If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Преци няма опит в тези работи..Чак на третата година след началото на кризата в САЩ признаха , че никой не е бил предвидил и нобелисти се самобичуваха и отчетоха, че е по голяма от Великата депресия..Луда работа.. Добре, че наляха милиарди да спасяват огромните банки и застрахователи , че не ми се мисли.. Тогава много хора си спомниха в САЩ и Европа за Маркс и Кейнс , но сега е доста по- различно, но не по- добре....
Kire, как да няма опит!? та ти така самоотричаш себе си ))) Опитът си е опит и цял памфлет може да се напише за него, не му е тук мястото. Пример - , ако нямаше своя опит щеше ли да ги говориш нещата на оптимистите !? Имаме къмсет според мен че виддяхме интересни събития (ne e preporyka)
Джони, още малко спомени..Имаше много хора дето твърдяха, ама и доста посредници го правиха, че е само корекция и доста пари хвърлиха и наистина след около година след разпродажбата на Алианц имаше известно успокоение- падането спря и даже малко се качи доста хора понакупиха..Имаше едни доста гръмогласни , които твърдяха , че все купували и голяма работа 2-3-4години щели да издържат и после като стане индексът 2,500 много да спечелят..Е да , ама тук не е САЩ нито Германия и вече 10г. индексът даже 1000 не може да стигне...И после като загърмяха и репата стана мазало и много тъжно..Даже ПеКа та толкова се отчая горкия, а преди това твърдеше , че в България нямало криза и щяло да ни прескочи , защото сме били влезли в ЕС..Даже и Станишев - СерГея заявяваше , че нямало криза..Абе неграмотници ..Та Пеката толкова се отчая, че викаше , че СОФИКС щял да стане 0 , да нула и аз да го дразня виках и пишех UUUP 4000..После изчезна ПеКата и Пепи и много други симпатяги..Липсват ми.. В едно познаха, че БФБ не е борса като другите, ама и ГЕРБ много помогнаха за този извод..Аз съм на дивидентни акции - доста са и си продадох всичко спекулативно ..Чакам спокойно баба криза и събирам кеш..
Така е. А Алианц ги изядоха тогава, все едно беше забранено да продаваш на БфБ и да си поискаш парите от някой договорен фонд. За съжаление нивото на форума страшно падна и почти не пиша тук вече, ако си забелязал. Няма лошо да си критичен и мечка, няма лошо и да си оптимист и бик, ама хората, които пишеха наистина стойностни неща изчезнаха или много рядко се включват. Останаха някакви луди, които викат как ще отхвърчим ей сега, всеки момент и други, които предричат апокалипсис и се подиграват и псуват. Защо влизам още да хвърлям по едно око и аз не знам.
Добре, че наляха милиарди да спасяват огромните банки и застрахователи , че не ми се мисли.. Тогава много хора си спомниха в САЩ и Европа за Маркс и Кейнс , но сега е доста по- различно, но не по- добре....
Излятите пари не сътвориха инфлация, просто напомпаха индексите
Сега хит е очерка на Ленин, Империализма като последен и висш стадий на капитализма
Преци няма опит в тези работи..Чак на третата година след началото на кризата в САЩ признаха , че никой не е бил предвидил и нобелисти се самобичуваха и отчетоха, че е по голяма от Великата депресия..Луда работа.. Добре, че наляха милиарди да спасяват огромните банки и застрахователи , че не ми се мисли.. Тогава много хора си спомниха в САЩ и Европа за Маркс и Кейнс , но сега е доста по- различно, но не по- добре....
Преци, спомняш ли си как в началото на миналата криза Алианц първи разпродаде..Бяха минали почти 2години от началото в Америка..Това не попречи на разбирачите и големите играчи близо година след това да обясняват във форума колко са тъпи Алиац и че нямало криза и те купували..То пада ама те са големи и все пишат и купуват..И после като стана мазало всички се скриха и изчезнаха.. И сега забелязвам такива герои и постъпки..Нека де ..Както се пееше в една песен..Вечната стара история..
E kak да не помня !? Забравя ли се кеширането на алианц,?! (като че ли беше декември 2007 срещу 2008, по спомен), - записано със златни букви в борсовата ни история (шегувам се, Но пък дадоха и компенсация след това - за да не изпаднем в "ктб-банкова ваканция" сещаш се)
МИсля, че тогавашните коментари и емоции тр. да се четат през редовете. Пепи (и сие) все още беше на линия а сега липсва осезаемо (май това имаш предвид)
Има и нещо друго Кире, за което тр да се даде отчет - Дотогава нито отрочето бфб, нито хамериканските играчори бяха виждали такова нещо в рамките на един голям цикъл от 70 г. ( сравнено с 1929) А и Бърнанкито беше с академ, акредитации в тази област и неслучайно - май успя да омекоти приземяването. А за сегашното "дереже", - не би било логично Дау да се крашне от 25 на 12,5 (както 2008) - а който не е виждал спад на хартиите (като например форти в "най"-неговата артия),- ще има възможност да понатрупа безценен опит
Джони, още малко спомени..Имаше много хора дето твърдяха, ама и доста посредници го правиха, че е само корекция и доста пари хвърлиха и наистина след около година след разпродажбата на Алианц имаше известно успокоение- падането спря и даже малко се качи доста хора понакупиха..Имаше едни доста гръмогласни , които твърдяха , че все купували и голяма работа 2-3-4години щели да издържат и после като стане индексът 2,500 много да спечелят..Е да , ама тук не е САЩ нито Германия и вече 10г. индексът даже 1000 не може да стигне...И после като загърмяха и репата стана мазало и много тъжно..Даже ПеКа та толкова се отчая горкия, а преди това твърдеше , че в България нямало криза и щяло да ни прескочи , защото сме били влезли в ЕС..Даже и Станишев - СерГея заявяваше , че нямало криза..Абе неграмотници ..Та Пеката толкова се отчая, че викаше , че СОФИКС щял да стане 0 , да нула и аз да го дразня виках и пишех UUUP 4000..После изчезна ПеКата и Пепи и много други симпатяги..Липсват ми.. В едно познаха, че БФБ не е борса като другите, ама и ГЕРБ много помогнаха за този извод..Аз съм на дивидентни акции - доста са и си продадох всичко спекулативно ..Чакам спокойно баба криза и събирам кеш..
Преци, спомняш ли си как в началото на миналата криза Алианц първи разпродаде..Бяха минали почти 2години от началото в Америка..Това не попречи на разбирачите и големите играчи близо година след това да обясняват във форума колко са тъпи Алиац и че нямало криза и те купували..То пада ама те са големи и все пишат и купуват..И после като стана мазало всички се скриха и изчезнаха.. И сега забелязвам такива герои и постъпки..Нека де ..Както се пееше в една песен..Вечната стара история..
Киро, прав си абсолютно. Историята се повтаря. Силно се надявам това да е корекция, а не началото на края на 10 годишното парти. Въпреки че съм на 80+ процента кеш. Лошото е, че този възходящ тренд продължи много години и хората бързо забравиха какво беше тогава. Като си говорим с приятели, чувам изказвания от сорта: “Ама сега е друго....много кеш има....банките са фул с пари и тн” Ама хората не осъзнават как бързо се менят нещата. При срив, никой не гледа валюейшъни, отчети и тн. Отгоре на всичко, в последствие това ще се отрази и на отчетите на компаниите. И ще се почне първо: “Аз допълвам в посока надолу....после аз съм холд.....после аз съм дългосрочен....защо пенсиите само гледат и не правят нищо.....защо държавата не се намеси???? И 95% ще развеят флага именно на дъното. Дано съм лош пророк и това не се случи сега. Ама рано или късно и това ще стане, неизбежно е. Аз нямам намерение да хващам падащия нож. Чакам и гледам мача. Засега не виждам никакви основания за ръст. А тези обирания при Хим и Цкб накрая само ми засилват страховете и въобще не ме радват. И може да се окаже, че Дачев прави услуга на акционерите в Свилоза и ще си изкупи акциите именно на върха на икономическия цикъл.
Преци успокоявай ги че отсега изпадат в депресия и ,а някои чуват гласове.. А приключението им сега започва.. Свещена простота..
Това за гласовете е готино Надявам се да са на български, а не на някакъв санскрит примерно щото знаем че Господ е Българин (съответно логично е да говори и български) Принципно е опасно да има много гласове, гласът трябва да е Един но доказан
Шегувам се, за да разведрим обстановката (Дано БПЦ не ме анатемоса, че употреблявам името господне с такава цел)
Но да ти кажа, Кире, не бива да преескпонираме страшното бъдеще. Просто всичко е възможно. Както е казал Костолани - на борсата всичко е възможно, включително и обратното)))
В интерес на истината, споделям, че и според мен не е момент за купуване и е по-добре да се изчака за покупките. Всеки си определя каква степан на риск може да носи. Аз например имам само 2 оферти купува, но на занижени цени Хубавото при акциЙте, е, че има достаътчно време, всеки да прецени, какво да прави.И да наблюдава за да се установи ситуацията дали е за надолу или нагоре., просто по-опитните могат да го преценят по-бързо от по-неопитните, но знаеш че и те трупат ценен опит, така, че гледай и ти по-положително в такива случаи.
Ние сме една лежерна борса и имаме нужда от повече участници, за да стане по-голяма от черешовата може би вече това е по-важно отколкото другото
Поръчаното успокоително - https://www.youtube.com/watch?v=R4id7iOkom8
Преци успокоявай ги че отсега изпадат в депресия и ,а някои чуват гласове.. А приключението им сега започва.. Свещена простота.. Стискат някакви шитове и треперят.. И през миналата криза едни такива така отричаха и даже още купуваха, а после реваха и изчехнха..
Като хората почнат да си искат обратно изкупуване на дяловете от ETF, нали ETF-а трябва да продаде акции на пазара, за да плати. Та така. Иначе самия спад само променя стойността на активите на ЕТФ. Не забравяй, че ЕТФ-ите са си фондове все пак.
ясно, но по какъв начин пасивните фондове усложняват ситуацията, както се мъчи да ни внуши статията? Да приемем, че ги нямаше ..
Коментар