IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
    Как е колеги? Мърда ли още пародията БФБ ?
    Вожде гледам ДАУ над 30к ще пия ли за нова година уиски

Коментар

• Как е колеги? Мърда ли още пародията БФБ ?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Според мен пазара ни е изключително лесен и има собствена логика. Няма нужда да предсказваш и да плащаш очаквания. Когато нещо се случи си вземаш. Това доста сваля риска на фона на западните пазари. Когато миналата година стана ясно, че Алтерко се е случило имаше достатъчен обем за вход на 2,20-2,50. Можеше всеки да си вземе колкото иска и това обезсмисляше риска да си вземеш на ИПО и да рискуваш да не се случи компанията. Дори и в момента тя не се търгува с премия. Растежа не е включен в цената. Сравни с един Амазон. Имаш растеж на компанията, но трябва да определиш по някакви асампшъни каква част от растежа е в цената и каква не е. Тук такъв проблем нямаш. Долу горе и при Доверие беше същото. В деня когато стана ясно, че купуват банката можеше да си вземеш колкото искаш бройки. Пазара е изключително лесен, логичен и може да се печели не лошо. Просто някои спекуланти правят глупости и после търсят виновни.
        Конкретен си и възприемам това което казваш.Аз съм имал и от двете - преди време ,и като върна назад виждам свои грешки..Имам в предвид следването на тренд лини и др.и крачка по крачка нагоре.Иначе заредил съм се с акции и чакам,чакам,чакам...
        Last edited by ventzi_ds; 26.11.2020, 00:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от ventzi_ds Разгледай мнение

Това ще да е извън държавните ни ,но все имам едно такова усещане ,че Там на Запад логиката на пазара е по-предвидима .Гадая ,но с кофтито чувство,че съм прав.
          Според мен пазара ни е изключително лесен и има собствена логика. Няма нужда да предсказваш и да плащаш очаквания. Когато нещо се случи си вземаш. Това доста сваля риска на фона на западните пазари. Когато миналата година стана ясно, че Алтерко се е случило имаше достатъчен обем за вход на 2,20-2,50. Можеше всеки да си вземе колкото иска и това обезсмисляше риска да си вземеш на ИПО и да рискуваш да не се случи компанията. Дори и в момента тя не се търгува с премия. Растежа не е включен в цената. Сравни с един Амазон. Имаш растеж на компанията, но трябва да определиш по някакви асампшъни каква част от растежа е в цената и каква не е. Тук такъв проблем нямаш. Долу горе и при Доверие беше същото. В деня когато стана ясно, че купуват банката можеше да си вземеш колкото искаш бройки. Пазара е изключително лесен, логичен и може да се печели не лошо. Просто някои спекуланти правят глупости и после търсят виновни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
            Каквото и досега - НИЩО.
            Напълно нормално! Това е Цената на Успеха на Прехода след 1989 и активите в България -> Нула + Рискова Премия.

Никой нормален няма да вкара и пукната стинка при подобна формула защото тя предполага липса на каквато и да е Сигурност!

Първия Директен Сигнал за това,че нещата ще стигнат до състоянието което са днес (и ще продължат в същата посока) беше през 1995 г когато един министър с инициали К.В. открито призоваваше държавните - все още и повече тогава - предприятия да не си плащат задълженията!Който е имал уши и акъл тогава е разбрал,а който не е, се превива от болки 30 години по-късно и се надява на бабината си трънкена.
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              В случай, че намериш някъде по света високо доходна инвестиция с гарантирана доходност се обади. Може да се включа. Но не мога да отрека, че чуя някой да ми гарантира нещо и започвам да се изпълвам с подозрения.
              Това ще да е извън държавните ни ,но все имам едно такова усещане ,че Там на Запад логиката на пазара е по-предвидима .Гадая ,но с кофтито чувство,че съм прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от ventzi_ds Разгледай мнение

Аз не съм чок разбирач на БФБ ,но не съм доволен като цяло.Рискуваш повече а единстваната гаранция за успех е да чакаш,чакаш,чакаш....Няма последователност.След падане - застой ,едно - две на горе и аха да" превключиш на втора" и бам някой "изсипва самосвала".
                В случай, че намериш някъде по света високо доходна инвестиция с гарантирана доходност се обади. Може да се включа. Но не мога да отрека, че чуя някой да ми гарантира нещо и започвам да се изпълвам с подозрения.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Всеки нормален човек решил да вложи 5 лева на нашата борса като прочете няколко мнения на 90% от хората пишещи тук (обикновено неинвестиращи) и ще се откаже на мига. После нямало оборот. Това мислене и писане, което се вижда тук е най-вредното възможно, ама на кой му пука за това.
                  Аз не съм чок разбирач на БФБ ,но не съм доволен като цяло.Рискуваш повече а единстваната гаранция за успех е да чакаш,чакаш,чакаш....Няма последователност.След падане - застой ,едно - две на горе и аха да" превключиш на втора" и бам някой "изсипва самосвала".
                  Може и да не съм прав и явно така да се случва при "спихване " на пазара.
                  Last edited by ventzi_ds; 25.11.2020, 23:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Ти например, можеш ли да препоръчаш три компании, в които утре да вложа по 5 лева?

...

Аз имам в Градус (повечко), в Корадо и в Елана (по малко). Продадох на немалка загуба в Монбат.
                    Не мога да препоръчам нищо!

А аз лично предпочитам портфейлен подход и повечко компании. Има дружества, в които си струва да се инвестира на БФБ особено пък в среда на нулеви лихви в банките, където дремят десетки милиарди.
                    В моя портфейл, водещи дялове имат Алтерко и Доверие. Едната компания миналата година ми помогна да имам положителна доходност, другата - през тази. Проблемът е че много малко компании дават такива възможности. Но рискове има и трябва да се осъзнават. Ако някой мисли че по другите борси рискът е по-малък - 100% се лъже.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Всеки нормален човек решил да вложи 5 лева на нашата борса като прочете няколко мнения на 90% от хората пишещи тук (обикновено неинвестиращи) и ще се откаже на мига. После нямало оборот. Това мислене и писане, което се вижда тук е най-вредното възможно, ама на кой му пука за това.
                      Toва го писах и аз преди няколко страници. Почти никой не ще да даде конкретна идея. Предполагам, защото почти никой не търгува.

Ти например, можеш ли да препоръчаш три компании, в които утре да вложа по 5 лева?

...

Аз имам в Градус (повечко), в Корадо и в Елана (по малко). Продадох на немалка загуба в Монбат.

Коментар

• Всеки нормален човек решил да вложи 5 лева на нашата борса като прочете няколко мнения на 90% от хората пишещи тук (обикновено неинвестиращи) и ще се откаже на мига. После нямало оборот. Това мислене и писане, което се вижда тук е най-вредното възможно, ама на кой му пука за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                          Колеги, темата е за оптимизма на бфб или казано с други думи - тук нокаутираме мечки за политика си има друга тема
                          Прав си. Нека бъдем оптимисти. Може и по-зле да бъде.

За да няма недоразумения ще повторя тезата си:

1. БФБ почти не зависи от политиката; особено от вътрешната.
                          2. БФБ няма самостоятелно бъдеще, докато сме в ЕС.

Това не означава, че не могат да се правят добри пари.
                          ...

В интерес на истината като малък си спомням слушам някакви новини по радиото и случайно чувам някакви котировки от БФБ. После оборота обявиха - 70 хиляди. Помислих, че не съм чул правилно, защото в главата ми на борсите задължително се въртяха милиони...

Оказва се, че съм наред с главата, а проблемът си е в БФБ.

Коментар

• Колеги, темата е за оптимизма на бфб или казано с други думи - тук нокаутираме мечки за политика си има друга тема

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                              Хахах, върховенството на закона корумпетата от ЕК ли ще го налагат? Или директно Бафин, че са изключително некорумпирани. Не сте видели какво е корупция.

България и БФБ имат един грамаден проблем, който е алфата и омегата. Това и БЕДНОСТТА! Всичко останало е петостепенно. Бедният човек, бедният бизнес няма избор. Трябва да лъже, да мами, да краде от всичко.
                              Променил си мнението си, но да кажа че бъркаш - има бедни дето крадат и мамят има и богати дето крадат и мамят. Определящо за това дали си честен не е това дали си богат!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

С какво Виктор Орбан ви дразни?
                                Мека форма на Путин.

А наглостта да се обявяваш, че си срещи върховенстовто на закона си е равно на това да си срещу демокрацията, не знам какво правиш в ЕС изобщо (то ясно де прибираш парите на западняците).

Коментар

Working...
                                X