If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз специално не съм с толкова защото липсва ликвидност тук, и ако искам да излизам ще ми трябват 2 години (визирам 2007-2008). Тогава извън БГ продадох всичко за 10 мин, а тук само можех да гледам как всичко се срива. 70% от инвестициите ми са навън, поради няколко основни причини, които съм казвал и преди.
Няма смисъл да се дискутира тази тема ,требва да пазя нервите на оптимистите....
където и да ходим , връщаме се към едно .....нема борса а някакво подобие на пазар където някакви шарлатани правят сделки по телефона и се пазарят с други шарлатани за да изкарат някое петаче е и нема ликвидност освен в редките момента когато некой мажо си подпре акцията но там требва оракулски способности.......
Ако продължи дълго това чакане ,ще стане пак като през последните две години.... а още повече ако пък дойдат избори ,което ще е добре поне през следващата година ,че ще има поне някакво движение...
какъв по-голям оптимизъм от това, че има хора с по над 500к на БФБ
значи има НЕЩО все пак и има хляб... дано един ден и ние дет сме с 10тина к стигнем до тия висоти
напълно добронамерено е всичко изказано, успехи на всички
Аз специално не съм с толкова защото липсва ликвидност тук, и ако искам да излизам ще ми трябват 2 години (визирам 2007-2008). Тогава извън БГ продадох всичко за 10 мин, а тук само можех да гледам как всичко се срива. 70% от инвестициите ми са навън, поради няколко основни причини, които съм казвал и преди.
некадърник, един път те попитах дали можеш да направиш анализ на една позиция и ти млъкна. Освен да задаваш тъпи въпроси друго можеш ли?? ааа да - да лупкаш. Колко ти е портфолиото щом искаш да мериш пишки???
Е не такива въпроси де!!! те младежите не разбраха, че 10 к се управляват лесно, а че историята с над 500 к на БФБ е коренно различна. Само днес ако реша ще съборя поне три позиции с по 10 % и Софикс ще се изтърси.
Делян Добрев: Пазарът ни е като Кобрата след мача с Кличко.
Капиталовият ни пазар в последните 5-6 години прилича на Кубрат Пулев след мача му с Владимир Кличко. Това заяви по време на събитие, посветено на 20-ата годишнина на Централен депозитар, днес народният представител Делян Добрев, който също така е председател на енергийната и член на икономическата комисия в парламента.
Надяваме се обаче да продължим напред и с предприетите действия в последните, а и идните дни, да събудим капиталовия пазар у нас, допълни Добрев.
Според него „държавата в момента е твърдо решена да развие капиталовия пазар в страната". Няма силна икономика без силен пазар, заяви още той.
В следващите седмици и месеци ще има развитие и по една тема, която в предходните години бе табу, а именно излизането на големи държавни компании на Българска фондова борса, благодарение на които тя ще стане атрактивна.
Само преди десет дни бе учреден Съвет за развитие на капиталовия пазар у нас, а вчера бе проведено и първото му заседание. Надявам се с ваша помощ и експертната ви оценка да успеем заедно да развием пазара, допълни Делян Добрев.
Изпълнителният директор на Централен депозитар Васил Големански припомня, че в началото екипът на институцията е наброявал само четирима души. „Началото бе поставено преди повече от 20 години, именно на 13 август 1996 г., а днес екипът ни се състои от 26-27 души.
Днес за Централен депозитар няма невъзможни неща. Думата не мога, означава, че не искам, допълни той“.
Големански сподели и любопитни факти, а именно, че днес в Централен депозитар са регистрирани 1730 емисии акции, облигации, права, варанти и други от около 1600 дружества, от които 350 публични.
„Поддържаме повече от 9 млн. сметки, а регистрираният капитал в ЦД е на стойност 19 млрд. лв.", заяви още Големански.
Делян Добрев: Пазарът ни е като Кобрата след мача с Кличко.
Капиталовият ни пазар в последните 5-6 години прилича на Кубрат Пулев след мача му с Владимир Кличко. Това заяви по време на събитие, посветено на 20-ата годишнина на Централен депозитар, днес народният представител
Делян Добрев, който също така е председател на енергийната и член на икономическата комисия в парламента.
Надяваме се обаче да продължим напред и с предприетите действия в последните, а и идните дни, да събудим капиталовия пазар у нас, допълни Добрев.
Според него „държавата в момента е твърдо решена да развие капиталовия пазар в страната". Няма силна икономика без силен пазар, заяви още той.
В следващите седмици и месеци ще има развитие и по една тема, която в предходните години бе табу, а именно излизането на големи държавни компании на Българска фондова борса, благодарение на които тя ще стане атрактивна.
Само преди десет дни бе учреден Съвет за развитие на капиталовия пазар у нас, а вчера бе проведено и първото му заседание. Надявам се с ваша помощ и експертната ви оценка да успеем заедно да развием пазара, допълни Делян Добрев.
Изпълнителният директор на Централен депозитар Васил Големански припомня, че в началото екипът на институцията е наброявал само четирима души. „Началото бе поставено преди повече от 20 години, именно на 13 август 1996 г., а днес екипът ни се състои от 26-27 души.
Днес за Централен депозитар няма невъзможни неща. Думата не мога, означава, че не искам, допълни той“.
Големански сподели и любопитни факти, а именно, че днес в Централен депозитар са регистрирани 1730 емисии акции, облигации, права, варанти и други от около 1600 дружества, от които 350 публични.
„Поддържаме повече от 9 млн. сметки, а регистрираният капитал в ЦД е на стойност 19 млрд. лв.", заяви още Големански.
Понеже дълго време не наблюдавах БФБ и да попитам без да дразня някой...
Къде са Софикс , ТИМ и Фарма фондовете..... че нещо купувачите изчезнали по бидовете....
здравей, ами мина 500 пункта, докато ти прогнозираше знаеш какво И много скоро(нека пазара да свикне с цените) ще продължатт нагоре.
Поздрави!
Понеже дълго време не наблюдавах БФБ и да попитам без да дразня някой...
Къде са Софикс , ТИМ и Фарма фондовете..... че нещо купувачите изчезнали по бидовете....
Коментар