If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Точно така, набийте си и последните стотинки в надутите дивидентни компании, там е истината - гарантирана дивидентна, капиталова доходност и отношение към миноритарите - ГАРАНЦИЯ.
Геко, какъв ти е критерия за надутост бе пич, може би РВ 0.4- 0.9....
Точно така, набийте си и последните стотинки в надутите дивидентни компании, там е истината - гарантирана дивидентна, капиталова доходност и отношение към миноритарите - ГАРАНЦИЯ.
4Д, не си прав, аз например влезах в Атера пак тази година и си взех този процент, защо да не може да се прави същото и с БТХ, или не трябва да се продават акциите, за да можем да мерим постоянната дивидентна доходност.Който иска гарантирана доходност да си купи облигации, защото и в банките не е гарантирана дългосрочно..
Това сме го писали много пъти- сериозните компании масово имат и дивидентна и капиталова доходност..
Според мен ме разбра какво казах. Мериш еднократна дивидентна доходност и я представяш за устойчива в дългосрочен план. Другото с продаването и купуването се нарича спекула. Всички го правим. Просто не приемам термина дивидентна доходност, когато тя е за сметка на активите и когато е с еднократен характер.
Също така не съм фундаменталист на тема дивиденти и мога да приема аргументите на Агрия, че имат инвестиционни проекти с много добра възвращаемост. След пет години ще имат повече собствена земя от атера.
Някои ги бият , други само драскат и питат !
Миналата година имах повече сделки от колкото ми са общо постовете до сега , а тази до тук само 1/3 от миналогодишните за шест месеца .
Какво значи имат? Някой я гарантира ли или историческото представяне е апропо гаранция и за бъдещо такова.
Много манипулативно.
Има и такива с над 10 годишна история не само на дивиденти, но и на коректно отношение към дребните.
Бият индексите кораво откъдето и да го погледнеш и то при по малко рейшио риск/доходност спрямо средното.
На запад дори им викат аристократи, тоест значи нещо...
4Д, не си прав, аз например влезах в Атера пак тази година и си взех този процент, защо да не може да се прави същото и с БТХ, или не трябва да се продават акциите, за да можем да мерим постоянната дивидентна доходност.Който иска гарантирана доходност да си купи облигации, защото и в банките не е гарантирана дългосрочно.. Това сме го писали много пъти- сериозните компании масово имат и дивидентна и капиталова доходност..
Какво значи имат? Някой я гарантира ли или историческото представяне е апропо гаранция и за бъдещо такова.
Много манипулативно.
От утре очаквам първите ~2К постъпления от над 45К общо за годината от един скромен портфейл ...-
- но добре редуциран /според мен/ през изтеклата 2014г.
4Д, не си прав, аз например влезах в Атера пак тази година и си взех този процент, защо да не може да се прави същото и с БТХ, или не трябва да се продават акциите, за да можем да мерим постоянната дивидентна доходност.Който иска гарантирана доходност да си купи облигации, защото и в банките не е гарантирана дългосрочно..
Това сме го писали много пъти- сериозните компании масово имат и дивидентна и капиталова доходност..
Коментар