IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Здравей не ти трябват числа. Само ще ти създадат илюзорна представа. Търси фундамент! И си остави резерв, който да ти позволи свободата да мислиш трезво, без страх.
    Здрасти, Съни . Благодаря ти, че ми каза да търся фундамент, за 10 години не се бях сетил! Сега го разбирам от теб и от други играчи, които смятат този форум за подходящ да блестнат с мъдрости, но с нито 1 число или цифра! Ще напишеш ли цифри/ числа относно компаниите, към които имам интерес или ще чета буквички от велики мислители?
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

ОК, при най-големият крах без трета световна война колко биха стрували според теб следните акции:

СФАРМ
      СФТРД
      АГРИЯ
      БРЕФ
      АЛТЕРКО
      11 Кепитъл
      БСЕ
      Импулс
      ДОХ

Най-вероятно не ги следиш всички, но ще съм благодарен да дадеш котировки на тези, които са ти в полезрението.
      Не за друго, но все пак трябва мненията да имат някаква конкретика, за да носят стойност. Иначе са безполезни.
      Здравей не ти трябват числа. Само ще ти създадат илюзорна представа. Търси фундамент! И си остави резерв, който да ти позволи свободата да мислиш трезво, без страх.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dio Разгледай мнение

Не те разбрах добре. Помислих че се бъзикаш.
        ти нямаш ли своите прогнози. Аз например нямам някакви определени очаквания. По-скоро се доближавам до Кубрат - с едни 20 % спад като очакване. Ако го превърнеш в число за индекса ще е към 520, ако приемем буквално този %
        Но няма да ме изненада ако корекцията се успокои на 540 или 560. Не виждам проблем с никое "число". Почти никога индексът не прави V-образно движение. Ръбът на дъното не е проблем ще седи там цял месец. Щом спре да пада това се разбира.
        Не се ограничавам с някакви сложни сметки за конкретно число. Като дойде дъното и около него ще има време да се купи. Всеки случай мисля да изчакам поне да стигне 580.
        Що не пуснете една анкета от типа - "на коя цифра за индексс очаквате дъното" и да вземем да гласуваме тука у форумо
        Защо да се бъзикам?
        Колко % ти е кешът и колко % си в акции към този момент?

Коментар

Разбира се, че не може да се изчисли! Разбира се, че не очаквам от никой човек на земята /дори ФЕД, ЕЦБ, АЦБ и т.н./ да ми даде точен отговор! Разбира се, че не очаквам от анонимен форум да взема становище заради което да си "продам бъбрека" и да спечеля пари. Питам какво мислите вие, нищо повече...
          Не те разбрах добре. Помислих че се бъзикаш.
          ти нямаш ли своите прогнози. Аз например нямам някакви определени очаквания. По-скоро се доближавам до Кубрат - с едни 20 % спад като очакване. Ако го превърнеш в число за индекса ще е към 520, ако приемем буквално този %
          Но няма да ме изненада ако корекцията се успокои на 540 или 560. Не виждам проблем с никое "число". Почти никога индексът не прави V-образно движение. Ръбът на дъното не е проблем ще седи там цял месец. Щом спре да пада това се разбира.
          Не се ограничавам с някакви сложни сметки за конкретно число. Като дойде дъното и около него ще има време да се купи. Всеки случай мисля да изчакам поне да стигне 580.
          Що не пуснете една анкета от типа - "на коя цифра за индексс очаквате дъното" и да вземем да гласуваме тука у форумо

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение

ПЛЯМП ПЛЯМП ПЛЯМП .
            КАК СА ТВОИТЕ РОДНИНИ ЕШКЕНАЗЕТАТА
            Не питай издирва ги, която и тема да отворя все начело роднинските му послания

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Сори за ПИЧ-а, ако е прозвучало обидно,
              направил съм си своя анализ, доколкото съм могъл, и въз основа на него рискувам собствените си пари, случвало ми се е да купувам на дъно и да продавам на върха, ама е било инцидентно, най-вероятно плод на случайност, дано в бъдеще бъде по-често
              Не е проблем "пича", изпадал съм във всякакви ситуации. Проблемът е, че не желаеш да дадеш конкретни цифри! Това е вредно и манипулативно. Този форум е за това, за да може всеки да изкаже ПОЛЕЗНО мнение. Той не е философстки, за да се правим на гении, не е и психологически, за да може всеки да се излее мъката или да се докаже пред себе си колко е супер. Просто очаквах повече от теб. И знай, всички ние участваме със собствените си пари, не си само ти !

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Феда сигурно отдавна е изчислил каква част от потреблението, заетостта и инфлацията се движи от пазара, да не говорим пък за пенсионната система, така че го боли не само фара, а и главата..
                Да, феда има академици, икономисти, математици и тук там някой борсов плъх. А е ЕЦБ е мамата си джаза
                - там няма никой освен политици. И единственото което правят най добре е да копи-пействат феда

Коментар

Съжалявам да го чуя, ПИЧ! Без прогнози, мненията ни нямат никаква стойност, според мен!
                  Първоначално каза, че не знаеш за Софикс, а за определени акции. След това се оказа и че за тях не искаш да дадеш прогноза. Очевидно е, че оттук-нататък ще купуваш под дъно и ще продаваш над връх.

Успех!
                  Сори за ПИЧ-а, ако е прозвучало обидно,
                  направил съм си своя анализ, доколкото съм могъл, и въз основа на него рискувам собствените си пари, случвало ми се е да купувам на дъно и да продавам на върха, ама е било инцидентно, най-вероятно плод на случайност, дано в бъдеще бъде по-често

Коментар

Пич, казах ти, че не мога да ти дам такава прогноза, ти сам трябва да си я направиш
                    Съжалявам да го чуя, ПИЧ! Без прогнози, мненията ни нямат никаква стойност, според мен!
                    Първоначално каза, че не знаеш за Софикс, а за определени акции. След това се оказа и че за тях не искаш да дадеш прогноза. Очевидно е, че оттук-нататък ще купуваш под дъно и ще продаваш над връх.

Успех!
                    Last edited by 15%; 26.01.2022, 01:24.

Коментар

ОК, при най-големият крах без трета световна война колко биха стрували според теб следните акции:

СФАРМ
                      СФТРД
                      АГРИЯ
                      БРЕФ
                      АЛТЕРКО
                      11 Кепитъл
                      БСЕ
                      Импулс
                      ДОХ

Най-вероятно не ги следиш всички, но ще съм благодарен да дадеш котировки на тези, които са ти в полезрението.
                      Пич, казах ти, че не мога да ти дам такава прогноза, ти сам трябва да си я направиш

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Като агрията например, където са груйката и батьовото.
                        ПЛЯМП ПЛЯМП ПЛЯМП .
                        УТРЕ НОВИ ДЪНА НА НАСДАКЪЪЪТТТТТТТ
                        Last edited by the architect; 26.01.2022, 02:30.

Коментар

Не съм много силен в математиката и не гледам толкова софикса, колкото акциите.

СФАРМ
                          СФТРД
                          АГРИЯ
                          БРЕФ
                          АЛТЕРКО
                          11 Кепитъл
                          БСЕ
                          Импулс
                          ДОХ

Не за друго, но все пак трябва мненията да имат някаква конкретика, за да носят стойност. Иначе са безполезни.
                          Last edited by 15%; 26.01.2022, 01:20.

Коментар

Да, тогава се купуваха падащи ножове, сатъри, мечове, брадви и всякакви летящи сечива, понесени от гравитацията
                            Въпреки че Станишко спокойно обясни по ефира, че кризата е външна, че няма да ни засегне и че за нас не е страшно. Има няма една петилетка след това КТБ спусна кепенците а Данчо Ментата се облизваше за банкова ваканция.
                            За това някои разправят лафа "злото не идва само". Като повлече крак един спих, започват около него серия малки спихове, като бенгалски огън
                            Докато се потуши огъня..
                            Имаше такива изсипвания, че изчезваха котировките купува ... при едно такова Хима падна до 11 лв.. и почнаха да се редят.. аз с 2 хиляди бройки.. при следващото изсипване ме напълниха... спомени мили

Коментар

А може би това ми се иска, а пък феда го боли фара за пазара.
                              Феда сигурно отдавна е изчислил каква част от потреблението, заетостта и инфлацията се движи от пазара, да не говорим пък за пенсионната система, така че го боли не само фара, а и главата..

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Сега, ако приемем, че това беше позитивната част, следва по-негативната. След като ФЕД е поел към затягане, бъдеща ликвидна криза е сигурна, единствените въпроси са кога и докъде ще стигне бичият пазар преди това. Кога обаче и при какъв спад ФЕД ще тръгне отново към затягане е изцяло спекулативно предположение и не е толкова лесно да се прогнозира на база минало поведение при вероятно съвсем различни бъдещи нагласи.
                                Този път феда може да направят нова иновация - хем да теглят ликвидност, хем да вдигат лихви, а същевременно събраните кинти да обръщат в акции на "тех.компании", за да не сринат всички борси по всички земни кълбета. А може би това ми се иска, а пък феда го боли фара за пазара.

Коментар

Working...
                                X