IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Всичко е възможно! Възможно е и Етър да бие Барселона на футбол, но има и някакви вероятности. Та, ти на колко % оценяваш възможноста да видиш Софикс на под 450 през живота си?
    Не съм много силен в математиката и не гледам толкова софикса, колкото акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

че да не съм врачка, мислиш ли, че някой края на 2007 при софикс 1950 е можел да предвиди 2009 ниво 260,
      не мисля, че може да стигнем до там, но знае ли човек

хубавото е, че ги няма чужденците и фондовете нямат голяма експозиция на нашия пазар, мисля, че малко играчи са с репа, 2008 това беше масово и когато пазара започна да пада се вземаха нови за да се купува дипа
      Да, тогава се купуваха падащи ножове, сатъри, мечове, брадви и всякакви летящи сечива, понесени от гравитацията
      Въпреки че Станишко спокойно обясни по ефира, че кризата е външна, че няма да ни засегне и че за нас не е страшно. Има няма една петилетка след това КТБ спусна кепенците а Данчо Ментата се облизваше за банкова ваканция.
      За това някои разправят лафа "злото не идва само". Като повлече крак един спих, започват около него серия малки спихове, като бенгалски огън
      Докато се потуши огъня..

Коментар

Благодаря!
        Сега, ако приемем, че това беше позитивната част, следва по-негативната. След като ФЕД е поел към затягане, бъдеща ликвидна криза е сигурна, единствените въпроси са кога и докъде ще стигне бичият пазар преди това. Кога обаче и при какъв спад ФЕД ще тръгне отново към затягане е изцяло спекулативно предположение и не е толкова лесно да се прогнозира на база минало поведение при вероятно съвсем различни бъдещи нагласи.

Коментар

че да не съм врачка, мислиш ли, че някой края на 2007 при софикс 1950 е можел да предвиди 2009 ниво 260,

хубавото е, че ги няма чужденците и фондовете нямат голяма експозиция на нашия пазар, мисля, че малко играчи са с репа, 2008 това беше масово и когато пазара започна да пада се вземаха нови за да се купува дипа
          Всичко е възможно! Възможно е и Етър да бие Барселона на футбол, но има и някакви вероятности. Та, ти на колко % оценяваш възможноста да видиш Софикс на под 450 през живота си?
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение

Сериозно ли мислиш, че това изобщо може да се изчисли....
            Аз пък мисля, че ако изобщо можеше да се изчисли, нямаше да има балони и спихове и всичко щеше да е прави линии с малки наклони.
            Нямаше да има викс, балтик драй , фиър & фройд и какви ли не още спомагателни индекси, опитващи се да дадат представа за някакви "числа".
            Нямаше да има още опции, фючърси и тем подобни защитни книжа, нямаше да има нужда от технически анализ, защото всичко щеше да се "конкретизира" в "числа" чрез фундамента. Уви когато фундаментът не е гарантирано устойчив а няма нищо гарантирано под небето, и също когато фундаментът се гради от хора с неизяснен начин на мислене - всякакви числа са само идеи, фикции и предположения.
            Разбира се, че не може да се изчисли! Разбира се, че не очаквам от никой човек на земята /дори ФЕД, ЕЦБ, АЦБ и т.н./ да ми даде точен отговор! Разбира се, че не очаквам от анонимен форум да взема становище заради което да си "продам бъбрека" и да спечеля пари. Питам какво мислите вие, нищо повече...

Коментар

Абсолютно си прав според мен! Въпросът е при най-тежкият сценарий /изключващ 3СВ/ колко би паднал Софикс например. Ще ми се да питам за конкретни акции, но би било тъпо. Дай %, моля.

Коментар

Надявах се на конкретни числа, проценти...
                Сериозно ли мислиш, че това изобщо може да се изчисли....
                Аз пък мисля, че ако изобщо можеше да се изчисли, нямаше да има балони и спихове и всичко щеше да е прави линии с малки наклони.
                Нямаше да има викс, балтик драй , фиър & фройд и какви ли не още спомагателни индекси, опитващи се да дадат представа за някакви "числа".
                Нямаше да има още опции, фючърси и тем подобни защитни книжа, нямаше да има нужда от технически анализ, защото всичко щеше да се "конкретизира" в "числа" чрез фундамента. Уви когато фундаментът не е гарантирано устойчив а няма нищо гарантирано под небето, и също когато фундаментът се гради от хора с неизяснен начин на мислене - всякакви числа са само идеи, фикции и предположения.

Коментар

• Еврохолд и Софарма са с близо 31-32% тегло в Софикс,
                  Алтерко, Адванс и Доверие са още 35%,
                  .... така, че от тези пет акции в най-голяма степен зависи до колко може да падне
                  засега само една от тях, драстично падна, другите се държат

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

По принцип големите спадове са предизвикани от ликвидни проблеми и продължават докато централните банки залеят пак пазарите с ликвидност. Къде точно са тези нива е доста сложен въпрос, но на база поведението им в последните години моите предположения са за около 20% под върха в СП, което вероятно отговаря на 30% в НАСДАК и 30% в ДАКС. Предвид нивата на СОФИКС подобно развитие ми се струва, че ще се отрази също с около 30% надолу. Това, което наблюдаваме сега обаче не е ликвидна криза, така че не би трябвало да стигаме чак дотам.
                    Благодаря!

Коментар

По принцип големите спадове са предизвикани от ликвидни проблеми и продължават докато централните банки залеят пак пазарите с ликвидност. Къде точно са тези нива е доста сложен въпрос, но на база поведението им в последните години моите предположения са за около 20% под върха в СП, което вероятно отговаря на 30% в НАСДАК и 30% в ДАКС. Предвид нивата на СОФИКС подобно развитие ми се струва, че ще се отрази също с около 30% надолу. Това, което наблюдаваме сега обаче не е ликвидна криза, така че не би трябвало да стигаме чак дотам.

Коментар

И без световна война може да се развие перфектната буря, такава беше 2008-ма, и сега може да се получи- набалончени НИ, набалончени финансови пазари със изтегляне на ликвидност, енергийна, суровинна и транспортна криза, неадекватни политици, неадекватни регулатори, вероятност за една или няколко локални войни, какво повече ти трябва
                        Абсолютно си прав според мен! Въпросът е при най-тежкият сценарий /изключващ 3СВ/ колко би паднал Софикс например. Ще ми се да питам за конкретни акции, но би било тъпо. Дай %, моля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение

Тогава си беше истински балон ) надут от чужденци и пенсии ) П/Е над 20 ) ама сега тук си е мечи капан ) и нямаме нищо общо с западния балон)
                          ) Който го осъзнае ще спечели много
                          Абсолютно съм съгласен. Класически мечи капан. Причини :
                          1- При най - малкият страх и се започват теории за войни и какво ли още не
                          2 - При много малка печалба цацата гледа да се отърве и продава, а майсторите професионалисти , някои от тях пуснали мълвата по вестниците им обират бройките за жълти стотинки

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Трета световна война няма да има никога! Това е повече от сигурно просто защото ще означава краят на света! А ако има, няма да има никакво значение дали имаш 1 млрд. биткойна, 150 млрд долара и т.н. Просто всички ще умрем, което няма как да повлияе на борсите . А путин си има няколко деца /крие колко са, какви са, къде са учили, кой ги е възпитавал и т.н./. Та, ако иска да ги убие, нека заповяда...

П.П. Малко агресивно стана, но това са фактите! Освен него и другите идиоти на Беларус и Северна Корея, няма кой да я предизвика. Само показват оръжия, за да може да изцоцат някакви пари от развития свят - ЕС, САЩ и НАТО!
                            И без световна война може да се развие перфектната буря, такава беше 2008-ма, и сега може да се получи- набалончени НИ, набалончени финансови пазари със изтегляне на ликвидност, енергийна, суровинна и транспортна криза, неадекватни политици, неадекватни регулатори, вероятност за една или няколко локални войни, какво повече ти трябва

Коментар

Това е много общо казано. Някои ще "паднат" повече, други по-малко.
                              Ако въпросът е къде ще са най-много паднали - мисля че ще са там, където има най-много спекуланти.
                              Като агрията например, където са груйката и батьовото.

Коментар

Това е много общо казано. Някои ще "паднат" повече, други по-малко.
                                Ако въпросът е къде ще са най-много паднали - мисля че ще са там, където има най-много спекуланти.

Коментар

Working...
                                X