Другото, което ми идва на ум, че той хубаво ще сложи поръчка за купува на 1.09 примерно ама знаеш ли какви поръчки са сложили пазарните участници... да не стане така, че в крайна сметка друг да ги вземе тези 5%? Затова си мисля, че ще търсят пазарни
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доверие обединен холдинг (DUH / DOVUHL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Защо да не мине по пазарни цени цени този пакет? Другото не попада ли под ударите на пазарните манипулации?
Коментар
-
Защо да не мине по пазарни цени цени този пакет? Другото не попада ли под ударите на пазарните манипулации?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50
Радвам се че вече се говори по същество.
Проблемът е че изречението, което си цитирал се отнася за варианта, при който не може да бъде определена най-високата цена, заплатена от предложителя (ЗППЦК чл.150, ал.7, т.3), а тази цена ще дойде чак след като получат одобрение от КЗК. Тогава ще бъде прехвърлен пакета, с който ще се мине прага от 1/3 и тази цена няма как да знаеш колко ще е. Аз твърдя, че тя ще е много по-ниска от настоящата, защото на този плитък пазар няма кой да посрещне продажбата на 5% от Дружеството. Аз самия мисля да ги чакам на към 1.10 (може и да направя някаква печалба)Keep going ...
Коментар
-
...В случаите, когато цената на акциите не може да бъде определена съгласно предходното изречение, тя се определя като по-високата между последната емисионна стойност и последната цена, платена от Търговия предложител
Проблемът е че изречението, което си цитирал се отнася за варианта, при който не може да бъде определена най-високата цена, заплатена от предложителя (ЗППЦК чл.150, ал.7, т.3), а тази цена ще дойде чак след като получат одобрение от КЗК. Тогава ще бъде прехвърлен пакета, с който ще се мине прага от 1/3 и тази цена няма как да знаеш колко ще е. Аз твърдя, че тя ще е много по-ниска от настоящата, защото на този плитък пазар няма кой да посрещне продажбата на 5% от Дружеството. Аз самия мисля да ги чакам на към 1.10 (може и да направя някаква печалба)Last edited by BB50; 24.02.2017, 14:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50Така получената цена се претегля с цената на затваряне от последния ден преди внасянето на търговото предложение в КФН, ако има активна търговия. Такава засега има, но не е ясно дали ще има след 6 месеца (по-вероятно не, освен ако търговия предложител не реши, че му трябва тази цена; но тогава най-верятно ще я натисне надолу).Keep going ...
Коментар
-
съгласно чл.150 ал.7 от ЗППЦК, предлаганата цена не може да бъде по-ниска от НАЙ-ВИСОКАТА стойност измежду. Достатъчно по същество ли е?
Да повторим отново:
Оценката по методите, цената на затваряне и ликвидационната оценка зависят от търговия предложител.
Среднопретеглената цена в момента е 1.10/акция.
Най-високата цена платена от Софарма е 1.09/акция.
Коя от тези е най-високата според теб (говореше за цена от 1.48/акция)? Ако знаеш кажи, ако не знаеш престани с празните приказки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50
Ето ме отново и след като си искал да инциираш "съзидателна" дискусия се включвам сега. Но преди това да ти кажа, че не изчезвам - просто нямам време да вися във форума по цял ден. Ето и моето виждане по цената на евентуалното търгово:
Цената на търговото се определя според методите на оценка в Наредва 41. Както всички знаем тези оценки се правят въз основа на обективни и субективни допускания на оценяващия, т.е. могат да бъдат всякакви и по вероятно близки до цената на която търговия предложител е закупил последния си дял (историята го е доказала и в това има достатъчно иконимическа логика).
Така получената цена се претегля с цената на затваряне от последния ден преди внасянето на търговото предложение в КФН, ако има активна търговия. Такава засега има, но не е ясно дали ще има след 6 месеца (по-вероятно не, освен ако търговия предложител не реши, че му трябва тази цена; но тогава най-верятно ще я натисне надолу).
Така получената цена съгл. чл.5 ал.1. на Нар.41 не може да бъде по-ниска от ликвидационната стойност (ако такава се изисква). Най-вероятно ще е необходима, но и тя е най-вероятно да бъде такава каквото реши предложителя.
Така получената справедлива цена съгл.чл.6 на Нар.41 не може да бъде по-ниска от среднопретеглената цена през последните 3 месеца, тоест всичко зависи от това на каква цена търговия предложител реши да изтъргува пакета, с който ще мине прага от 1/3 от капитала. Този пакет според мен ще е 5% (които мистериозно изчезнаха от баланса на Софарма Трейдинг през декември). И съм сигурен че никой няма да може да попречи на цената да падне до нужната на предложителя цена (дори и ако посредника направи глупостта да го вкара в аукцион).
Така получената справедлива цена съгл.чл.6 на Нар.41 също така не може да бъде по-ниска от най-високата цена заплатена от предложителя през последните 6 месеца (а тази цена е 1.09). Сигурен съм че това е цената тъй като ОД не търгува след декември (поради ограниченията).
Това са моите аргументи. Ще се радвам да чуя твоите (по същество ако обичаш)!Keep going ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Искам да мога да си купя американска тип пут опция за цена на изпълнение близка до настоящата с времеви диапазон от максимум една година.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Еееехх, колко още подобна мъка ще има за избързалите продавачи по целия тренд нагоре..
Не е препоръка за търговия с акции!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Еееехх, колко още подобна мъка ще има за избързалите продавачи по целия тренд нагоре..
Коментар
Коментар