Първоначално изпратено от lobos
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Най-лошото е, че няма купувачи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Мажетеееее скитееее, че апокалипсисът идваааа. Няма продавачиииии вечееееее.....
Коментар
-
Има друг път!
Не виждаш по-далече от носа си.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
Козааааа, мажи скитееееее към Софикс 600 че има огромеееенннн гладдд за салфеткииииииииии
Не виждаш по-далече от носа си.
Коментар
-
Мароооо, никой не ще набалончените салфетки!
Ще ти хвръкнат розовите очила надолу по нанадолнището!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Влизаш с бутонките и после ще четем лека нощ деца приспивни песни
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеКозаааааа, мажеш ли скитееееееее???
Ще ти хвръкнат розовите очила надолу по нанадолнището!
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИзвинявам се, че прекъсвам разговора, но имам съвсем конкретен въпрос.
Гледам да чета доста, но реално съм почти начинаещ "инвеститор". Имам в Градус, Корадо и Елана Агрокредит. Успях да разкарам Монбат на -30%. Градус и Елана са на 0, Корадо ми е 15% надолу. Какъв е шансът да спечеля изобщо нещо от тези три позиции. Мога ли да се надявам на капиталова? Ясно е, че гаранции няма, но вече почвам да се чудя дали има смисъл изобщо да ги държа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеКозаааааа, мажеш ли скитееееееее???
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеprecakanoto, винаги съм! Някак си всички хора сме зле, но ти гледаш отсрани и виждаш истината докато ние блуждаем. Дотук няма лошо, лошото е, че мнението ти е в жесток разрез с факти и цифри! Тук не говорим за мнение на някой заблуден 15%, Гошо или Пешо, тук говорим за факти! Както сам каза, няма смисъл от дълги обяснения и затова накратко - ДПС завзема всичко и това е тенденция, която не намалява, а се увеличава с всеки един изминал ден! Ще стигна и до фактите, спокойно
, не бързай да игнорираш! Преди 10 години като се кажеше това и хората гледаха странно, сега вече започват да вдяват, че всеки един закон, всяко едно изискване се прави за техни фирми и това го знаят вече всички, които реално правят някакъв бизнес в БГ ! Като се почне от касовите апарати, през Н-18, държавните поръчки, търговете и се стигне до прокуратура, съд и медии! ЕТо ти и фактите - според мен няма да е пресилено ако кажа, че ние тук на борсата сме загубили заради тях 10 000 000 000 лева. Надявам се да си припомниш какво се случи с КТБ! Вярвам, че знаеш и потърпевшите към днешна дата компании - Булгартабак, ЧЕЗ, Софарма, Монбат, БФБ и т.н. и т.н. Да те попитам какво би се случило с Каолин ако още бе на борсата и т.н.?!?! Да, сега пак ще кажеш - ама вие сте си виновни, че сте сте си набили парите там, глупави сте. Да, вече всички знаем, че ти не грешиш, но дори при този вариант имаш проблем! И той е, че на мен ми взеха парите от 1 компания, на друг от друга и така глупаците останахме без пари и ти няма на кого да продадеш перфектните си акции с 1000% печалба
! Утре коя компания ще ударят, знаеш ли? Какъв е изводът - провосъдието куца, а докато е така, и 100 млрд да ни наливат всяка година, все ще сме зле! Начинът, по който твоите формули и мисли си представят разпределението на тези пари е меко казано наивен!
Поздрави от един оптимист за БФБ! Представям си какво мислят песимиститеПътека се прави камък по камък!
- 10 Харесвания
Коментар
-
дддд, не те критикувах за крайния извод, нито пък иронизирах. Просто си пиша малко отнесено. Не случайно е един малкото постове без усмихнато имотиконче.(->) И преди мисля, че ти писах, че твои постове са провокирали понякога различни размисли при мен, Защото с една част се съгласявам, с друга не, и това пък е генерарало размисли с неочаквани изводи. В случая, това което споделих не беше в пряка връзка с твоя резултат, но има някаква тангента, да го кажем. Което разглеждах беше по въпроса за демографския проблем и косвено по икономическия. За мен човешкия капитал е нещо като белег и смисъл, за състоянието на икономиката и търсех опит за възкресяване от малкото към голямото, а не от голямото към малкото, както го усетих в твоя пост. И двете имат или нямат смисъл поотделно, и може би трябва да се разглеждат в симбиоза, а не купчина от механични правила за оценка на икономическото ни дередже.
Като цяло ти разбрах идеята, и дори тя да се реализира на 100%, но ако не стане в същата степен осезаема и за обикновения човек, обществото ще спечели малко или почти малко. Ендер беше споменал, че след ковида, по-голям проблем е обществото. Може пък и да е прав. Икономиката не е някаква независима и отделна от обществото дисциплина,
Last edited by precakanoto; 02.06.2020, 21:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеprecakanoto, винаги съмПътека се прави камък по камък!
- 7 Харесвания
Коментар
Коментар