If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Щом мечката танцува на световните пазари и при нас ще танцува Аз лично много ще се радвам да я посрещна с питка и мед
Айде и от мене питка с мед
Заиграе ли баба меца мечкино хоро, почти не оставя читава позиция.
Всичко пука и спихва, Само степента на спихване е различна.
Щом мечката танцува на световните пазари и при нас ще танцува Аз лично много ще се радвам да я посрещна с питка и мед
Това ми звучи като отчаян вик ,белким ти излезе късия Експат,ама нъцки
Хем вътрешна гума от дълъг Балонерко,хем вътрешна гума и от къс Експат.
Това и най-големия талант не може да го направи хаха...от къса и дълга позиция и двете да не ти излезнат
Груйче, никоя криза не идва защото е искана..Това с контролираната инфлация може да е цел, но не е сигурно, че ще стане..Има рискови сектори- в САЩ има 40годишен балон на жилищата, кредитите съборят ли се и всичко рухва, суровините..Досега никой никога не е избегнал цикличните кризи..Забавяне да, но после пак се случва..Въпроса е да е по мека и кратка по време..
Да ти припомня ли за Дотком балона и криза..Някои големи икономисти бяха измислили теории, че технологиите и развитието ще отменят цикличните кризии.Благоденствие..После видяхме какво стана..
Груйче, не си прав за Панев..Ти смесваш политиката с опита и знанията на Панев..Явно не си го следил и не го познаваш..Пак казвам до 1-2 години ще се пукат балони и ще дойде криза.Дано вече не е започнала като корекция...Не може до безкрайност печатане на пари и стимули..Ще трябва да се изпие горчивата чаша..
Ми това се очаква, ама да каже нещо конкретно - например: Ще има криза до 2 години, затова е добре да си държите кеша, нищо че инфлацията ще изяде част от него, защото после ще можете да си купувате имоти на корем. Или до 2 години ще има криза, ама тя няма да е голяма, затова си купувайте спокойно акции и не се косете за дребни флуктуации. Или че ще има криза, ще има, но с оглед на огромният дълг навсякъде, системата ще трябва да ресетне, купувайте консерви и злато. И т.н., ама аз нищо такова не виждам, виждам само бла-бла интересни времена и ала-бала. Ако искаш да кажеш нещо, осоебно като си политик, кажи го, ако не, просто си мълчи и толкова. Лично мнение!
Аз лично не очаквам голяма криза и причината е ясна - ако има голяма криза, системата ще трянва да ресетне, а това е невъзможно, защото буквално значи Трета световна (неконвеснционална, но със същият резултат). А никой няма полза от това. И тъй като държавите, а и немалка част от фирмите и населението имат планини от дългове, всяко вдигане на лихвите ги обрича на фалит, което няма как да стане, а щом няма как да стане, значи минаваме на контролирана инфлация с лек ръст на активите, без да се изпада в някакви безумни движения нагоре или надолу. Земя, НИ, хубави акции ще си растат умерено, защото някъде трябва да отиде инфлацията. Гледали сме го много пъти - всъшност, не мисля и че ще има някаква кой зане каква инфлация - до година макс ще отмине и тази вълна, А и грипът си отива, така че всичко е точно. Това е моето мнение, ама аз не съм политик все пак
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар