Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
че да не съм врачка, мислиш ли, че някой края на 2007 при софикс 1950 е можел да предвиди 2009 ниво 260,
не мисля, че може да стигнем до там, но знае ли човек
хубавото е, че ги няма чужденците и фондовете нямат голяма експозиция на нашия пазар, мисля, че малко играчи са с репа, 2008 това беше масово и когато пазара започна да пада се вземаха нови за да се купува дипа
Въпреки че Станишко спокойно обясни по ефира, че кризата е външна, че няма да ни засегне и че за нас не е страшно. Има няма една петилетка след това КТБ спусна кепенците а Данчо Ментата се облизваше за банкова ваканция.
За това някои разправят лафа "злото не идва само". Като повлече крак един спих, започват около него серия малки спихове, като бенгалски огън
Докато се потуши огъня..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Благодаря!
- 3 Харесвания
Коментар
-
че да не съм врачка, мислиш ли, че някой края на 2007 при софикс 1950 е можел да предвиди 2009 ниво 260,
хубавото е, че ги няма чужденците и фондовете нямат голяма експозиция на нашия пазар, мисля, че малко играчи са с репа, 2008 това беше масово и когато пазара започна да пада се вземаха нови за да се купува дипаПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение
Сериозно ли мислиш, че това изобщо може да се изчисли....
Аз пък мисля, че ако изобщо можеше да се изчисли, нямаше да има балони и спихове и всичко щеше да е прави линии с малки наклони.
Нямаше да има викс, балтик драй , фиър & фройд и какви ли не още спомагателни индекси, опитващи се да дадат представа за някакви "числа".
Нямаше да има още опции, фючърси и тем подобни защитни книжа, нямаше да има нужда от технически анализ, защото всичко щеше да се "конкретизира" в "числа" чрез фундамента. Уви когато фундаментът не е гарантирано устойчив а няма нищо гарантирано под небето, и също когато фундаментът се гради от хора с неизяснен начин на мислене - всякакви числа са само идеи, фикции и предположения.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Абсолютно си прав според мен! Въпросът е при най-тежкият сценарий /изключващ 3СВ/ колко би паднал Софикс например. Ще ми се да питам за конкретни акции, но би било тъпо. Дай %, моля.че да не съм врачка, мислиш ли, че някой края на 2007 при софикс 1950 е можел да предвиди 2009 ниво 260,
хубавото е, че ги няма чужденците и фондовете нямат голяма експозиция на нашия пазар, мисля, че малко играчи са с репа, 2008 това беше масово и когато пазара започна да пада се вземаха нови за да се купува дипа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Надявах се на конкретни числа, проценти...
Аз пък мисля, че ако изобщо можеше да се изчисли, нямаше да има балони и спихове и всичко щеше да е прави линии с малки наклони.
Нямаше да има викс, балтик драй , фиър & фройд и какви ли не още спомагателни индекси, опитващи се да дадат представа за някакви "числа".
Нямаше да има още опции, фючърси и тем подобни защитни книжа, нямаше да има нужда от технически анализ, защото всичко щеше да се "конкретизира" в "числа" чрез фундамента. Уви когато фундаментът не е гарантирано устойчив а няма нищо гарантирано под небето, и също когато фундаментът се гради от хора с неизяснен начин на мислене - всякакви числа са само идеи, фикции и предположения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
По принцип големите спадове са предизвикани от ликвидни проблеми и продължават докато централните банки залеят пак пазарите с ликвидност. Къде точно са тези нива е доста сложен въпрос, но на база поведението им в последните години моите предположения са за около 20% под върха в СП, което вероятно отговаря на 30% в НАСДАК и 30% в ДАКС. Предвид нивата на СОФИКС подобно развитие ми се струва, че ще се отрази също с около 30% надолу. Това, което наблюдаваме сега обаче не е ликвидна криза, така че не би трябвало да стигаме чак дотам.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Надявах се на конкретни числа, проценти...
- 3 Харесвания
Коментар
-
И без световна война може да се развие перфектната буря, такава беше 2008-ма, и сега може да се получи- набалончени НИ, набалончени финансови пазари със изтегляне на ликвидност, енергийна, суровинна и транспортна криза, неадекватни политици, неадекватни регулатори, вероятност за една или няколко локални войни, какво повече ти трябваПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
Тогава си беше истински балон) надут от чужденци и пенсии
) П/Е над 20
) ама сега тук си е мечи капан
) и нямаме нищо общо с западния балон
)
) Който го осъзнае ще спечели много
1- При най - малкият страх и се започват теории за войни и какво ли още не
2 - При много малка печалба цацата гледа да се отърве и продава, а майсторите професионалисти , някои от тях пуснали мълвата по вестниците им обират бройките за жълти стотинки
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 3 Харесвания
Коментар
-
Трета световна война няма да има никога! Това е повече от сигурно просто защото ще означава краят на света! А ако има, няма да има никакво значение дали имаш 1 млрд. биткойна, 150 млрд долара и т.н. Просто всички ще умрем, което няма как да повлияе на борсите. А путин си има няколко деца /крие колко са, какви са, къде са учили, кой ги е възпитавал и т.н./. Та, ако иска да ги убие, нека заповяда...
П.П. Малко агресивно стана, но това са фактите! Освен него и другите идиоти на Беларус и Северна Корея, няма кой да я предизвика. Само показват оръжия, за да може да изцоцат някакви пари от развития свят - ЕС, САЩ и НАТО!
Коментар
-
Това е много общо казано. Някои ще "паднат" повече, други по-малко.
Ако въпросът е къде ще са най-много паднали - мисля че ще са там, където има най-много спекуланти.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това е много общо казано. Някои ще "паднат" повече, други по-малко.
Ако въпросът е къде ще са най-много паднали - мисля че ще са там, където има най-много спекуланти.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар