IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Малко оф топик по една от любимите теми на 4д.

    http://www.investor.bg/novini-i-anal...oborot-248768/ БФБ приключи търговията със спад на индексите и нисък оборот

    Защо в тази прекраясна държава на БХ , Черешко и КОЙ все Борсата не върви, в лошата Румъния върви..

    Коментар


    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Малко оф топик по една от любимите теми на Киро.
      http://www.investor.bg/analizi/91/a/...v-beda-248725/
      Тая тема и преди сме я обсъждали но моето виждане е в полза на Румъния. Макро данните са им много по силни а дълга все още на разумно ниво. Корупцията им е на много по ниско ниво а и с тоя ръст на стандарта имат шанс по бързо да стабилизират демографията. И те имат подобен проблем с демографията но са 19 млн и ще останат голям пазар за чуждите инвеститори.

      Интересно ми е как ти би сравнил двете икономики. Също така как бихме ние излязли от тая демографска ситуация по бързо? Имам акции и аз тоест вярвам че след тази корекция има път нагоре но много добре си давам сметка за ситуацията в България.










      Коментар


      • Малко оф топик по една от любимите теми на Киро.
        http://www.investor.bg/analizi/91/a/...v-beda-248725/

        Коментар


        • Малта и България – конфузни прилики и разлики, които трябва да знаем

          https://frognews.bg/glasat-na-jabata...bva-znaem.html


          Синът на взривената малтийска журналистка Дафне Галиция – Матю, който също е журналист, написа във Фейсбук текст, посветен на майка му. Изразените чувства няма да оставят равнодушен нито един човек по света. С изключение на мафиотите и наглеците във властта, разбира се.

          Те живеят по други критерии и изповядват други ценности.
          Предлагам част от него и някои сравнения. Наречете го тест или експеримент, както решите.

          Матю Галиция пише: „Културата на безнаказаност беше оставена да разцъфти от правителството на Малта. Не е голяма утеха, че премиерът каза, че няма да се успокои, докато престъпниците не бъдат заловени, след като той оглавява правителство, което окуражава точно тази безнаказаност.

          Първо напълни кабинета си с измамници, след това полицията с измамници и малоумници, след това съдилищата с измамници и некомпетентни. Ако имаше работещи институции, нямаше да има политическо убийство, което да се разследва - а аз и моите братя все още щяхме да имаме майка.

          Премиерът Джоузеф Мускат, началникът на кабинета му Кейт Шембри, зам.-шефът на Лейбъристката партия Крис Кордона, Конрад Мици, главният прокурор, и дългият списък от полицейски комисари, които нищо не направиха - вие сте съучастници. Вие сте отговорни за това“.

          Сменяме имената и ето какво се получава:

          Културата на безнаказаност беше оставена да разцъфти от правителството на България. Не е голямо утеха, че премиерът каза, че няма да се успокои, докато престъпниците не бъдат заловени, след като той оглавява правителство, което окуражава точно тази безнаказаност.

          Първо напълни кабинета си с измамници, след това полицията с измамници и малоумници, след това съдилищата с измамници и некомпетентни. Ако имаше работещи институции, нямаше да има политическо убийство, което да се разследва - а аз и моите братя все още щяхме да имаме майка.

          Премиерът Бойко Борисов, началникът на кабинета му Румяна Бъчварова (бивш вътрешен министър), зам.-шефът на ГЕРБ Цветан Цветанов, Сотир Цацаров, главният прокурор, и дългият списък от полицейски комисари, които нищо не направиха - вие сте съучастници. Вие сте отговорни за това“.

          Някои малки подобности с голямо значение.

          На 12 май, 2016 г. в Лондон, по време на форума за борба с корупцията, където борбата с уродливото явление бе приравнена към борбата с тероризма, премиерът Бойко Борисов се срещна с двама свои колеги, след което се похвали във Фейсбук: "Обсъдих с министър-председателите на Грузия и Малта - Гиорги Квирикашвили и Джозеф Мускат – мерките, които предприемат в страните си срещу корупцията и престъпността, и заедно разговаряхме за успешните практики в тази област, както и за ефективното им прилагане“.

          В Малта и Грузия може това и да се случва – те са съответно на 47 и 43 място по корумпираност, а ние сме на 75-то…

          Но понеже тези дни говорим за Малта, ето някои статистики и сравнения.

          Безработицата в Малта е 4%, а средногодишната инфлация е около 2-3 %. В Малта няма бедни хора. По улиците няма да срещнете просяци. Според статистиките в страната няма хора, които са на и под границата на бедността.

          Минималната заплата (за неквалифициран труд) е около 4.50 евро на час. В България е 2,7 евро. Средноквалифицираната работна сила там е платена между 6 и 9 евро на час. Размерът на пенсиите варира - между 450 и 900 евро. Максималната е 1 160.

          В България минималната пенсия е 80 евро (160 лв). От 1 октомври трябва да е около 100 евро. Максималната – 480 евро (900 лв.)

          Частните жилища, вили и къщи в Малта съставляват около 80 % от целия жилищен фонд, като само около 25 % от притежателите на недвижима собственост живеят в апартаменти. Те са предимно тристайни и четиристайни със средна площ около 140-180 кв.м, докато жилищната площ на къщите е средно 200-250 кв.м.

          Държавата подпомага семействата, които нямат достатъчно средства за закупуване на собствено жилище. Банките пък им отпускат кредити срещу лихва от 2.5-3 %. Прегледите и лечението в Държавните болници са безплатни, образованието в държавните училища, колежи и Университета е също безплатно. Всеки ученик в 11 и 12 клас и студент, независимо от успеха си и доходите на семейството получава стипендия.

          Семействата на децата, посещаващи частни колежи получават данъчни облекчения и известни дотации от държавата.

          През 2017 г мнималната заплата в Малта е 736 евро. В България – 460 лв или 230 евро, което е три пъти по-малко от малтийската.

          В класацията за използване на иновации за 2017 г. Малта е на 9-то място, а България на 28-о заедно с Кипър.

          По индекса за възприятие на корупцията в световната класация Малта е на 47-о място, а България – 75-о място.

          По жизнен стандарт малтийците са по средата на класацията на ЕС – 13-ти. Ние сме последни – на 28 място. Откакто сме член на ЕС – вече 10 години – сме само последни.

          Осем от тези 10 години ни управлява ГЕРБ.

          Тези сравнения помагат да разберем по-добре посланията на младия журналист Матю Каруана Галиция, чиято майка – Дафне Галиция бе взривена в колата й. Тя е бе остър критик на управлението на Малта, разкривала е връзките на премиера и негови сътрудници с мафията. Това доведе до фаталния взрив. Тук медиите, в голямата си част, са напазарувани от олигарси и политико-мафиоти – някъде около 80-90%. А всички разкрити корупционни практики по високите етажи се подминават снизходително и подигравателно.

          Такива са приликите и разликите между България и Малта.

          Д-р Димитър Попкутуев

          Коментар


          • Кой как разбира този бюлетин на КФН?....

            -"20/10/2017
            Заместник-председателят на КФН, ръководещ управление „Осигурителен надзор”, определи минимална доходност на годишна база в размер на 3,18 на сто при управлението на активите на универсалните пенсионни фондове (УПФ) за предходния 24-месечен период от 30.09.2015 г. до 29.09.2017 г. За професионалните пенсионни фондове (ППФ) за същия период е определена минимална доходност на годишна база в размер на 3,39 на сто. Среднопретеглената доходност (модифицираната претеглена доходност) на УПФ за същия период, изчислена на годишна база, е 6,18 на сто, а за ППФ съответно е 6,39 на сто.
            Всички фондове за допълнително задължително пенсионно осигуряване са постигнали доходност за посочения 24-месечен период над определеното минимално равнище на доходността за съответния вид фонд.
            Пълният текст на решения № 1306 - УПФ и № 1307 - ППФ от 18.10.2017 г. може да намерите в раздел „Административни документи”. Данни за доходността за 24-месечния период (на годишна база) и определената минимална доходност може да намерите в раздел „Статистика”, ”Статистика и анализи на осигурителния пазар”."

            Всички са доволни,- според мен- и можем да си поиграем на Бикове и Мечки!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

              Ти мани.... ами ако Фери се намеси.... и ще се срутат флагманите.... ))))))))))
              Да ,че и самолетите закъсняват ))))))

              Коментар


              • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

                А Хима и той ,оставиха снощи Мрежата да дреми в Атина и виж кво стана
                Ти мани.... ами ако Фери се намеси.... и ще се срутат флагманите.... ))))))))))

                Коментар


                • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

                  Само фармата ли... ? )))))))))
                  А Хима и той ,оставиха снощи Мрежата да дреми в Атина и виж кво стана

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                    Днес гледам пак червено ,все пак в края на сесията сте по оправили малко разликата ,фармата пак на долу що тъка ?
                    Само фармата ли... ? )))))))))

                    Коментар


                    • Днес гледам пак червено ,все пак в края на сесията сте по оправили малко разликата ,фармата пак на долу що тъка ?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
                        Как сте бре, бичета...? )))))))))) Те ви зелена седмицата...? От понеделник слагайте ските..., каските и Фнимавайте в картинката... Склона е стръмен...
                        Що си толко откъсан.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение

                          Спри малко, никой не ти е виновен!
                          За кое..., какво... да ми е виновен... ??? )))))))))))

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
                            Как сте бре, бичета...? )))))))))) Те ви зелена седмицата...? От понеделник слагайте ските..., каските и Фнимавайте в картинката... Склона е стръмен...
                            Спри малко, никой не ти е виновен!

                            Коментар


                            • Как сте бре, бичета...? )))))))))) Те ви зелена седмицата...? От понеделник слагайте ските..., каските и Фнимавайте в картинката... Склона е стръмен...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                                Нашето БФБ е странно животно,говорим за едно пък то става точно обратното,зависи накой хора на колко алкохолен градус са.Щото със 100 000
                                бр можеш както да събориш дадена позиция така и да я изстреляш в небесата.
                                И що не стрелят в небесата...???

                                Коментар

                                Working...
                                X