Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЕ ти пък намери с какво да ни залисваш сегаСкучно ни е морето на нас, няма адреаналин
) Освен ако някой скутер не премине на метър от главата докато се пълцикаш при медузите
))
Хърватското е кристално и няма гадове - па даже и едно Гръцко става
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеОставете я тая борса.Ясно е че ще падне още.Сега е време за моренце и студена биричка.
Скучно ни е морето на нас, няма адреаналин
) Освен ако някой скутер не премине на метър от главата докато се пълцикаш при медузите
))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПреци, нищо не съм продавал, аз нямам репа.Имам само дивидентни акции с доходност в пъти над банковата лихва..Започнаха да идват дивидентите и рентите и пак трябва да се ходи на море и балкан
.Помагай с репата на Батката, че СОФИК не ще да става 1000
.Ти продаде ли
(Изключение беше 2006-2007, когато кеша се въртеше през 3 месеца от един картон в друг, но тогава и магарето летеше)
Не ми се налага засега да продавам. Имам от всичко в достатъчно количество за съществуването (засега)
)) Е, ако ударя някой джакпот от тотото ще дам нещо и батката, за да не му гръмнат репата и за да пише във форума
)))
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПреци, нищо не съм продавал, аз нямам репа.Имам само дивидентни акции с доходност в пъти над банковата лихва..Започнаха да идват дивидентите и рентите и пак трябва да се ходи на море и балкан
.Ти продаде ли
Найстина дивидентските акции спасяват положението но те са малко и с малък дивидент...
при един крах в Гърция ,какъв е шанса да гледаме както ,когато гръмна КОРП....и да отчитане спада в десетки процента...
В момента 90% вярват в щастливия хепиенд и не продават защото вярват в мажо че ще крепи акциитге ...но ти вярваш ли в него....
Василев също крепи акциите ...но до едно време...
Емона , ОЦК , Кремиковци....
Ако има крах на борсата в държавата Гърция и той ще засегне и нашата за години напред....
какво тогава ще правим акциите....или вярвате в чистите Артии.....
Не е препоръка.....
П.П. В момента някой си мисли ,че му правят подаръци и си мисли как ще стане милионер след година.....да ама не.....
Коментар
-
Преци, нищо не съм продавал, аз нямам репа.Имам само дивидентни акции с доходност в пъти над банковата лихва..Започнаха да идват дивидентите и рентите и пак трябва да се ходи на море и балкан
.Ти продаде ли
Last edited by Kiro; 30.06.2015, 10:25.
Коментар
-
Kire, да не би да си разпродал като батюшката!? А къде ни отиде сега любовта към дивидента ?
Имаше толкова дивидентни картончета които (уж) си заслужаваха а сега накъде !?Чуждестранни папирки !?
Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Бизнес климатът в България изненадващо се влошава през юни след 5 поредни месеца на подобрение. Благодарените на покачването на оптимизма сред предприемачите показателят премина над дългосрочната си средна стойност и достигна най-високите си нива от 2008 г. насам.
През юни обаче той се понижава с 0.7 пункта спрямо нивото си от май поради по-неблагоприятния бизнес климат в търговията на дребно и сектора на услугите.
В промишлеността нещата остават почти без промяна. НСИ регистрира леко намаление на настоящата производствена активност, като и очакванията на промишлените предприемачи за дейността през следващите три месеца са по-умерени.
Несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене от страната продължават да са основните фактори, затрудняващи дейността в отрасъла.
През юни бизнес климатът в строителството също остава приблизително на нивото си от май. По мнение на строителните предприемачи настоящата строителна активност се подобрява в сравнение с предходния месец, като и прогнозите им за следващите три месеца са благоприятни.
Основните пречки за развитието на бизнеса в отрасъла продължават да бъдат свързани с несигурната икономическа среда, конкуренцията в бранша и финансовите проблеми.
По отношение на продажните цени в строителството очакванията на мениджърите са за запазване на тяхното равнище през следващите три месеца.
В търговия на дребно бизнес климатът рязко се влошава. Показателят пада с 2.7 пункта спрямо май, което се дължи на влошените оценки на търговците на дребно за настоящото бизнес състояние на предприятията. Прогнозите им за развитието на бизнеса в отрасъла през следващите шест месеца обаче са благоприятни.
Същевременно и очакванията им за обема на продажбите и поръчките към доставчиците през следващите три месеца остават оптимистични макар и по-резервирани в сравнение с май.
Несигурната икономическа среда, конкуренцията в бранша и недостатъчното търсене са основните фактори, ограничаващи развитието на дейността в отрасъла. Очакванията на търговците са цените да останата без промяна в следващите 3 месеца.
Бизнес климатът в сектора на услугите намалява с 0.9 пункта поради по-неблагоприятните очаквания на мениджърите за състоянието на предприятията през следващите 6 месеца.
Коментар
-
За 200 години Гърция е фалирала 5 пъти.
Там има 1 милион безработни, почти милион администрация и 3 милиона пенсионери, като фризьорската професия се счита за опасна за здравето и се пенсионира по-рано.
Работещите в Гърция са 2.5 милиона от 11 милиона население.
75% от икономиката на Гърция е в сферата на услугите.
Неомъжените дъщери в семейството получават също пари.
В Гърция почти не е имало приватизация и има много държавни предприятия.
Последните заеми на Гърция са с 30% лихва, защото е чиста лудост да даваш заем на такава държава.
Да, но са й давали.
Заради местоположението на картата на Европа и заради други сметки, Гърция е приета в еврозоната, като за база е взета 1999г., за която гръцкото правителство е излъгало, че има под 3% дефицит.
Гърция към момента има 338 милиарда дълг, който расте с 60000 евро в минута.
България има 11 милиарда външен дълг, почти без държавни предприятия е, има администрация, около 130 000 човека, която е с по-висока средна заплата от частния сектор и не й удържат никакви осигуровки, дори здравни, които са задължителни за безработните.
Мечтата на завършващите български младежи е да си намерят работа в администрацията.
Делът на чуждестранните инвестиции в България е по-нисък от парите, които изпращат българските емигранти в страната ни.
Не се прави нищо, за да се облекчи малкия и среден бизнес в страната, доколкото още го има.
Не се намаля ставката за ДДС на храни и лекарства.
Образованието е на много ниско ниво, а сега гласуваха и финансиране на частните училища.
100 фирми държат 80% от икономиката на държавата ни, а вероятно тези 100 фирми, са на по-малко от 100 човека.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеДнес ще има секс
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЧе то къде не е така вече ?Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеУтешението е, че държавата Гърция скоро ще изчезне и на нейно място ще се заселят приветливи етноси от африканския регион.Не е препоръка... !!!
Коментар
Коментар