Първоначално изпратено от Sashko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Няма да си потърсят дивидента всички мъртви души, а такива най-вероятно има много. А за техните наследници (ако изобщо знаят че са наследници на 25 акции на Доверие) е твърде скъпо да си поделят наследството. Освен това всички, които нямат сметки при инвестиционен посредник (а такива сигурно са поне 100 000) е малко вероятно да разберат че има дивидент и да си го потърсят.
П. с.
Сега между другото ме караш да се замисля.
Почти съм сигурен че в отдавна загубените (забутани някъде) бонови книжки на нас с жената пише по 25 акции на Доверие. Майтап.
Значи и аз съм в кюпа на мъртвите души. Т.е. и в двата кюпа. Щото за някоко Т. ще си искам дивидента. Боновите кижки няма да търся, трудна работа
Last edited by VNM; 27.04.2017, 13:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнениеМи представих си го. Не виждам проблем с 150000 нови акционери. Където 2000 там и 200000. А допълнителният бизнес си идва с плюсовете.
Това не пречи и на версията с търговото да е вероятна. Само не ми стана ясно след търговото кои са акционерите които няма да потърсят дивидента? След търгпвото остава само маджо.... Други акционери остават само по негово благосклонно желание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение.....
Представете си какво ще е да вкараш 145 000 дребни акционери в дружество, което в момента има около 2 000 акционери и куп бизнеси, които нямат нищо общо с фармацията!
...
Това не пречи и на версията с търговото да е вероятна. Само не ми стана ясно след търговото кои са акционерите които няма да потърсят дивидента? След търгпвото остава само маджо.... Други акционери остават само по негово благосклонно желание.
Коментар
-
И аз не мисля, че сливане е смислено от бизнес гледна точка. По логично е Доверие да си остане отделно дружество под шапката и контрола на Софарма - такова, в което да могат да се добавят всякакви бизнеси, които не са свързани с фармацията, но пък предполагат развитие.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнениеВсе си мисля че сливане в случая е малко вероятно. Някакси си не се връзва с намерението за оптимизация на структурата. Представете си какво ще е да вкараш 145 000 дребни акционери в дружество, което в момента има около 2 000 акционери и куп бизнеси, които нямат нищо общо с фармацията!
По-вероятния сценарий е търгово предложение. последвано от продажбата на голям актив от портфейла на Доверие и голям дивидент, който 70 000 акционери никога не си го потърсват.
Да видим купуването на пакети първо и след това търговото. За след това има време да мислим
- 1 like
Коментар
-
Все си мисля че сливане в случая е малко вероятно. Някакси си не се връзва с намерението за оптимизация на структурата. Представете си какво ще е да вкараш 145 000 дребни акционери в дружество, което в момента има около 2 000 акционери и куп бизнеси, които нямат нищо общо с фармацията!
По-вероятния сценарий е търгово предложение. последвано от продажбата на голям актив от портфейла на Доверие и голям дивидент, който 70 000 акционери никога не си го потърсват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениеЧестно казано, ако тук се развие подобен сценарий и примерно цената от 3.8 се определи на 3.6 няма да ми е такава драма, когато средната ми е 1.5. Искам да кажа че какъвто и да е Донев го предпочитам пред много други мажоритари. Дано оправдае доверието.
Коментар
-
Честно казано, ако тук се развие подобен сценарий и примерно цената от 3.8 се определи на 3.6 няма да ми е такава драма, когато средната ми е 1.5. Искам да кажа че какъвто и да е Донев го предпочитам пред много други мажоритари. Дано оправдае доверието.Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
вместо да роптаете тук, сезирайте кафенето и да се задействат. това си е в ущърб за стискащите още. ама вие си знете де
- 1 like
Коментар
-
Проблема е че в случая КФН е виновна че не е одобрила първия договор
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Въпроса е принципен - в официален сайт на БФБ Софарма публикува подвеждаща информация .
Извън Софарма има само 205666 акции на Медика ,т.е става въпрос за сума ,която е значително по-малка от предложените бонуси на О.Д. и СД на предстоящото ОСА.
Трябва да се спре с публикуването на лъжлива информация . КФН трябва да наложи глоби.
Коментар
-
КФН им върна първия договор и те подписаха нов договор на 0,8831. Обявиха го преди около месец. Най-вероятно някой миноритарен акционер в Софарма се е оплакал че 0,9486 не е честно за тях
Извън Софарма има само 205666 акции на Медика ,т.е става въпрос за сума ,която е значително по-малка от предложените бонуси на О.Д. и СД на предстоящото ОСА.
Трябва да се спре с публикуването на лъжлива информация . КФН трябва да наложи глоби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Поредния кален номер на " добрия " мажо Огнян Донев .
На 13.2.2017 г Софарма публикува официално съобщение на сайта на БФБ ,че акциите ще се заменят в съотношение 1 към 0,9486 .
Сега вече съотношението е 1 към 0,8831
Да си припомним ,че този номер го прави за втори път - преди време с преобразуването на Севто.
И това ако е коректен мажоритар
Коментар
Коментар