Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен пазара ни е изключително лесен и има собствена логика. Няма нужда да предсказваш и да плащаш очаквания. Когато нещо се случи си вземаш. Това доста сваля риска на фона на западните пазари. Когато миналата година стана ясно, че Алтерко се е случило имаше достатъчен обем за вход на 2,20-2,50. Можеше всеки да си вземе колкото иска и това обезсмисляше риска да си вземеш на ИПО и да рискуваш да не се случи компанията. Дори и в момента тя не се търгува с премия. Растежа не е включен в цената. Сравни с един Амазон. Имаш растеж на компанията, но трябва да определиш по някакви асампшъни каква част от растежа е в цената и каква не е. Тук такъв проблем нямаш. Долу горе и при Доверие беше същото. В деня когато стана ясно, че купуват банката можеше да си вземеш колкото искаш бройки. Пазара е изключително лесен, логичен и може да се печели не лошо. Просто някои спекуланти правят глупости и после търсят виновни.Last edited by ventzi_ds; 26.11.2020, 00:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ventzi_ds Разгледай мнение
Това ще да е извън държавните ни ,но все имам едно такова усещане ,че Там на Запад логиката на пазара е по-предвидима .Гадая ,но с кофтито чувство,че съм прав.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеКаквото и досега - НИЩО.
Никой нормален няма да вкара и пукната стинка при подобна формула защото тя предполага липса на каквато и да е Сигурност!
Първия Директен Сигнал за това,че нещата ще стигнат до състоянието което са днес (и ще продължат в същата посока) беше през 1995 г когато един министър с инициали К.В. открито призоваваше държавните - все още и повече тогава - предприятия да не си плащат задълженията!Който е имал уши и акъл тогава е разбрал,а който не е, се превива от болки 30 години по-късно и се надява на бабината си трънкена.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеВ случай, че намериш някъде по света високо доходна инвестиция с гарантирана доходност се обади. Може да се включа. Но не мога да отрека, че чуя някой да ми гарантира нещо и започвам да се изпълвам с подозрения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ventzi_ds Разгледай мнение
Аз не съм чок разбирач на БФБ ,но не съм доволен като цяло.Рискуваш повече а единстваната гаранция за успех е да чакаш,чакаш,чакаш....Няма последователност.След падане - застой ,едно - две на горе и аха да" превключиш на втора" и бам някой "изсипва самосвала".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеВсеки нормален човек решил да вложи 5 лева на нашата борса като прочете няколко мнения на 90% от хората пишещи тук (обикновено неинвестиращи) и ще се откаже на мига. После нямало оборот. Това мислене и писане, което се вижда тук е най-вредното възможно, ама на кой му пука за това.
Може и да не съм прав и явно така да се случва при "спихване " на пазара.Last edited by ventzi_ds; 25.11.2020, 23:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТи например, можеш ли да препоръчаш три компании, в които утре да вложа по 5 лева?
...
Аз имам в Градус (повечко), в Корадо и в Елана (по малко). Продадох на немалка загуба в Монбат.
А аз лично предпочитам портфейлен подход и повечко компании. Има дружества, в които си струва да се инвестира на БФБ особено пък в среда на нулеви лихви в банките, където дремят десетки милиарди.
В моя портфейл, водещи дялове имат Алтерко и Доверие. Едната компания миналата година ми помогна да имам положителна доходност, другата - през тази. Проблемът е че много малко компании дават такива възможности. Но рискове има и трябва да се осъзнават. Ако някой мисли че по другите борси рискът е по-малък - 100% се лъже.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеВсеки нормален човек решил да вложи 5 лева на нашата борса като прочете няколко мнения на 90% от хората пишещи тук (обикновено неинвестиращи) и ще се откаже на мига. После нямало оборот. Това мислене и писане, което се вижда тук е най-вредното възможно, ама на кой му пука за това.
Ти например, можеш ли да препоръчаш три компании, в които утре да вложа по 5 лева?
...
Аз имам в Градус (повечко), в Корадо и в Елана (по малко). Продадох на немалка загуба в Монбат.
- 1 like
Коментар
-
Всеки нормален човек решил да вложи 5 лева на нашата борса като прочете няколко мнения на 90% от хората пишещи тук (обикновено неинвестиращи) и ще се откаже на мига. После нямало оборот. Това мислене и писане, което се вижда тук е най-вредното възможно, ама на кой му пука за това.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеКолеги, темата е за оптимизма на бфб или казано с други думи - тук нокаутираме мечки за политика си има друга тема
За да няма недоразумения ще повторя тезата си:
1. БФБ почти не зависи от политиката; особено от вътрешната.
2. БФБ няма самостоятелно бъдеще, докато сме в ЕС.
Това не означава, че не могат да се правят добри пари.
...
В интерес на истината като малък си спомням слушам някакви новини по радиото и случайно чувам някакви котировки от БФБ. После оборота обявиха - 70 хиляди. Помислих, че не съм чул правилно, защото в главата ми на борсите задължително се въртяха милиони...
Оказва се, че съм наред с главата, а проблемът си е в БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеХахах, върховенството на закона корумпетата от ЕК ли ще го налагат? Или директно Бафин, че са изключително некорумпирани. Не сте видели какво е корупция.
България и БФБ имат един грамаден проблем, който е алфата и омегата. Това и БЕДНОСТТА! Всичко останало е петостепенно. Бедният човек, бедният бизнес няма избор. Трябва да лъже, да мами, да краде от всичко.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
С какво Виктор Орбан ви дразни?
А наглостта да се обявяваш, че си срещи върховенстовто на закона си е равно на това да си срещу демокрацията, не знам какво правиш в ЕС изобщо (то ясно де прибираш парите на западняците).
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар