Имам предвид сегмента Eurobridg - там където се търгува Шелли!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнениеКато няма ЕЗ, поне да "качат" още няколко компании на сегмента "Евро-мост" за да се търгуват в Евро /това, като евентуална защита от промяна на курса лев-евро/!!!
ПП: Егати смешната държава сме станали заради такива ката БХ, Шиши, копейки и подобни!
Това, което подочух тия дни покрай инагурацията на Тръмп бе, че в ЕС вече сериозно се замислят за общ европейски капиталов пазар (като стъпка в посока за по-висока интеграция на финансовите пазари, привличане на повече инвестиции, догонване на Америка и Китай по отношение на технологии, AI и други подобни работи). Ключът за това щяла да бъде тази общоевропейска борса? Не знам доколко тези планове са сериозни или за пореден път чиновниците в Брюксел са развихрили въображението си? Ако стане - ще е добре за нас мисля. Но това означава БФБ и други подобни на нея джуджета да изчезнат, а това ще предизвика съпротива…Last edited by Чичо Манчо; 24.01.2025, 15:48.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
що да е измъчена - гледам, че виртуално портфейлът ми е пораснал с 3,65% - всеки с изборите сиДа държиш една акция е всичко друго, но не и портфейл !
- 1 like
Коментар
-
Като няма ЕЗ, поне да "качат" още няколко компании на сегмента "Евро-мост" за да се търгуват в Евро /това, като евентуална защита от промяна на курса лев-евро/!!!
ПП: Егати смешната държава сме станали заради такива ката БХ, Шиши, копейки и подобни!Last edited by GG-BG; 24.01.2025, 15:17.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеОптимизма отишъл на трета сраница.Хайде по ведроVanitas vanitatum...
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
Единственото ведро е това, че е петък и завършва поредната измъчена седмица за родната борсаКакто е тръгнало целият януари така ще си отиде.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Както е тръгнало - без перспектива за Еврото, Фин. Мин - 2-ри черешар, липса на възможност за търговия с ДЦК на БФБ, качествено регулиране от КФН и т.н. и т.н. не този месец ами години напред няма да има реален Оптимизъм на БФБ!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
Единственото ведро е това, че е петък и завършва поредната измъчена седмица за родната борсаКакто е тръгнало целият януари така ще си отиде.
Last edited by GG-BG; 24.01.2025, 14:24.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеОптимизма отишъл на трета сраница.Хайде по ведроКакто е тръгнало целият януари така ще си отиде.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеОптимизма отишъл на трета сраница.Хайде по ведро
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеИма много примери , когато съдебната система действа антибизнес и пречи на капиталовия пазар. Но аз имам 2 въпроса:
1/ Каква е тенденцията? По-добра ли е била законовата рамка и съдебната система към капиталовия пазар през 1995г, 2005, 2015г. ?? Очевидно въпросът е към по-дългогодишните борсови играчи?
2/ Недъзите пречат ли ни да печелим добре от БФБ /много над S&P500/ или да зарязваме родната борса и да се местим окончателно само на международните пазари?
- 1 like
Коментар
-
Има много примери , когато съдебната система действа антибизнес и пречи на капиталовия пазар. Но аз имам 2 въпроса:
1/ Каква е тенденцията? По-добра ли е била законовата рамка и съдебната система към капиталовия пазар през 1995г, 2005, 2015г. ?? Очевидно въпросът е към по-дългогодишните борсови играчи?
2/ Недъзите пречат ли ни да печелим добре от БФБ /много над S&P500/ или да зарязваме родната борса и да се местим окончателно само на международните пазари?
Коментар
-
Ще добавя неотправеното търгово за Булгартабак, за което имаше решение на КФН, ВАС /Чолаков/ рече. че няма основания, въпреки духа/смисъла на закона и дотогавашната практика
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Интересно ми е да се запозная с човек, българин, който има дори йота доверие в сегашната съдебна система и поставя под съмнение библейските мащаби на нейната корумпираност и зависимост.
Ето три примера на прима виста:
Ощетяване на акционери чрез умишлен фалит:
КТБ (6C9 / CORP) - Делото за фалита е в спецсъда от 2017 г., квесторите и те получиха обвинения 2018 г. Днес сме 9 януари 2025 г., какво се случи с КТБ чакаме да научим от ютубъра Любо Жечев.
Опит за враждебно поглъщане чрез инструментите на съдебната бухалка:
Монбат (5MB / MON) - СГС завежда дело за "ОПГ" на мажоритарните собственици на компанията в момент, в който Делян Пеевски иска да придобие акумулаторния завод в Монтана и рафинерията в Плевен (Приста Ойл). Щети понасят солидарно големите пенсионни фондове и индивидуалните миноритари в публичната компания.
Допускане на кухи дружества за търговия на БФБ:
Енергони (2EL) - Висшият административен съд отменя решение на КФН за забрана и допуска до търговия на борсата дружеството. Дълго време дялове от на практика несъществуваща компания с абсурдно оценен актив се търгуват на капиталовия пазар, което довежда до съществени загуби на индивидуални инвеститори.
Всеки от примерите е на различен съд - Спецсъд, СГС и ВАС. Или нито един от тях не изпълнява конституционния си мандат и с това пречи на капиталовия пазар, или законодателната ни рамка е врата в полето, или и двете. Аз смятам, че е последното.
- 7 Харесвания
Коментар
Коментар