Първоначално изпратено от BB50
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
Би трябвало да можеш да продадеш на късо. Питал ли си? Има ли значение за теб каква ще е цената щом нямаш пари в тази акция?
А всъщност доскоро имах пари в тази акция, но съжалявам че нямах повече, за да мога да продължа да продавам на тези нива.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение15%, нищо лошо не виждам, даже напротив... опитвал съм се да инициирам съзидателни дискусии през повечето време и специално това ми мнение е насочено към тях двамата защото се опитват да ме дискредитират, а когато им предложа да защитят думите си с действия, изчезват. Що се отнася за конкретната ситуация потърси първо сам, има достатъчно леснодостъпна информация в интернет и ако продължаваш да срещаш трудности ми пиши на лични и ще поговорим.
Цената на търговото се определя според методите на оценка в Наредва 41. Както всички знаем тези оценки се правят въз основа на обективни и субективни допускания на оценяващия, т.е. могат да бъдат всякакви и по вероятно близки до цената на която търговия предложител е закупил последния си дял (историята го е доказала и в това има достатъчно иконимическа логика).
Така получената цена се претегля с цената на затваряне от последния ден преди внасянето на търговото предложение в КФН, ако има активна търговия. Такава засега има, но не е ясно дали ще има след 6 месеца (по-вероятно не, освен ако търговия предложител не реши, че му трябва тази цена; но тогава най-верятно ще я натисне надолу).
Така получената цена съгл. чл.5 ал.1. на Нар.41 не може да бъде по-ниска от ликвидационната стойност (ако такава се изисква). Най-вероятно ще е необходима, но и тя е най-вероятно да бъде такава каквото реши предложителя.
Така получената справедлива цена съгл.чл.6 на Нар.41 не може да бъде по-ниска от среднопретеглената цена през последните 3 месеца, тоест всичко зависи от това на каква цена търговия предложител реши да изтъргува пакета, с който ще мине прага от 1/3 от капитала. Този пакет според мен ще е 5% (които мистериозно изчезнаха от баланса на Софарма Трейдинг през декември). И съм сигурен че никой няма да може да попречи на цената да падне до нужната на предложителя цена (дори и ако посредника направи глупостта да го вкара в аукцион).
Така получената справедлива цена съгл.чл.6 на Нар.41 също така не може да бъде по-ниска от най-високата цена заплатена от предложителя през последните 6 месеца (а тази цена е 1.09). Сигурен съм че това е цената тъй като ОД не търгува след декември (поради ограниченията).
Това са моите аргументи. Ще се радвам да чуя твоите (по същество ако обичаш)!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение15%, нищо лошо не виждам, даже напротив... опитвал съм се да инициирам съзидателни дискусии през повечето време и специално това ми мнение е насочено към тях двамата защото се опитват да ме дискредитират, а когато им предложа да защитят думите си с действия, изчезват. Що се отнася за конкретната ситуация потърси първо сам, има достатъчно леснодостъпна информация в интернет и ако продължаваш да срещаш трудности ми пиши на лични и ще поговорим.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Успех!Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
15%, нищо лошо не виждам, даже напротив... опитвал съм се да инициирам съзидателни дискусии през повечето време и специално това ми мнение е насочено към тях двамата защото се опитват да ме дискредитират, а когато им предложа да защитят думите си с действия, изчезват. Що се отнася за конкретната ситуация потърси първо сам, има достатъчно леснодостъпна информация в интернет и ако продължаваш да срещаш трудности ми пиши на лични и ще поговорим.Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Как да се възползвам като не мога да продавам на късо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеПичове, няма аз да ви пиша домашното... казах ви, че заставам с пари зад думите си и като сте толкова сигурни във вашите - не виждам защо не се възползвате.Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеПичове, няма аз да ви пиша домашното... казах ви, че заставам с пари зад думите си и като сте толкова сигурни във вашите - не виждам защо не се възползвате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеАко няма търгово, вливане и т.н. никой не печели
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Добре де, хайде приеми баса и да почнем да действаме... иначе просто си говорим. Аз заставам с действия зад думите си, ти само говориш
Кажи кой печели, ако няма търгово в следващите, например, два месеца?
П.П. На последния въпрос си отговорил вече.
Коментар
Коментар