IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
    [ATTACH=CONFIG]n3841495[/ATTACH]
    Мислим дека лекинко са омотаа калчищата с таа македонска наденица Леки.
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3...B5%D1%80%D0%B0

    Коментар


    • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

      Добрата информираност върши работа в мечи пазар за да успяваш да влезеш в компания с потенциал за ръст в пъти, ако/когато мечките се поувлекат в танците си. В бичи пазар най-важно е да влизаш в компаниите с растящи цени и прилични обеми, стига в разказът за тях да има някакви формални основания за ръст, дори и да не вярваш твърде в тях.

      п. Понеже явно съм по-добър в даването на съвети, отколкото в следването им нямам ни Алтерко, ни Доверие
      ps. Няма пълно щастие, но с агрията има вероятност да компенсираш

      Коментар


      • Click image for larger version

Name:	kapman.jpg
Views:	1
Size:	79.9 КБ
ID:	3841495

        Коментар


        • Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

          Грую, би ли казал какво имаш точно предвид с "кофти"? Нераздаването на дивидент аз не мисля, че е кофти. Но да не правиш обратно изкупуване когато мислиш, че стойността на акцията трябва да е 2-3 пъти нагоре, бих го определил като чиста глупост.
          Разбира се - кофти значи незаинтересован. По принцип сайта има една хубава опция, ако не си спомняш определени периоди или пък не си следил дадено дружетсво - цъкаш на профила му и оттам на новини за компанията, където са ти подредени всички събития за години назад, така че да добиеш представа. Виж го, прочети и пак ще си говорим

          Недаването на дивидент не е особен проблем, ако знаеш какво да го правиш, ако обаче правиш врътки с недадения дивидент, тогава е проблем. Иначе на хартия Агрия е повече от супер и наистина има всички предпоставки да направи поне дабъл, но все пак и мажото трябва малко да помогне, а не да го играе незаинтересован
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

            Често добрата информираност е против търгуващия. По-важно е какво знаят всички останали на пазара.
            Добрата информираност върши работа в мечи пазар за да успяваш да влезеш в компания с потенциал за ръст в пъти, ако/когато мечките се поувлекат в танците си. В бичи пазар най-важно е да влизаш в компаниите с растящи цени и прилични обеми, стига в разказът за тях да има някакви формални основания за ръст, дори и да не вярваш твърде в тях.

            п. Понеже явно съм по-добър в даването на съвети, отколкото в следването им нямам ни Алтерко, ни Доверие

            Коментар


            • Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

              Грую, би ли казал какво имаш точно предвид с "кофти"? Нераздаването на дивидент аз не мисля, че е кофти. Но да не изкупуваш когато мислиш, че стойността на акцията трябва да е 2-3 пъти нагоре бих го определил като чиста глупост.
              Хората на сайта си са дали прогноза за резултати до 2025г. При нас не знам колко са дружествата , които го правят, но за мен е добра практика, пуснаха и символичен дивидент. Дано нататък и повече. Справят се значително по - добре от това, което са обявили. Сега му е времето да направят ъпдейт. Като гледам ФФ вероятно и си купуват акциите. Та това за мен е приемлив мажо, ако не не знам за другите какво да се каже.
              Без препоръка имам прилично

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                15%, истината е, че мнооого голяма част от печалбите са екселски и ще си останат такива, защото алчността е по-силна от разума. Моето мнение и препоръка е, да се концентрираш в 3-5 макс позиции и тогва ще знаеш всичко за тях и няма да продадеш рано (предполагам де). А от изброените 4 две от акциите са абсолютно чисти и финансов инженеринг, с който са били посветени малцина, седели на коленцето на тоя или оня, дето сега се правят на големи разбирачи. Агрия си е топ акция с кофти мажо, там нямам какво да кажа, а БФБ е държавна акция - нулева прогнозируемост и срив или ъп за 2 минути от 1 решение на държавата - по-добре играй тото.

                П.С. Извън 5-6 манипулирани акции, за другите особено развитие през 2021 нямаше. Ако искаш да кажеш нещо на Биг беър, пиши му в темата - тази година, заради финансовия инженеринг в двете чисти акции, ще има много народ с много проценти печалба, да видим догодина как ще е. Аз пък ще спечеля 3 баса и всичко е точно
                Грую, би ли казал какво имаш точно предвид с "кофти"? Нераздаването на дивидент аз не мисля, че е кофти. Но да не правиш обратно изкупуване когато мислиш, че стойността на акцията трябва да е 2-3 пъти нагоре, бих го определил като чиста глупост.
                Last edited by petyob; 07.12.2021, 12:38.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                  Понякга се чудя дали изобщо някой чете отчети, или всички чакат на вътрешно инфо. Въпросното Доверие, ерго Молдинещо си, щото другото в Доверие е близо до 0, а печалбата се формира основно в Молдова, си прави 50 милки печалба и през 2018, когато Доверие го купува (на следващата година с резултатите от 2018, разбира се), като единствен кандидат, подчертавам единствен кандидат с оценка на цялата банка от 120 милиона лева. Преди по-малко от 3 години беше, би следвало да се помни!

                  Апропо, тук вчера чух десетки честитки за празника, ама не разбрах за рибарите (балъци на майчин език) или за банкерите във форума идеше, защото от банки и банково дело разбират единици! В момента въпросната Молдинещо си, при същата печалба от 50 милиона лева на годишна база, айде 60 да стане, се търгува на цена от около 300 милиона, т.е. 2,5 пъти над тогавашната цена. Смятах ви ги тези неща в темата за Доверие, но то от сметки никой у нас не се интересува, всичко е вътрешно инфо и седене на коленце.

                  С чистата акция пък е същото - 30% ръст на приходите и 50% ръст на печалбата водят до 500% ръст на папира - то просто се случи, разбира се, и няма нищо общо с финансовия инженеринг на един, дето късал от залъка си за миноритарите

                  Защо казвам всичко това ли - ми много просто, защото у нас трейдърите с портфейл над 100 000 лева се познават, почти всички пишат в този форум и пак всички имат вътрешно инфо и се пробват малко или много да манипулират пазара, доколкото такъв има. В следствие на което дребосъка, особено този, дето е имал досег с тези "гурута", не се вълнува нито от кефициенти, нито от сметки, нито от нищо - води се само от хайпа и прелива пари от една акция в друга. Обикновено това води до балон някъде, където "батковците", дето са ги водили за носа, кешират, а дребосъка подсмърча и чака новия гуру, защото хем не може да смята, хем не иска да си го признае.

                  Затова и казвам, че пазар у нас ще има, когато двете акции - чистата и получистата, дадат фира. При едната вече се набл'дава пропукаване във верата и удиржането е на ръба, при другата явно трябва да се стигне до заветното 12, дето е обещано от кулите на Мордор, и после ще става каквото ще става.

                  В крайна сметка всеки сам си "преценя", но фундаментът си е фундамент, затова и аз съм инвестирал в 1 акция. Схемите на Чичикака и ортака, както и финансовият инженеринг на гусин ти "късам от залъка,з ада има за дребните", не са за мен - който им е седял на коленце, нека си реализира процентите доходност, аз проблем с това нямам, даже се старая и да не пиша във въпросните теми.

                  Здраве и успехи желая, както и повече мисъл - ок, диброто вътрешено инфо винаги бие всяка мисъл на БФБ, но пък обещанията на мажовците у нас са затова,з а да не се изпълняват, нали?
                  Радосвет Радев вече не е между живите, не знам доколко доведеното синче е пригодно да пере пари и да поддържа мита за успешните бизнеси.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

                    Грую, аз имам много малко Доверие /не съм адепт там/, но банката им даде за миналата година близо 20 млн. - не екселски! Тази година печалбата им е с 50% отгоре. Консервативно погледнато е логично да даде поне 25 млн на Доверие през следващата. Е, колко да струва нещо, което взима по поне 25 млн. на година дивидент?
                    Относно Алтерко - да се смята, че от 1,60 до 24 лева се помпа изкуствено от борсаджии, неучаствали в приватизацията, не олигарси на БФБ не е сериозно. Някак си няма логика да се бъзика Батя например как бил продал семейното жилище, а след това да се обвинява, че е надул капитализацията на компания до 500 000 000 лв. Просто няма логика. Трябва да се избере една от теориите. Компанията показа огромни ръстове и тези по-хазартните, с по-големи сърца заложиха и спечелиха. Всъщност може и още да печелят, кой да ти каже...
                    За Агрията е по-сложно - там съм изненадан.
                    За БФБ напълно те подкрепям - доказано е, че нищо държавно /общо/ няма как да се представя по-добре от частното и не пипам.


                    Имам точно 5 акции в портфейла и знам повече от когато и да било за тях, но явно ни се разминават мненията с големите.
                    Понякга се чудя дали изобщо някой чете отчети, или всички чакат на вътрешно инфо. Въпросното Доверие, ерго Молдинещо си, щото другото в Доверие е близо до 0, а печалбата се формира основно в Молдова, си прави 50 милки печалба и през 2018, когато Доверие го купува (на следващата година с резултатите от 2018, разбира се), като единствен кандидат, подчертавам единствен кандидат с оценка на цялата банка от 120 милиона лева. Преди по-малко от 3 години беше, би следвало да се помни!

                    Апропо, тук вчера чух десетки честитки за празника, ама не разбрах за рибарите (балъци на майчин език) или за банкерите във форума идеше, защото от банки и банково дело разбират единици! В момента въпросната Молдинещо си, при същата печалба от 50 милиона лева на годишна база, айде 60 да стане, се търгува на цена от около 300 милиона, т.е. 2,5 пъти над тогавашната цена. Смятах ви ги тези неща в темата за Доверие, но то от сметки никой у нас не се интересува, всичко е вътрешно инфо и седене на коленце.

                    С чистата акция пък е същото - 30% ръст на приходите и 50% ръст на печалбата водят до 500% ръст на папира - то просто се случи, разбира се, и няма нищо общо с финансовия инженеринг на един, дето късал от залъка си за миноритарите

                    Защо казвам всичко това ли - ми много просто, защото у нас трейдърите с портфейл над 100 000 лева се познават, почти всички пишат в този форум и пак всички имат вътрешно инфо и се пробват малко или много да манипулират пазара, доколкото такъв има. В следствие на което дребосъка, особено този, дето е имал досег с тези "гурута", не се вълнува нито от кефициенти, нито от сметки, нито от нищо - води се само от хайпа и прелива пари от една акция в друга. Обикновено това води до балон някъде, където "батковците", дето са ги водили за носа, кешират, а дребосъка подсмърча и чака новия гуру, защото хем не може да смята, хем не иска да си го признае.

                    Затова и казвам, че пазар у нас ще има, когато двете акции - чистата и получистата, дадат фира. При едната вече се набл'дава пропукаване във верата и удиржането е на ръба, при другата явно трябва да се стигне до заветното 12, дето е обещано от кулите на Мордор, и после ще става каквото ще става.

                    В крайна сметка всеки сам си "преценя", но фундаментът си е фундамент, затова и аз съм инвестирал в 1 акция. Схемите на Чичикака и ортака, както и финансовият инженеринг на гусин ти "късам от залъка,з ада има за дребните", не са за мен - който им е седял на коленце, нека си реализира процентите доходност, аз проблем с това нямам, даже се старая и да не пиша във въпросните теми.

                    Здраве и успехи желая, както и повече мисъл - ок, диброто вътрешено инфо винаги бие всяка мисъл на БФБ, но пък обещанията на мажовците у нас са затова,з а да не се изпълняват, нали?
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Имам точно 5 акции в портфейла и знам повече от когато и да било за тях, но явно ни се разминават мненията с големите.
                      Често добрата информираност е против търгуващия. По-важно е какво знаят всички останали на пазара.

                      Коментар


                      • Няколко дни вече има движение в нормалната за един толкова скромен, но забравен пазар като нашия.
                        има позитивни импулси тук-таме.
                        Аз като минеме 1000 точки, ще съм по-спокоен за посоката.
                        САЩ ме притесняват, няма как да не дойде и там дълбока корекция по някое неочаквано време.
                        Догодина ще е много интересно.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                          15%, истината е, че мнооого голяма част от печалбите са екселски и ще си останат такива, защото алчността е по-силна от разума. Моето мнение и препоръка е, да се концентрираш в 3-5 макс позиции и тогва ще знаеш всичко за тях и няма да продадеш рано (предполагам де). А от изброените 4 две от акциите са абсолютно чисти и финансов инженеринг, с който са били посветени малцина, седели на коленцето на тоя или оня, дето сега се правят на големи разбирачи. Агрия си е топ акция с кофти мажо, там нямам какво да кажа, а БФБ е държавна акция - нулева прогнозируемост и срив или ъп за 2 минути от 1 решение на държавата - по-добре играй тото.

                          П.С. Извън 5-6 манипулирани акции, за другите особено развитие през 2021 нямаше. Ако искаш да кажеш нещо на Биг беър, пиши му в темата - тази година, заради финансовия инженеринг в двете чисти акции, ще има много народ с много проценти печалба, да видим догодина как ще е. Аз пък ще спечеля 3 баса и всичко е точно
                          Грую, аз имам много малко Доверие /не съм адепт там/, но банката им даде за миналата година близо 20 млн. - не екселски! Тази година печалбата им е с 50% отгоре. Консервативно погледнато е логично да даде поне 25 млн на Доверие през следващата. Е, колко да струва нещо, което взима по поне 25 млн. на година дивидент?
                          Относно Алтерко - да се смята, че от 1,60 до 24 лева се помпа изкуствено от борсаджии, неучаствали в приватизацията, не олигарси на БФБ не е сериозно. Някак си няма логика да се бъзика Батя например как бил продал семейното жилище, а след това да се обвинява, че е надул капитализацията на компания до 500 000 000 лв. Просто няма логика. Трябва да се избере една от теориите. Компанията показа огромни ръстове и тези по-хазартните, с по-големи сърца заложиха и спечелиха. Всъщност може и още да печелят, кой да ти каже...
                          За Агрията е по-сложно - там съм изненадан.
                          За БФБ напълно те подкрепям - доказано е, че нищо държавно /общо/ няма как да се представя по-добре от частното и не пипам.


                          Имам точно 5 акции в портфейла и знам повече от когато и да било за тях, но явно ни се разминават мненията с големите.

                          Last edited by 15%; 06.12.2021, 22:27.
                          Пътека се прави камък по камък!

                          Коментар


                          • СРЯДА ОТ 18:30 Ч.

                            IPO HR Capital - онлайн презентация пред инвеститори

                            Събитие от HR Capital и Karoll
                            Публично · Всеки във или извън Facebook
                            HR Capital е инвестиционна компания, основана от Христо Христов, която залага на успеха на дигиталната трансформация и дигиталната икономика – български компании и фондове, които създават иновация, технологии и визия за едно по-добро бъдеще.
                            Сред компаниите и фондовете, в които HR Capital инвестира са:
                            eBag - лидер в онлайн търговията на хранителни стоки;
                            BIODIT - високотехнологична компания, специализирана в разработването и производството на биометрични системи за контрол на достъпа и сигурност;
                            Superdoc & Healee - платформа за запис на час при лекар и платформа за телемедицина и онлайн консултации с лекар;
                            Agrigate Media - водеща медийна група в областта на селското стопанство в България;
                            Endeavor Catalyst – фонд с над 200 инвестиции, сред които и 37 компании, оценени на $1B+, включително 29 компании-еднорози;
                            Eleven 2.0 - фонд, инвестиращ в едни от най-обещаващите компании в България и региона;
                            Eleven 3.0 – фонд, който стартира през м. октомври 2021 г. и ще инвестира в 5 основни направления: Fintech, Healthcare, Future of Work, Future of Food и Ecomtech.
                            Каним Ви на онлайн презентация, по време на която Христо Христов - основателят на HR Capital, ще разкажe повече за компанията и ще научите всички подробности около предстоящото IPO:
                            08 декември, 18:30 ч.,
                            Livestream в събитието и на страницата на Karoll

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

                              Груец, истината е, че много хора направиха мноооого пари от Алтерко, Доверие, БФБ, Агрия... Дано слънцето огрее и по други позиции, че аз ги продадох горните твърде рано /класическа грешка - малки печалби, големи загуби /! Нищо, учим се докато сме живи, важното е да сме в играта. Продължаваме напред
                              Сега се сетих за класацията на форума за 2021 - убихме ги тази година!
                              Биг Беър ако има време и желание, ще му бъда благодарен да пусне нова за 2022.
                              15%, истината е, че мнооого голяма част от печалбите са екселски и ще си останат такива, защото алчността е по-силна от разума. Моето мнение и препоръка е, да се концентрираш в 3-5 макс позиции и тогва ще знаеш всичко за тях и няма да продадеш рано (предполагам де). А от изброените 4 две от акциите са абсолютно чисти и финансов инженеринг, с който са били посветени малцина, седели на коленцето на тоя или оня, дето сега се правят на големи разбирачи. Агрия си е топ акция с кофти мажо, там нямам какво да кажа, а БФБ е държавна акция - нулева прогнозируемост и срив или ъп за 2 минути от 1 решение на държавата - по-добре играй тото.

                              П.С. Извън 5-6 манипулирани акции, за другите особено развитие през 2021 нямаше. Ако искаш да кажеш нещо на Биг беър, пиши му в темата - тази година, заради финансовия инженеринг в двете чисти акции, ще има много народ с много проценти печалба, да видим догодина как ще е. Аз пък ще спечеля 3 баса и всичко е точно
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

                                +1 и Импулс забравяш..
                                там надявам се тепърва да.качваме планината
                                Имаш обаждане, пил си кафе, познаваш мартинов или разчиташ на късмета си? Понякога си много интересен събеседник, в друг случай в слапята си вяра стигаш почти до твоя приятел НАЙ-чо
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X