IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
    Има ли някой посредник, който има маржин покупки и къси продажби на БФБ, както пише че трябва да го има от началото на 2013г. ?https://www.economic.bg/bg/a/view/Ku...ki-akcii-15251
    ако го няма - защо ?!?
    защото лихвата за маржина е все едно теглиш бърз или потребителски кредит някъде между двете е позиционирано числото дето ще платиш,
    а това за нормален човек не върши работа, са ако си от тия дето много ги чуват и винаги са им ясни тоя разход не те бърка, ама като имаш само печеливши сделки и не ти трябва заемен капитал - то само правиш и тои си расте и без лост, той даже вече толкова е пораснал, че даже им е тясно в некои позиции
    иначе предполагам че проектите за клирингова къща и тн са под кривата круша и това е още един фактор ама вече не ги следя толкова
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
      Има ли някой посредник, който има маржин покупки и къси продажби на БФБ, както пише че трябва да го има от началото на 2013г. ?https://www.economic.bg/bg/a/view/Ku...ki-akcii-15251
      ако го няма - защо ?!?
      Ами явно няма "файда" в тая работа. Нисколиквиден пазар лесен за манипулиране...

Коментар

• Има ли някой посредник, който има маржин покупки и къси продажби на БФБ, както пише че трябва да го има от началото на 2013г. ?https://www.economic.bg/bg/a/view/Ku...ki-akcii-15251
        ако го няма - защо ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Оф, айде пак се връщаме 150 години назад, когато селяните питали Левски - бай Василе, като свалиме султана, тебе ли ще туриме за падишах? И на йота не сме мръднали от тогава...
          това кой го казва? ............ онзи дето преди година на изборите се раздаде за лая манолова ли? ....... местя го...
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Иначе аз съм си оптимист по принцип, избрал съм и българското.
            [ATTACH=CONFIG]n3682606[/ATTACH]
            [/QUOTE]

Съгласен съм теб.Просто съкратих цитата(да икономисваме ).Аз също съм оптимист,но от 17:00 до 10:00 , за мое съжаление.Видиш ли,че ми остава надеждата утре да е добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

тези ще се махнат ..... това е ясно ........ въпроса е кой идва след това? ....... сливчо учиндолски + лая манолова (сестра галева, де) + курнелия + още кой да добавя към тази шайка? (избери си сам)
              Оф, айде пак се връщаме 150 години назад, когато селяните питали Левски - бай Василе, като свалиме султана, тебе ли ще туриме за падишах? И на йота не сме мръднали от тогава...
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Според мен пазарът ни е изключително непредвидим, плитък и лесно манипулируем. Малко съм учуден, че в хвалебствената ода не е включен и Телелинк, но признавам, че за нуждите на горната аргументацията тяхното ИПО правилно е извадено.

Ако когато нещо се случи, си вземаш и си свиркаш, то и книжата на ПИБ нямаше да са на 1.80 лв в момента. Не знам защо солиден дял от капитала на ПИБ със значителна премия да не е събитие, а покупката на банка в съмнителна юрисдикция да е.

Не знам и какво лесно и логично имаше и в политическия удар върху Монбат. По принцип в ретроспекция е доста лесно да се посочат някакви възможни добри инвестиционни решения, но не така стои въпросът, когато трябва да се погледне в перспектива. Ти кажи, едно евентуално падане на ГЕРБ (ключово събитие за компанията) дали ще повлияе позитивно на пазарната оценка на Монбат?

То е лесно в минало време да се посочат и местата, където пазарът е бил манипулиран. Градус, здравей.

Събитие е влизането на компания в SOFIX, нали? Дай ми пример за възможен печеливш фронтрън извън аномалията с Еврохолд 2017 г. Аномалия ли? Сигурно...

Няма как българската сергия да не бъде свръхрискова на фона развитите пазари, защото с 3000 лв. можеш да вкараш в прекъсване за волатилност 50% от листваните дружества. Плитък, неликвиден, с тромави и незаинтригувани институционални участници и с мизерно представителство на местния бизнес, това е БФБ.

И дори сайтът на борсата не работи в работен ден в момента. Иначе аз съм си оптимист по принцип, избрал съм и българското.
                [ATTACH=CONFIG]n3682606[/ATTACH]
                +1, както почти винаги сме на едно мнение
                Ма направо си убил коча с лопатата. Те затова и аз си пиша из темите на лешперко, недоверие и т.н., щото бодряшките фрази, и то особено от институции в този форум, или поне водещи се за такива, като Батя, 4Д-то и т.н. объркват и малкото останали или нововлизащи оптимисти. Ей го Лешперко - а, у, супер, удрите и т.н., та някои се подлъгаха да купуват на 6+ лева, днес с новите акции цената връща - пак слушамебодряшките лафчета от същите как цената малко била върнала и т.н.

Ми на това на майчин език му викат гьонсуратлък или както обичаме ние, българите да се самобичуваме до полуда - каквито да си инвеститорите, таква ни е и борсата. Щото във форума е пълно с хора, които никога не губят (само балъците могат да губят), пък борсичката ни се срива през цялото време на управление на БХ (но да не намесвам политиката, макар че тя е всичко в нашата държава).

та желаещи да влизат винаги ще се намерят, но на хората им омръзна да ги лъжат, щото и качествените дружества (ерго дивидентните) у нас са много малко, а и не само са малко, ми и цената им си е доста прилична. Когато всички дружества в Софикс почнат да дават дивиденти от поне 30% от печалбата си (както са задължени със закон адсиц-ите и оня еван полуадсиц с претенции да е такъв, както и един балоняк, дето си е гласувал в устава да дава по 50% от печалабата си), тогава може да имаме нормална борса. Дотогава ще се кефим на нищо незначещи екселски печалби от таблички в Молдова или на еднократни врътки и манипулирани цени, дето няколко вътрешняра са ги знаели предварително.

А да, и задължително работеща съдебна система - както за вътрешнярите, така и за кофти мажовците. Ма тогава пък може да останем съвсем без дружества на борсата и без викачи в инвестора
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение

Не е нужно да връщаме никой, трябва тези да се махат!
                  тези ще се махнат ..... това е ясно ........ въпроса е кой идва след това? ....... сливчо учиндолски + лая манолова (сестра галева, де) + курнелия + още кой да добавя към тази шайка? (избери си сам)
                  fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

При същото при което падна само 8 пъти.
                    Много е елементарно това дето намекваш.
                    Искаш да си върнем гея ли та да му се наслаждаваме...
                    Не е нужно да връщаме никой, трябва тези да се махат!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение

Ти кажи, едно евентуално падане на ГЕРБ (ключово събитие за компанията) дали ще повлияе позитивно на пазарната оценка на Монбат?

Някой спомня ли си при, кое правителство SOFIX беше достигнал 1930? В икономиката, търговията и политиката няма нищо случайно!

При същото при което падна само 8 пъти.
                      Много е елементарно това дето намекваш.
                      Искаш да си върнем гея ли та да му се наслаждаваме...

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Според мен пазарът ни е изключително непредвидим, плитък и лесно манипулируем. Малко съм учуден, че в хвалебствената ода не е включен и Телелинк, но признавам, че за нуждите на горната аргументацията тяхното ИПО правилно е извадено.

Ако когато нещо се случи, си вземаш и си свиркаш, то к нижата на ПИБ нямаше да са на 1.80 лв в момента. Не знам защсолиден дял от капитала на ПИБ със значителна премия.

Не знам какво лесно и логично имаше и в политическия удар върху Монбат. По принцип в ретроспекция е доста лесно да се посочат някакви възможни добри инвестиционни решения, но не така стои въпросът, когато трябва да се погледне в перспектива. Ти кажи, едно евентуално падане на ГЕРБ (ключово събитие за компанията) дали ще повлияе позитивно на пазарната оценка на Монбат?

То е лесно в минало време да се посочат и местата, където пазарът е бил манипулиран. Градус, здравей.

Събитие е влизането на компания в SOFIX, нали? Дай ми пример за възможен печеливш фронтрън извън аномалията с Еврохолд 2017 г. Аномалия ли? Сигурно...

Няма как българската сергия да не бъде свръхрискова на фона развитите пазари, защото с 3000 лв. можеш да вкараш в прекъсване за волатилност 50% от участниците. Плитък, неликвиден, с тромави и незаинтригувани институционални участници и с мизерно представителство на местния бизнес, това е БФБ.
                        Няма как да не се разпише човек под такъв пост.
                        Само да направя една малка добавка - спрямо бфб на нормалните пазари риска може да бъде контролиран и калибриран ( според индивидуалните предпочитания разбира се) многократно по добре.

Коментар

• Ти кажи, едно евентуално падане на ГЕРБ (ключово събитие за компанията) дали ще повлияе позитивно на пазарната оценка на Монбат?

Някой спомня ли си при, кое правителство SOFIX беше достигнал 1930? В икономиката, търговията и политиката няма нищо случайно!

Коментар

• Абсолюно не съм съгласен терзиев, БФБ на 90% зависи от вътрешно политически задкулисни решения и договорки.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Според мен пазара ни е изключително лесен и има собствена логика. Няма нужда да предсказваш и да плащаш очаквания. Когато нещо се случи си вземаш. Това доста сваля риска на фона на западните пазари. Когато миналата година стана ясно, че Алтерко се е случило имаше достатъчен обем за вход на 2,20-2,50. Можеше всеки да си вземе колкото иска и това обезсмисляше риска да си вземеш на ИПО и да рискуваш да не се случи компанията. Дори и в момента тя не се търгува с премия. Растежа не е включен в цената. Сравни с един Амазон. Имаш растеж на компанията, но трябва да определиш по някакви асампшъни каква част от растежа е в цената и каква не е. Тук такъв проблем нямаш. Долу горе и при Доверие беше същото. В деня когато стана ясно, че купуват банката можеше да си вземеш колкото искаш бройки. Пазара е изключително лесен, логичен и може да се печели не лошо. Просто някои спекуланти правят глупости и после търсят виновни.

Ако когато нещо се случи, си вземаш и си свиркаш, то и книжата на ПИБ нямаше да са на 1.80 лв в момента. Не знам защо солиден дял от капитала на ПИБ със значителна премия да не е събитие, а покупката на банка в съмнителна юрисдикция да е.

Не знам и какво лесно и логично имаше и в политическия удар върху Монбат. По принцип в ретроспекция е доста лесно да се посочат някакви възможни добри инвестиционни решения, но не така стои въпросът, когато трябва да се погледне в перспектива. Ти кажи, едно евентуално падане на ГЕРБ (ключово събитие за компанията) дали ще повлияе позитивно на пазарната оценка на Монбат?

Няма как българската сергия да не бъде свръхрискова на фона развитите пазари, защото с 3000 лв. можеш да вкараш в прекъсване за волатилност 50% от листваните дружества. Плитък, неликвиден, с тромави и незаинтригувани институционални участници и с мизерно представителство на местния бизнес, това е БФБ.

И дори сайтът на борсата не работи в работен ден в момента. Иначе аз съм си оптимист по принцип, избрал съм и българското.
                              Click image for larger version

Name:	Screenshot 2020-11-26 085556.jpg
Views:	1
Size:	19.2 КБ
ID:	3682606

Last edited by unsworth; 26.11.2020, 12:23. Причина: неволно съм "забрал" цял абзац около ПИБ. Посипвам си главата с технологична пепел :D

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Вожде гледам ДАУ над 30к ще пия ли за нова година уиски
                                На там отива работата

Коментар

Working...
                                X