при влизане в ЕРМ2
2 въпрос - по какъв коефицент можем да умножим ръста на БВП за да получим ръста на стоки в ДОХ
Ще се радвам да прочета смислени разсъждения по двата въпросаLast edited by Mr.Profit; 25.04.2017, 13:42.Keep going ...
Коментар
� -
Капитал: "Доверие обединен холдинг" иска да купи праховете за пране "Изи"
Интересът на "Доверие": "Доверие обединен холдинг" е бивш приватизационен фонд и има в портфолиото си разнообразни промишлени, строителни, шивашки компании, медицински бизнес и болница, търговия (магазините Mr Bricolage), винарски изби и др. Според последния консолидиран отчет на холдинга от третото тримесечие на 2016 г. той има над 100 млн. лв. продажби.
Именно този оборот е причина да се иска разрешение за предстоящата сделка от Комисията за защита на конкуренцията, която разрешава концентрация на бизнес при обороти на двете компании общо над 25 млн. лв.
Видно от Търговския регистър компанията е проявила интерес към "Веко" в началото на годината и има сключен предварителен договор. Собственикът Хари Велев е заложил в полза на "Доверие" дяловете си в компанията срещу 2.4 млн. лв., като вероятно това е депозит на цялата или част от цената по предстоящата сделка.
Самият "Доверие обединен холдинг" е публична компания с множество акционери, като най-големият от тях е "Софарма" с 30%, която наскоро поиска от КЗК да придобие мажоритарен пакет от холдинга. Регулаторът отговори, че все още сделката не попада в обхвата за разрешение, докато "Софарма" не придобие над 50% от акциите на холдинга.
http://www.capital.bg/biznes/kompani..._prahovete_za/Last edited by Innocent; 25.04.2017, 10:33.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mr.proitТова вече Пазарът го оценява и по-голям от него няма Утре ще пробвам на 2.031 да взема по стратегията ми и ще видим какво ще стане..
Коментар
�
Коментар