Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Ти хубаво подкрепяш и Чичо Манчо може би е прав ! Но проблема е, и беше липсата на комуникация с останалите протестни партии ! Не може да искаш подкрепа от някого без да си провел една среща и разговор с хората от които я искаш ! Не може да спускаш едни имена и да кажеш това са, избирайте ги ! Ако имаш мнозинство в парламента можеш да предлагаш когото си искаш, но когато очакваш подкрепа от някого се сяда и се преговаря ! Защото не става въпрос само какви хора ще се изберат, а какви политики и реформи ще се правят от парламент и министри !
Само че Николай Василев беше предварително оплют и заклеймен от всички, още преди да се види какво ще предложи.
А според мен, той като финансист и икономист добре се беше подготвил, планът му беше хубав и това беше курсът, който трябваше да поеме България за излизане от кризата...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Хареса ми това мнение на Чичо Манчо.
Подкрепям напълно!
Хареса ми и икономическата програма, която Николай Василев показа. Човекът добре се беше подготвил - определено това е реформаторска, експанзионистична политика с цел ефективна икономика и курс към еврозоната.
За съжаление обаче наш Ганьо изглежда не дорасъл за съвременна развита пазарна икономика, а си иска тъповатия вожд с гегата и тоталитарно управление в стил Северна Корея...
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеПиша това и спирам, защото не ми се влиза в празни политически приказки. Според мен основното, от което се нуждае България, след 12 години ЗАСТОЙ е... РЕФОРМИ. Реформи във всички сектори, спиране на течове, кранчета и канелки, от които се източва бюджета. От самото начало бе ясно, че човек като Бай Бойко няма да прави реформи дори да имаше квалифицирано мнозинство в НС. Неговата цел бе властта, цялата власт и само и единствено ВЛАСТТА, като инструмент за крадене и обслужване на бизнес, политически и национални (не български) интереси. За него партията ГЕРБ бе по-важна от България, а българите бяхме "управлявани" подобно на неговите кучета - чуе ли "джаф" и подхвърля някоя троха, чуе ли отново "джаф-джаф" и не се колебае да използва по-твърд подход. Сам е казвал колко е лесно да управляваш българите и колко общо има това с неговите кучета. Не знам за вас, но на мен винаги ми е правило впечатление, че изказванията на ББ за нас, българите не бяха като за "свои", а винаги като за "чужд народ", комуто са възложили да "управлява". Както и да е. Факт е, че 12-те години на Борисов бе загубено време за България - никакви реформи и единствено наливане на пари (на европейските и български данъкоплатци) в нереформирани системи. Вижте колко е бил бюджета за здравеопазване през 2009 г. и колко е бил през 2019 г. преди пандемията. Да сте усетили подобрение в здравеопазването? И с всичко е така. Николай Василев може да е всякакъв, може да е допускал грешки (кой от нас е безгрешен...), но това което никой не може да му отрече e, че е реформатор. Навсякъде където е бил е отстоявал едни и същи принципи и се е опитвал да провежда реформи. Василев е човек, който щеше да направи всичко възможно да реформира и модернизира България без да се притеснява за партията си (за добро или лошо НДСВ умре), без да притеснява за властта си, защото властта за него не е самоцел. Друг е въпроса доколко щеше да получи подкрепа от политическата ни класа. Видя се за 3 дни какви и колко удари понесе, от къде ли не... Някои тук го упрекват, че бил закостенял, че не било правилно на днешно време да се стремиш към балансиран бюджет. Приятели, казвам ви - ако само се запушат дупките от които се източва бюджета и се спрат половината от кражбите на еврофондове и България "ще полети"... С кредити е лесно и добре, но с по-малко кредити е още по-добре. Затова пак казвам - България не е узряла за премиер-реформатор и работохолик, като Николай Василев. България се нуждае от реформи, реформи и пак РЕФОРМИ (и много РАБОТА), но нещо няма много мераклии... май? Няма го "прословутото българско трудолюбие", на което наивно се уповаваше Царя... Изпарило се е! Загубило се е някъде по острите завои на историята ни след 1944 г. Накрая всички ще стигнем до този извод, но по трудния начин. Бъдете живи и здрави!
Бог да пази България!
Подкрепям напълно!
Хареса ми и икономическата програма, която Николай Василев показа днес на прес-конференцията. Човекът добре се беше подготвил - определено това е реформаторска, експанзионистична политика с цел ефективна икономика и курс към еврозоната.
За съжаление обаче наш Ганьо изглежда не дорасъл за съвременна развита пазарна икономика, а си иска тъповатия вожд с гегата и тоталитарно управление в стил Северна Корея...Last edited by Frosty; 16.07.2021, 18:46.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеПиша това и спирам, защото не ми се влиза в празни политически приказки. Според мен основното, от което се нуждае България, след 12 години ЗАСТОЙ е... РЕФОРМИ. Реформи във всички сектори, спиране на течове, кранчета и канелки, от които се източва бюджета. От самото начало бе ясно, че човек като Бай Бойко няма да прави реформи дори да имаше квалифицирано мнозинство в НС. Неговата цел бе властта, цялата власт и само и единствено ВЛАСТТА, като инструмент за крадене и обслужване на бизнес, политически и национални (не български) интереси. За него партията ГЕРБ бе по-важна от България, а българите бяхме "управлявани" подобно на неговите кучета - чуе ли "джаф" и подхвърля някоя троха, чуе ли отново "джаф-джаф" и не се колебае да използва по-твърд подход. Сам е казвал колко е лесно да управляваш българите и колко общо има това с неговите кучета. Не знам за вас, но на мен винаги ми е правило впечатление, че изказванията на ББ за нас, българите не бяха като за "свои", а винаги като за "чужд народ", комуто са възложили да "управлява". Както и да е. Факт е, че 12-те години на Борисов бе загубено време за България - никакви реформи и единствено наливане на пари (на европейските и български данъкоплатци) в нереформирани системи. Вижте колко е бил бюджета за здравеопазване през 2009 г. и колко е бил през 2019 г. преди пандемията. Да сте усетили подобрение в здравеопазването? И с всичко е така. Николай Василев може да е всякакъв, може да е допускал грешки (кой от нас е безгрешен...), но това което никой не може да му отрече e, че е реформатор. Навсякъде където е бил е отстоявал едни и същи принципи и се е опитвал да провежда реформи. Василев е човек, който щеше да направи всичко възможно да реформира и модернизира България без да се притеснява за партията си (за добро или лошо НДСВ умре), без да притеснява за властта си, защото властта за него не е самоцел. Друг е въпроса доколко щеше да получи подкрепа от политическата ни класа. Видя се за 3 дни какви и колко удари понесе, от къде ли не... Някои тук го упрекват, че бил закостенял, че не било правилно на днешно време да се стремиш към балансиран бюджет. Приятели, казвам ви - ако само се запушат дупките от които се източва бюджета и се спрат половината от кражбите на еврофондове и България "ще полети"... С кредити е лесно и добре, но с по-малко кредити е още по-добре. Затова пак казвам - България не е узряла за премиер-реформатор и работохолик, като Николай Василев. На България се нуждае от реформи, реформи и пак РЕФОРМИ (и много РАБОТА), но нещо няма много мераклии... май? Няма го "прословутото българско трудолюбие", на което наивно се уповаваше Царя... Изпарило се е! Загубило се е някъде по острите завои на историята ни след 1944 г. Накрая всички ще стигнем до този извод, но по трудния начин.
Бъдете здрави и Бог да пази България!
- 1 like
Коментар
� -
Пиша това и спирам, защото не ми се влиза в празни политически приказки. Според мен основното, от което се нуждае България, след 12 години ЗАСТОЙ е... РЕФОРМИ. Реформи във всички сектори, спиране на течове, кранчета и канелки, от които се източва бюджета. От самото начало бе ясно, че човек като Бай Бойко няма да прави реформи дори да имаше квалифицирано мнозинство в НС. Неговата цел бе властта, цялата власт и само и единствено ВЛАСТТА, като инструмент за крадене и обслужване на бизнес, политически и национални (не български) интереси. За него партията ГЕРБ бе по-важна от България, а българите бяхме "управлявани" подобно на неговите кучета - чуе ли "джаф" и подхвърля някоя троха, чуе ли отново "джаф-джаф" и не се колебае да използва по-твърд подход. Сам е казвал колко е лесно да управляваш българите и колко общо има това с неговите кучета. Не знам за вас, но на мен винаги ми е правило впечатление, че изказванията на ББ за нас, българите не бяха като за "свои", а винаги като за "чужд народ", комуто са възложили да "управлява". Както и да е. Факт е, че 12-те години на Борисов бе загубено време за България - никакви реформи и единствено наливане на пари (на европейските и български данъкоплатци) в нереформирани системи. Вижте колко е бил бюджета за здравеопазване през 2009 г. и колко е бил през 2019 г. преди пандемията. Да сте усетили подобрение в здравеопазването? И с всичко е така. Николай Василев може да е всякакъв, може да е допускал грешки (кой от нас е безгрешен...), но това което никой не може да му отрече e, че е реформатор. Навсякъде където е бил е отстоявал едни и същи принципи и се е опитвал да провежда реформи. Василев е човек, който щеше да направи всичко възможно да реформира и модернизира България без да се притеснява за партията си (за добро или лошо НДСВ умре), без да притеснява за властта си, защото властта за него не е самоцел. Друг е въпроса доколко щеше да получи подкрепа от политическата ни класа. Видя се за 3 дни какви и колко удари понесе, от къде ли не... Някои тук го упрекват, че бил закостенял, че не било правилно на днешно време да се стремиш към балансиран бюджет. Приятели, казвам ви - ако само се запушат дупките от които се източва бюджета и се спрат половината от кражбите на еврофондове и България "ще полети"... С кредити е лесно и добре, но с по-малко кредити е още по-добре. Затова пак казвам - България не е узряла за премиер-реформатор и работохолик, като Николай Василев. България се нуждае от реформи, реформи и пак РЕФОРМИ (и много РАБОТА), но нещо няма много мераклии... май? Няма го "прословутото българско трудолюбие", на което наивно се уповаваше Царя... Изпарило се е! Загубило се е някъде по острите завои на историята ни след 1944 г. Накрая всички ще стигнем до този извод, но по трудния начин. Бъдете живи и здрави!
Бог да пази България!Last edited by Чичо Манчо; 16.07.2021, 16:31.Vanitas vanitatum...
- 10 Харесвания
Коментар
� -
Н.Василев каза, че дълг се теглел в "тежки ситуации", спомена като война и т.н.
Провалът му да разбере тежката ситуация в момента на страната го прави негоден за политик, камо ли премиер.
В момента Б-я е в най-тежката си ситуация откакто има 1300 г. държава. Нарича се Демографска Катастрофа, съчетана с веднъж на 1000 г. тотално преобразяване на обществото - социално и икономически. Точно това е да забраниш въглеводородните горива и т.н.
Той трябваше да изкара амбиционзна инвестиционна програма на Държавата за поне 100 милиоарда евро за 10 г. напред. План за влизане в Еврозоната, а не празни приказки и кълнежи, че бил Бюджетен Сокол :-)
Коментар
� -
Когато светът е пред технологична революция, която изисква масови съкращения, енергийно преобразувание и т.н. бързи трансформации, когато лихвите са на исторически ниски нива - вземай колкото ти дават на ниски лихви. Да откажеш, е все едно доброволно да си останеш държава от четвъртия свят, защото няма как без пари да направиш тези промени.
Коментар
� -
Манчо, да погледнем какво ПРАВЯТ ДРУГИТЕ В ЕС И САЩ..Вкарват много пари в икономиката и за помощи- тук някои взимат и големи заеми.. И вдигат данъците - и на богатите..Мислиш ли , че МУК е по- умен от тях..
Гърция е на първо място в света по държавна подкрепа за гражданите по време на коронакризата
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/balkani/gyr...s_1593043.html
© Actualno.com
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеБългария още "не е узряла" за човек като Николай Василев за министър-председател. Само това ще кажа аз. Един Бай Ганьо, пардон... Бай Бойко, явно ни е малко. Нека заповяда следващият!
Няма нужда да повтаряме същото със същия успех, нали?!
Политиката не е счетоводство!Не е препоръка
- 1 like
Коментар
� -
България още "не е узряла" за човек като Николай Василев за министър-председател. Само това ще кажа аз. Един Бай Ганьо, пардон... Бай Бойко, явно ни е малко. Нека заповяда следващият!Last edited by Чичо Манчо; 16.07.2021, 13:57.Vanitas vanitatum...
- 1 like
Коментар
� -
Вероятно част от кеша отида за обратното изкупуване на чужбински дялове. Не знам какво се случва с плановете за вкарване на 20 емисии в индекса, но ако те знаят или поне подозират, че това ще се случи, вероятно няма да бързат да инвестират останалата част, тъй като ще им трябва за новите попълнения.
- 1 like
Коментар
�
Коментар