IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение


    Друго фактор е прекъсването на 12 г. еднолично управление на ГЕРБ. Имаше фирми които проспериха по тяхно време, няма да изброявам, две се делистнаха, и десетки, които линееха при тях, много и фалираха. Това отпада след някоя седмица/месец.
    Друг фактор - Зелената сделка и милиардите от новия програмен период. Помните ли като ни говореха идва 2020 и спират парите от Европа. Е не само не спира ами се УТРОЯВАТ и ще влязат рязко - кои фирми ще спечелят?

    Това са нещата от знаение, а не смарт каишки, радиатори, смарт крушки, птичи грип и подобни глупости, които отново и отнова тласкат БФБ в забвение, нисък оборот и безперспективност.
    Целта на пакта е превръщането на ЕС в икономика без нетни емисии на парникови газове до 2050 г. Инициативата беше лансирана от новия председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в края на 2019 г.

    „Зелената сделка далеч надхвърля въпросите за околната среда и климата и обхваща почти всички политики и области на социално-икономическия живот. За нас реализирането на всички посочени мерки и политики на практика означава пълен реинженеринг на цялата икономика, начин на функциониране на икономиката и начин на живот на гражданите”...

    Преходът ще бъде най-тежък за енергетиката, която произвежда 70 процента от националните емисии на парникови газове. Трудни времена обаче очакват също и браншове като транспорта и селското стопанство, които също са големи замърсители и енергопотребители. От екологичното ведомство изтъкнаха, че гражданите ще трябва да преценят дали са склонни и дали имат възможност да променят средствата, с които се придвижват, както и употребяваните горива. По отношение на селското стопанство, което като източник на емисии се доближава до индустрията, ще бъде необходимо да се изменят хранителните навици на хората...


    ПО КАКВО БЪЛГАРИЯ ВЪЗРАЗЯВА

    Засега българските власти показват най-силна тревога от удара, който зелената сделка ще окаже върху родната енергетика, в частност ТЕЦ-овете, които горят въглища. В края на януари т.г. Народното събрание единодушно прие решение, с което задължи правителството всячески да брани централите.

    Българската държава негодува и срещу липсата на средства за преструктуриране на енергетикатавъв Фонда за справедлив преход не са предвидени пари за преход от замърсяващи енергопроизводства към екологично чисти такива. Наскоро вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че

    изпълнението на ангажиментите ни по зелената сделка ще струва около 20 млрд. евро, като включи в тази сума и разходите за нови енергийни мощности като ядрения проект „Белене”.

    Друго възражение е, че Брюксел не предлагал мерки срещу т.нар. изтичане на въглерод – когато по-високите изисквания за опазване на околната среда в един район стимулират предприятията да се изнасят в друг, където стандартите са по-ниски. За България това е притеснение, тъй като три от съседните ни държави – Турция, Сърбия и Северна Македония, не са членове на ЕС и не са задължени да се съобразяват със зеления пакт, което създава риска редица производства да се изнесат от нас при тях.


    КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЪС ЗАСЕГНАТИТЕ РАЙОНИ

    България смята да поиска евросредства от Фонда за справедлив преход за 11 области. В това число влизат въглищни региони като Пернишка област, региони, в които работната ръка е обвързана с въглищните региони (например, 25 процента от работещите в Маришкия басейн живеят извън Стара Загора) и региони, където имаме енергоемки индустрии, обясни зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков.

    Преди дни обаче Еврокомисията публикува доклад, в който препоръчва инвестиции от фонда само във въгледобивните райони Кюстендил и Стара Загора. Това изненада неприятно местните власти у нас, стана ясно на дискусията. Сега общините търсят варианти, за да подсигурят включването и на други области във фонда.


    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

      Точно така. Това е панацеята, когато премахнеш Валутния Борд и смениш валутата, станеш част от втората по значение резервна валута. Статусът ти АВТНОМАТИЧНО СЕ ПРОМЕНЯ. Попадаш на инвестиционната карта, ставаш под командването на ЕЦБ. Ще има в пъти по-голяма ликвидност, както е по света и т.н.
      Друго фактор е прекъсването на 12 г. еднолично управление на ГЕРБ. Имаше фирми които проспериха по тяхно време, няма да изброявам, две се делистнаха, и десетки, които линееха при тях, много и фалираха. Това отпада след някоя седмица/месец.
      Друг фактор - Зелената сделка и милиардите от новия програмен период. Помните ли като ни говореха идва 2020 и спират парите от Европа. Е не само не спира ами се УТРОЯВАТ и ще влязат рязко - кои фирми ще спечелят?

      Това са нещата от знаение, а не смарт каишки, радиатори, смарт крушки, птичи грип и подобни глупости, които отново и отнова тласкат БФБ в забвение, нисък оборот и безперспективност.
      Прави впечатление ,че за една година пчи в Сърбия са 4.5 млрд евро а за България 500 млн евро.Сърбия не са в ЕС и не са кой знае каква икономика.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
        Готови ли сте за политическа промяна ?
        Аз съм готов и от тотото да спечеля, но не съм чак такъв оптимист, че да играя

        Коментар


        • Готови ли сте за политическа промяна ?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Апропо, мога да вържа бас, че герП ще бият с поне 5% разлика - ако някой се навие на такъв бас - щото сме си мат'риал, баце и с 50 кинта можеш да купиш много народ, хеле пък пенсионери...
            Ми аз ти предлагах такъв бас преди година, ма тогава всички твърдяхте обратното.
            И за Байдън ви казах, пак същото. С Киро бяхте особено... хм, недоверчиви.

            Твърдяхте, че БФБ щяла да се отпуши, когато си отидат герберите.
            Е ся отгоре на какво да чакаме разтеж... Изненадвам ти се на оптимизма.
            Last edited by Ender; 16.03.2021, 13:41.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

              Корупцията в страни като Германия е в пъти по-мащабна, но пътищата са бая по-добри. В Бразилия каква е корупцията, да не говорим. Ама я виж какво става на борсата им. Властта в Турция уж е много лоша, но на чуждите инвеститори не им дреме. Други са проблемите, но не искате да си го признаете сами пред себе си.
              В бяла държава никой няма да дойде да взима и натиска бизнеса ти ! Никой няма да ти прати прокурори, НАП и всички контролни органи за които се сещаш да те мачкат ! В бяла държава шефа на полицията няма да възпрепятства съдия изпълнител да влезе във владение на имот след влязло в сила съдебно решение ! В нормална държава никой няма да ти дойде на проверка защото си излезнал да протестираш ! Мога да изброявам случаи без край за изминалите години ! Това е, което аз виждам и си признавам ! А конкретно тук за борсата решения ощетяващи дребни акционери от мажоритарите колкото искаш ! Има една институция КаФеНе, която решенията си ги взима според това кой е собственика на компанията, а дребните акционери кучетата ги яли ! Ама ти си пиши де, кучетата всички сме наясно къде са заровени ! Има една приказка "рибата се вмирисва от към главата"!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                И аз искам - идея си нямаш колко много искам, ма той и Асан искал да закваси морето (Или май беше, че Асен искал да купи чез, ма нямал желание, ерго кинти) И да, фундаментът беше по-дбър - нямаше ги герП, които да убият и опорочат тотално дясното, ерго да утрепят и единствената алтернатива на бсп. Сега достигнахме отново до стандартното, че всички са маскари, но прикрито зад евролозунги. Пари се наливат яко от ЕС, но се наливат в каца без дъно. Строи се, но само за да се затвори за ремонт на ремонта. На борсата уж има нови фирми (няколко), но за да тях прозират старите муцуни на посредниците. Депозитите са на рекордно високи ниви, въпреки нулевите (рекордно ниски) лихви и пак никой не вкарва свеж кеш на БФБ, включително ПФ-тата бягат. Запитай се защо и тогава мечтай за 2007.

                И да, всички искаме БФБ да литне, но като погледнеш фундамента, разбираш, че това няма как да се случи. Реалност - тъжна, но реалност. дано нещо се промени след 04.04 - доказвах преди време как от 2009 година насам единственият период, в който сме се държали като истинска борса, е бил, когато начело беше Орешака (съобразено и с тенденциите тогава). Същата работа и с раждаемостта - единственият период на ръст на раждаемостта след 2009 е в годината, в която падна Орешака (отчитаме 9 месеца лаг все пак). Та представи си колко сме зле с герП начело, след като единствените ръстове са по времето на Орешака...
                Многострадална Геновева !!
                Казал го е човека със златната левачка: Който играе - пичели!
                Добавката има модификация: който не играе - страда !!
                Last edited by shokova terapia; 16.03.2021, 14:01.
                Не е препоръка

                Коментар


                • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                  Корупцията в страни като Германия е в пъти по-мащабна, но пътищата са бая по-добри. В Бразилия каква е корупцията, да не говорим. Ама я виж какво става на борсата им. Властта в Турция уж е много лоша, но на чуждите инвеститори не им дреме. Други са проблемите, но не искате да си го признаете сами пред себе си.
                  Новобранец си личи си ! Не се занимавай с нашата борса ами си инвестирай в Германия, Бразилия и Турция !
                  Ако е така както казваш ти сам си прави изводите защо въпреки това инвеститори при нас няма !

                  п.п. Съвет е !

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                    Не си мисли, че с вдигане на такси ще оправим пътищата ! Пари има и сега, но отиват в шкафчета и чекмеджета ! Проблема се казва КОРУПЦИЯ и липсата на институции, които да си вършат работата !
                    Все отнякъде трябва да се почне, а ние сме царе на това да отлагаме проблемите, щото - избери си сам - сме бедни, ония много крадат, ма дай първо циганите, пък баш до това ли опряхте, все за малкия човек гледате да прекарате, за милионерите - кога и т.н. Мрънкалници сме и фейсбук революционери, това е в основата, останалото е следствие!

                    Апропо, мога да вържа бас, че герП ще бият с поне 5% разлика - ако някой се навие на такъв бас - щото сме си мат'риал, баце и с 50 кинта можеш да купиш много народ, хеле пък пенсионери...
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                      Не си мисли, че с вдигане на такси ще оправим пътищата ! Пари има и сега, но отиват в шкафчета и чекмеджета ! Проблема се казва КОРУПЦИЯ и липсата на институции, които да си вършат работата !
                      Корупцията в страни като Германия е в пъти по-мащабна, но пътищата са бая по-добри. В Бразилия каква е корупцията, да не говорим. Ама я виж какво става на борсата им. Властта в Турция уж е много лоша, но на чуждите инвеститори не им дреме. Други са проблемите, но не искате да си го признаете сами пред себе си.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                        НОВИЯТ "ЛОКОМОТИВ" НА БФБ ЛЕЩЕРПО, БЕЗ ОБОРОТ ВЕЧЕ ВТОРИ ДЕН. Това ли ви е "растежната" компания? За това ли беше да влезе в Софикс?
                        Твоята любима баМка е с още по смешен оборот !

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Ето, сега чета, че Андроник го разкарват от шефче в ОББ и какво става:
                          - В Бурканбанк шефче беше Хъмпи, минаха 20 години от прдажабата на банката от него лично в качеството му на шеф на Агенцията по приватизация на цената на дивидента в банката (случаеност), и го смениха с чужденец;
                          - в банка ДЦК, я баба Виолина се пенсионира и въпреки че сума ти време една Диана ли, как беше, ѝ беше дясната ръка и я гласяха да я замени, сложиха пеф чужденец
                          - в ОББ - Андроник си отива, уж го повишават в шеф на водопад, и идва чужденец

                          Това да ви говори нещо, да светва ламБата? Или пък друго - наскоро четох за тол таксите - ми в Хърватска и Албания са едни от най-вискоките в цял свят. Хърватска и Албания, човече! Дори не споменавам маляките, дето от Атина до Солун ти 30-35 евро тол такси в посока. Тол такси има даже в комунистическа Беларус. Но не и в България. И после ревем за качеството на пътищата и как нямало магистрала Хемус. Абе весела история - дайте да дадем и т.н.
                          Не си мисли, че с вдигане на такси ще оправим пътищата ! Пари има и сега, но отиват в шкафчета и чекмеджета ! Проблема се казва КОРУПЦИЯ и липсата на институции, които да си вършат работата !

                          Коментар


                          • Ето, сега чета, че Андроник го разкарват от шефче в ОББ и какво става:
                            - В Бурканбанк шефче беше Хъмпи, минаха 20 години от прдажабата на банката от него лично в качеството му на шеф на Агенцията по приватизация на цената на дивидента в банката (случаеност), и го смениха с чужденец;
                            - в банка ДЦК, я баба Виолина се пенсионира и въпреки че сума ти време една Диана ли, как беше, ѝ беше дясната ръка и я гласяха да я замени, сложиха пеф чужденец
                            - в ОББ - Андроник си отива, уж го повишават в шеф на водопад, и идва чужденец

                            Това да ви говори нещо, да светва ламБата? Или пък друго - наскоро четох за тол таксите - ми в Хърватска и Албания са едни от най-вискоките в цял свят. Хърватска и Албания, човече! Дори не споменавам маляките, дето от Атина до Солун ти 30-35 евро тол такси в посока. Тол такси има даже в комунистическа Беларус. Но не и в България. И после ревем за качеството на пътищата и как нямало магистрала Хемус. Абе весела история - дайте да дадем и т.н.
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

                              Точно така. Това е панацеята, когато премахнеш Валутния Борд и смениш валутата, станеш част от втората по значение резервна валута. Статусът ти АВТНОМАТИЧНО СЕ ПРОМЕНЯ. Попадаш на инвестиционната карта, ставаш под командването на ЕЦБ. Ще има в пъти по-голяма ликвидност, както е по света и т.н.
                              Друго фактор е прекъсването на 12 г. еднолично управление на ГЕРБ. Имаше фирми които проспериха по тяхно време, няма да изброявам, две се делистнаха, и десетки, които линееха при тях, много и фалираха. Това отпада след някоя седмица/месец.
                              Друг фактор - Зелената сделка и милиардите от новия програмен период. Помните ли като ни говореха идва 2020 и спират парите от Европа. Е не само не спира ами се УТРОЯВАТ и ще влязат рязко - кои фирми ще спечелят?

                              Това са нещата от знаение, а не смарт каишки, радиатори, смарт крушки, птичи грип и подобни глупости, които отново и отнова тласкат БФБ в забвение, нисък оборот и безперспективност.
                              Еми значи има поводи за оптимизъм.А покрай цитираните от теб продукти може и твоята банка да намаже.
                              Life won't wait for you.

                              Коментар


                              • НОВИЯТ "ЛОКОМОТИВ" НА БФБ ЛЕЩЕРПО, БЕЗ ОБОРОТ ВЕЧЕ ВТОРИ ДЕН. Това ли ви е "растежната" компания? За това ли беше да влезе в Софикс?

                                Коментар

                                Working...
                                X