Първоначално изпратено от SPART
Разгледай мнение
Разбира се, че детайлите са важни! В някакви хипотези и процедури те дори са решителни. Аз лично не си поставям за цел задължително да вникна във всевъзможни подробности. Опитвам да хвана по-едрия план чрез разфокусирано гледане

Направи ми впечатление, че някои колеги правят опит по-назад да анализират състоянието и перспективите на борсата чрез преглед на минали периоди и пресмятане при актуалната стойност на променливите. Да наистина - някакъв набор от фактори (дори да става дума за наистина важните фактори) в определено съотношение е напълно възможно да предизвикат сходни резултати и последици. Но не задължително. Аз обаче не мога да се освободя от усещането, че това което се готви да ни се изсипе върху главите в общи линии няма аналог в и без това твърде кратката история - стопанска и борсова, на "модерна" България.
Все повече, колчем се сетя за думите "пазар" и "държава", това само предизвиква ... да кажем, стъписване.
Без претенции и препоръки.
Да сме верни на темата. БВП расте, бюджетът расте, перата растат, наложително е да се планира и усвоява. Животът трябва да върви. Процесът е ритмичен и резултатен.
Коментар