Ако няма търгово, вливане и т.н. никой не печели
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fantasy_gtКак мислиш, дали числото 1,48 не е всъщност максимума, който може да очакваш.
Горното не е анализ или препоръка за търговия. Използвах споменатата от Mr Profit цена от 1,48 лева само, за да демонстрирам несъстоятелността на описаната от него логика.
Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениече цената на търговото няма да е под 1.48, другото е само в определени случаи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеСтоя зад думите си... за един бас пред нотариус навит ли си?
За второто съм съгласен да съм насрещна страна, ако колегата не се навие.
И още, ако наистина вярваш в това, че сакралното число 1,48 лв има някакво отношение към бъдеща цена на търгово или вливане, то имай предвид че от датата на увеличението на капитала (с одобрен проспект от КФН) досега дружеството постояанно се декапитализира, т.е. работи на загуба както на консолидирана, така и на неконсолидирана основа. Как мислиш, дали числото 1,48 не е всъщност максимума, който може да очакваш.
Горното не е анализ или препоръка за търговия. Използвах споменатата от Mr Profit цена от 1,48 лева само, за да демонстрирам несъстоятелността на описаната от него логика.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениепак не си си написал домашното, а и пазарът ясно показа кое е правилното... забравяш емисионна цена от увеличение на капитала 1.48
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
един жокер от мен... при всички положения цената, която Софарма ще плати за Доверие няма да е под 1.48 лв. Всичко надолу ти е безрискова печалба и затова така се изстреляхме. От тук нататък сам си намери другите жокери
Другият вариант за такъв минимум е тримесечната средна цена, но това се манипулира изключително лесно с прехвърлянето на по-голям пакет акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50
Не е точно така. В единия случай делиш с миноритарни акционери, а в другия случай прибираш всичко за себе си.Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЕто ги текстовете от ЗППЦК които ни засягат:
Т.е. най-важното е каква ще бъде справедливата цена за акциите на ДОХ по общоприетите оценъчни методи и ако пазара сам не е достигнал до нея, можем да гласуваме "Против" на ОСА и Софарма ще е длъжна да ни изкупи акциите по тази цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Тази продажба нали се сещаш е от единия в другия джоб...така че не знам изобщо защо го споменаваш
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнениеГолямо надъхване виждам, но като че ли всички забравяте или подценявате Огнян Донев. Не мога да повярвам, че той ще даде повече пари на вас отколкото е взел той при продажбата на акциите си в Доверие (през Елфарма). Да припомня че сделките бяха на цена от 1.09/акция.
Това че е поискал разрешение от КЗК за концентрация не означава, че ще направи нещо сега и на всяка цена. Историята го е показала.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнениеГолямо надъхване виждам, но като че ли всички забравяте или подценявате Огнян Донев. Не мога да повярвам, че той ще даде повече пари на вас отколкото е взел той при продажбата на акциите си в Доверие (през Елфарма). Да припомня че сделките бяха на цена от 1.09/акция.
Това че е поискал разрешение от КЗК за концентрация не означава, че ще направи нещо сега и на всяка цена. Историята го е показала.
От Ноември сме 5-ти по сделки и 7-ми по оборот в БГ40 което ми говори че пазара цени компанията. Ако се стигне до вливане ще има оценка и ще видим какво са оценили па ще коментираме тогава. Аз лично си чакам консолидираният да видя дали моите очаквания са били оправдани за много силно тримесечие.
Не е препоръка за търговия с акции!
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар