IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

    хаха вожде, решил си да пазаруваш и плашиш стадото....

    много евтин номер, очаквах повече от теб...
    Пенко,изчакай да мине тази седмица ,че май се задава финансов армагедон,заради решенията на Тръмп.

    Коментар


    • S&P повиши кредитния рейтинг на България от стабилен на положителен

      https://nova.bg/news/view/2018/06/02...BB%D0%B5%D0%BD

      Сега някой може да реши, че това е за темата за песимизма ...
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
        Оптимизма свърши.Пързалката е неизбежна.
        хаха вожде, решил си да пазаруваш и плашиш стадото....

        много евтин номер, очаквах повече от теб...

        Коментар


        • Оптимизма свърши.Пързалката е неизбежна.

          Коментар


          • Айде от другата седмица викам нагоре да тръгваме

            Коментар


            • “Като цяло рискът в българската икономика е балансиран, като 10 от общо 17 сектора попадат в зоната на нисък или умерен риск, а след последните промени няма нито един, който да свети в червено. С повишено внимание освен строителството обаче ще продължим да следим транспорта, където от години има задълбочаващи се проблеми поради преобладаващото насищане на сектора с малки и средни компании с по-ниска ликвидност, недостиг на работна ръка и необходимост от сериозни инвестиции. Сега на дневен ред са и допълнителните предизвикателства, свързани с предстоящите промени в европейското законодателство.”, коментира Манфред Щамер, Главен анализатор Икономически проучвания и оценка на риска на Euler Hermes по време на 9-ата Кредит Риск Конференция, която се проведе днес в София.

              Прогнозите на експертите на Euler Hermes за българската икономика през 2018 и 2019 година остават за стабилен растеж с очакван ръст за БВП съответно от 3,4% и 3,2%. Според експертите ще продължи и положителната тенденция за спад на безработицата до 5,4% през настоящата година и до 5% през следващата. Размерът на трудовите възнаграждения се очаква съответно да се увеличи средно с 8% и 6,5%. Анализаторите на Euler Hermes отчитат и напредък в оздравяването на банковата система след кризата през 2014 година.

              “Към момента не виждаме сериозни спънки за присъединяването на България към еврозоната. Това е реалистично да се случи в рамките на 3 до 4 години, като в момента страната ни покрива петте икономически критерия от Маастрихт.”, обясни Манфред Щамер.

              Според анализаторите Brexit и протекционистката политика на САЩ няма да имат съществено отражение върху икономиките в Централна и Източна Европа и съответно върху българската. Прогнозите са за продължаващ ръст на българския експорт средно с около 4,5% годишно.

              “Възможностите за увеличаване на търговията и износа, както и повишената динамика в икономиката на международно ниво създават нови възможности, но и рискове. Българският бизнес не бива да оставя оптимизмът да приспи вниманието”, предупреждават експертите на Euler Hermes.

              Те припомнят, че сред Топ 5 експортните дестинации на България попадат Турция, Гърция и Италия, където пък средните сроковете за разплащане са едни от най-дългите в света – близо 3 месеца. Затова компаниите трябва да са подготвени за забавяне на издължаване по сделки. Допълнително внимание изискват и интеаракции с фирми в Турция и Румъния, където Euler Hermes индикира за съществени рискове за “прегряване” на икономиките.

              Работещо решение за повишаване на сигурността е застраховката на кредитния риск, която става все по-популярна у нас не само сред големите компании. Освен финансови гаранции, бизнесът може да получи и предварителна проверка на партньоритие по потенциална сделка и експеретен съвет. Наличието на застраховка на кредитния риск може да улесни и получаването на финансиране и кредити от банкови институции. Тя е особено важна в случаите на работа с нови клиенти или контрагенти от чужбина.

              * По скалата на Euler Hermes за определяне на риска по сектори от “зелено” за нисък, през “жълто” за умерен, “оранжево” за чувствителен до “червено” за висок.

              Euler Hermes е глобалният лидер в сферата на застраховането на търговски кредит с експертиза в сферата на гаранциите и събирането на вземания. С над 100-годишна история, Euler Hermes прелага B2B финансови услуги и разполага с изградена мрежа за ежедневно проследяване на несъстоятелностите на малки, средни и интернационални компании на пазарите, формиращи 92% от БВП в света. Компанията е представена в над 52 държави и има екип от 6050 специалисти. Част от групата Allianz, Euler Hermes е листвана на стоковата борса Euronext Paris (ELE.PA) и е с рейтинг AA определен от Standard & Poor’s. Консолидираният оборот на компанията за 2017 г. е 2,6 млрд. евро, а общата експозиция на застрахованите транзакции по цял свят възлиза на 894 млрд. евро.

              В България Euler Hermes осигурява обезпечения на обща стойност над 1,2 млрд. евро.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

                Грую, в момента кеша на БФБ е константа. Много хора плюят по “пилчарника” точно заради това, ме техните позиции ги рутят. Част от кеша ще се прелее. Ясно е и че ще влезе и нов. Силно се надявам да мине този пуст пакет на Софарма за да разкеша малко и там.
                Ми хубаво, ще гледаме и ще видиме. А за Софарма - едва ли ще е скоро, не виждм индикации за покупки от друг, освен от чичо, с парите на акционерите. Обаче 20-те милки на Евана минаха безпроблемно, така че не виждам проблем да минат и 100 милки на Градус, пък нищо чудно и тези на Сирма. Все пак играта тук е от фондовете, а не от цацата като мен и теб Успех желая!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                  не че нещо, но това ми звучи налудничаво - аз също най-вероятно ще играя в Градус, но не разкешвам нищо, а и няма нужда, просто ще вкарам нов кеш. Нали не сте на 100% в акции, защото това вече би било налудничаво. поне според мен А БФб си пада, щото си пада и се вдига, щото се вдига - тука е така
                  Грую, в момента кеша на БФБ е константа. Много хора плюят по “пилчарника” точно заради това, ме техните позиции ги рутят. Част от кеша ще се прелее. Ясно е и че ще влезе и нов. Силно се надявам да мине този пуст пакет на Софарма за да разкеша малко и там.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                    Момчета, няма какво да де чудите. Разкешва се за Градус. Поне трима приятели имам, които това правят в момента, включително и аз
                    не че нещо, но това ми звучи налудничаво - аз също най-вероятно ще играя в Градус, но не разкешвам нищо, а и няма нужда, просто ще вкарам нов кеш. Нали не сте на 100% в акции, защото това вече би било налудничаво. поне според мен А БФб си пада, щото си пада и се вдига, щото се вдига - тука е така
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Момчета, няма какво да де чудите. Разкешва се за Градус. Поне трима приятели имам, които това правят в момента, включително и аз

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                        Банковия съюз - ключ към просперитет и ефективни реформи.
                        Правителството и БНБ може да провалят цялата държава заради една банка.
                        Трябва независим надзор върху банковата ни система.


                        Правителството е длъжно да предприеме незабавни мерки за кандидатстване в Банковия съюз като първа стъпка към приемането ни във валутния механизъм ERM2 и еврозоната. Това е изключителен шанс, не просто защото така ще удовлетворим изискванията на Европейската централна банка (ЕЦБ), а най-вече за нас самите – за да осигурим независим и по-качествен надзор върху банковата ни система. Констатациите за продължаваща зависимост на БНБ от властта в България са факт, който през последните години се доказа при редица нейни решения:

                        Прикриването на резултатите от стрестестовете през 2016 година;
                        Одобрението на Стоян Мавродиев за изпълнителен директор на държавната Българска банка за развитие;
                        Одобрението на продажбата на Общинска банка на лице без никакъв опит в сферата;
                        Одобрението на продажбата на банка "Виктория" на "Инвесбанк", която показа най-слаби резултати на стрестестовете.

                        Напомням, че веднага след фалита на КТБ през 2014 година всички парламентарни партии, включително сега управляващите, заявиха при президента Плевнелиев, че приемането на България в Банковия съюз е приоритет. Силно притеснително е, че този приоритет сега е подменен, вероятно за да бъдат обслужени интересите на влиятелни кръгове. С това правителството рискува да изпрати България в последния коловоз на Европейския съюз, и в крайна сметка да ни извади от свободния свят с всички последствия от това. Не можем да позволим правителството и БНБ да провалят цялата държава, заради частния интерес на една банка.
                        .....
                        https://m.dnevnik.bg/analizi/2018/05...t_i_efektivni/
                        A защо дори и Дневник пазят омерта коя е банката? Това е големият въпрос...

                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                          Банковия съюз - ключ към просперитет и ефективни реформи.
                          Правителството и БНБ може да провалят цялата държава заради една банка.
                          Трябва независим надзор върху банковата ни система.


                          Правителството е длъжно да предприеме незабавни мерки за кандидатстване в Банковия съюз като първа стъпка към приемането ни във валутния механизъм ERM2 и еврозоната. Това е изключителен шанс, не просто защото така ще удовлетворим изискванията на Европейската централна банка (ЕЦБ), а най-вече за нас самите – за да осигурим независим и по-качествен надзор върху банковата ни система. Констатациите за продължаваща зависимост на БНБ от властта в България са факт, който през последните години се доказа при редица нейни решения:

                          Прикриването на резултатите от стрестестовете през 2016 година;
                          Одобрението на Стоян Мавродиев за изпълнителен директор на държавната Българска банка за развитие;
                          Одобрението на продажбата на Общинска банка на лице без никакъв опит в сферата;
                          Одобрението на продажбата на банка "Виктория" на "Инвесбанк", която показа най-слаби резултати на стрестестовете.

                          Напомням, че веднага след фалита на КТБ през 2014 година всички парламентарни партии, включително сега управляващите, заявиха при президента Плевнелиев, че приемането на България в Банковия съюз е приоритет. Силно притеснително е, че този приоритет сега е подменен, вероятно за да бъдат обслужени интересите на влиятелни кръгове. С това правителството рискува да изпрати България в последния коловоз на Европейския съюз, и в крайна сметка да ни извади от свободния свят с всички последствия от това. Не можем да позволим правителството и БНБ да провалят цялата държава, заради частния интерес на една банка.
                          Изпълнението на изискванията на Европейската комисия и ЕЦБ са важни, но недостатъчни условия за приемането ни в ERM2. Кандидатстването нито гарантира положителен отговор от страна на нашите партньори, нито е тест за фактическата способност на България да бъде член на еврозоната. И отговорът, и тестовете тепърва предстоят. Както травматичният опит на България с кандидатстването в Шенгенското пространство ясно показва, формалните стъпки и изпълнението на формалните критерии не са достатъчни, за да спечелят доверието на нашите партньори. Боядисването на една ограда пък съвсем.

                          Нужни са истински, автентични доказателства, че България е готова за подобно членство. Защитата на собствеността, правната система, адекватен финансов и енергиен надзор не са неща, които трябва да свършим, за да угодим на този или онзи чиновник. А за да направим икономиката ни конкурентна на световната...

                          Тревогата ми е обаче, че настоящото мнозинство в парламента и изпълнителната власт имат много различни приоритети и не са в състояние нито да осъществят необходимите реформи, нито да убедят някого в действителната способност на България да е пълноценен член на еврозоната. От което ще страдаме.

                          https://m.dnevnik.bg/analizi/2018/05...t_i_efektivni/
                          +1 тази статия е точно в десетката въпреки че не харесвам дневник

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                            Гледам червенокожия и Минка пак са се излагали тая заран.
                            Но това си е техен проблем, разбира се.
                            Така е, прав си. Миналата година пак беше прав, винаги познаваш. А това разбира се си е мой проблем.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

                              SOFIX 620? Чухте ли новото име: Quitaly

                              Хубава пързалка за еврото си почна.
                              за еврото сега започва пързалката, а БФБ отдавна е по нея

                              преди два месеца ги предупредих:

                              Click image for larger version

Name:	652   625.jpg
Views:	2
Size:	59.2 КБ
ID:	3341707


                              и не взеха мерки ............. ако сега пак не вземат мерки да не допускат софка под 625 ще стане мазало...

                              не е препоръка за покупки и продажби на акции от софикс............ препоръчвам да не допускате софикс да падне под 625 пункта
                              fuск the bеаr - give me the bееr

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                                Банковия съюз - ключ към просперитет и ефективни реформи.
                                Правителството и БНБ може да провалят цялата държава заради една банка.
                                Трябва независим надзор върху банковата ни система.


                                Правителството е длъжно да предприеме незабавни мерки за кандидатстване в Банковия съюз като първа стъпка към приемането ни във валутния механизъм ERM2 и еврозоната. Това е изключителен шанс, не просто защото така ще удовлетворим изискванията на Европейската централна банка (ЕЦБ), а най-вече за нас самите – за да осигурим независим и по-качествен надзор върху банковата ни система. Констатациите за продължаваща зависимост на БНБ от властта в България са факт, който през последните години се доказа при редица нейни решения:

                                Прикриването на резултатите от стрестестовете през 2016 година;
                                Одобрението на Стоян Мавродиев за изпълнителен директор на държавната Българска банка за развитие;
                                Одобрението на продажбата на Общинска банка на лице без никакъв опит в сферата;
                                Одобрението на продажбата на банка "Виктория" на "Инвесбанк", която показа най-слаби резултати на стрестестовете.

                                Напомням, че веднага след фалита на КТБ през 2014 година всички парламентарни партии, включително сега управляващите, заявиха при президента Плевнелиев, че приемането на България в Банковия съюз е приоритет. Силно притеснително е, че този приоритет сега е подменен, вероятно за да бъдат обслужени интересите на влиятелни кръгове. С това правителството рискува да изпрати България в последния коловоз на Европейския съюз, и в крайна сметка да ни извади от свободния свят с всички последствия от това. Не можем да позволим правителството и БНБ да провалят цялата държава, заради частния интерес на една банка.
                                Изпълнението на изискванията на Европейската комисия и ЕЦБ са важни, но недостатъчни условия за приемането ни в ERM2. Кандидатстването нито гарантира положителен отговор от страна на нашите партньори, нито е тест за фактическата способност на България да бъде член на еврозоната. И отговорът, и тестовете тепърва предстоят. Както травматичният опит на България с кандидатстването в Шенгенското пространство ясно показва, формалните стъпки и изпълнението на формалните критерии не са достатъчни, за да спечелят доверието на нашите партньори. Боядисването на една ограда пък съвсем.

                                Нужни са истински, автентични доказателства, че България е готова за подобно членство. Защитата на собствеността, правната система, адекватен финансов и енергиен надзор не са неща, които трябва да свършим, за да угодим на този или онзи чиновник. А за да направим икономиката ни конкурентна на световната...

                                Тревогата ми е обаче, че настоящото мнозинство в парламента и изпълнителната власт имат много различни приоритети и не са в състояние нито да осъществят необходимите реформи, нито да убедят няко в действителната способност на България да е пълноценен член на еврозоната. От което ще страдаме.

                                https://m.dnevnik.bg/analizi/2018/05...t_i_efektivni/
                                С две думи , никой не иска да си вкарва таралеж у гащите. Като имаме и предвид също и проблемите в момента с периферията на еврозоната. На евро бюрократите и на ЕЦБ хич не им е до нас сега.
                                Last edited by Todor Sabev; 31.05.2018, 00:05.

                                Коментар

                                Working...
                                X