If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За свилоза, не съм си го помисляло, ако намекваш за там, но нямам никакво желание да пиша на черешаря. Така или иначе капацитета му е само до черешарската борса, какъв смисъл да си губи човек времето с него!?
А освен свилоза имам и от дирижабъла, той е по-достоен за индекс от свилоза))))
Коя е дирижабъла.....почвам да се откъсвам от свежите изрази....
Преци пиши на Черешко , Борисов , Цветанов и КФН.Скоро там ще има свободни места Ето , че познах, че искаш да си вкараш космическия шит в индекса
За свилоза, не съм си го помисляло, ако намекваш за там, но нямам никакво желание да пиша на черешаря. Така или иначе капацитета му е само до черешарската борса, какъв смисъл да си губи човек времето с него!?
А освен свилоза имам и от дирижабъла, той е по-достоен за индекс от свилоза))))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Ааа Преци, умната да не те банат.Не забравяй къде пишеш.Ти кои компании предлагаш за СОФИКС- дали отговарят на критериите
Защо да ме банат, Казвам, каквото всички си го знаем и си го мислим и си го и казваме дори в лични разговори. Какво значи критерии, не можеше ли да се въведе критерии да няма повече от едно дружество от която и да е група. А сега какво е 3 дружества са на една група, от общо 15, ами то това 1/5 от индекса по брой дружества, ти как искаш после чужди инвеститори!?! Критериите са каквито се направят. А и не виждам защо трябва да се натискат толкова много мажовците да са в индекс, какво ще стане ако не са? Ако резултатите им са добри ще има повече интерес към тях - пример Космонавта и свилоза ))))
Не е препоръка... !!!
Хубава работа, ами това са си същите компании от преди кризата..С най голям капитал, изобщо вижте си критериите.Нали се обновяват всяка година..Да не би да искате да искате в индексите да се наместят само вашите акции.То да не стане като за калпавия водолаз, дето водораслите му пречели..Ами пишете на Черешко да го промени и освен черешите да има и тикви и марули.Да сте се замисляли за други причини освен лошите индекси
Какви критерии, трябваше ли холдчетата еврохолд или холдинг варна или друг съмнителен холдинг ихлбл изобщо да са там !??
Какъв сектор или бизнес ще представят?
Не е препоръка... !!!
Хубава работа, ами това са си същите компании от преди кризата..С най голям капитал, изобщо вижте си критериите.Нали се обновяват всяка година..Да не би да искате да искате в индексите да се наместят само вашите акции.То да не стане като за калпавия водолаз, дето водораслите му пречели..Ами пишете на Черешко да го промени и освен черешите да има и тикви и марули.Да сте се замисляли за други причини освен лошите индекси
Тони, извинявай симпатичен си ми , но това са глупости..Как можеш да откъсваш индексите от пазара и да говориш за оптимизъм..С десет компании ли ще правиш възходящ пазарЗащо не визираш оботота, чуждите инвеститори и политиката спрямо борсата, а икономическите реформи..И аз съм оптимист , но зависи от тайминга- дали след 3-5 или 10години
Не е на тони вината, че индексите са се откъснали от пазара Кире, не може да се набиват странни компании в индекса и да чакаме от тях да представят пазара, нали !? Ето вземи например дирижабъла - там имаше оборот последната седмица по-осезаем от половината индекс, И аз си мисля като Тони, че някои дружества не са за индекса и иглежда индекса се е пооткъснал от представянето на паара, а другите проблеми които казваш са си отделно
Не е препоръка... !!!
Тони, извинявай симпатичен си ми , но това са глупости..Как можеш да откъсваш индексите от пазара и да говориш за оптимизъм..С десет компании ли ще правиш възходящ пазарЗащо не визираш оботота, чуждите инвеститори и политиката спрямо борсата, а икономическите реформи..И аз съм оптимист , но зависи от тайминга- дали след 3-5 или 10години
Определено съм оптимист за БФБ!
Искам да благодаря на кризата -тя бе супер ценна и без нея нямаше да видим кой плува гол, когато се отдръпнаха вълните от пари идващи на пазара.
Видя се кои компании почитат акционерите си, кои подкрепят цената и т.н. и кои са тук за да приберат едни пари от ИПО-тата.
Реално погледнато той пазара при нас почти си се възстанови - говоря за коректни компании като МСХ, ХЕС, МОНБАТ, АТЕРА, СФТРД, СФИ и други - някои от тези компании са на най-високите си нива. Е останаха и още няколко бижута които по определени причини са на по-ниски цени, но и това няма да е вечно.
Колкото до софикс ами той си виси като... защото го напълниха с едни компании които не им дреме за акционерите. Някои от тях ще се веят като наакан вестник на вятъра и ако дойдат много пари ще ги отнесат донякъде нагоре и после пак в другата поскока
След 6години на БФБ и доста научени уроци съм повече от доволени и с нетърпение чакам следващите 6
Поздрави и успех!
няма нищо общо с тапета./ Чистата хартия може да е генерирала 1000% профит преди да се изчисти. Дори 1000 е малко Нооо ... такива свръхнови се случват на 1000 години веднъж, (китайците знаят защо, в буквален смисъл) трябва да я стопляш чистата хартия, да я усещаш и да я имаш като удовете си, не става с превъзнасяне от разстояние. Написано е: "Настане вечер, месец изгрее, звезди обсипят свода небесен..." - това не се яде, не се пие нито консумира, то е духовна храна, отвъд границите realnoto, посветено на нашата майка-родина, не се осмисля в своята вселенска цялост отвъд нейните граници, и да се асимилира не може)))) А няма и превод!!! Математиката не излиза))
В тоя ред на мисли - каня те на хотел на първа линия, море Романтика, хотел "Звездоброй" хахахаха
Във вид на тапет или тоалетна хартия. Е, в днешните времена с безналични и това не става...
няма нищо общо с тапета./ Чистата хартия може да е генерирала 1000% профит преди да се изчисти. Дори 1000 е малко Нооо ... такива свръхнови се случват на 1000 години веднъж, (китайците знаят защо, в буквален смисъл) трябва да я стопляш чистата хартия, да я усещаш и да я имаш като удовете си, не става с превъзнасяне от разстояние. Написано е: "Настане вечер, месец изгрее, звезди обсипят свода небесен..." - това не се яде, не се пие нито консумира, то е духовна храна, отвъд границите realnoto, посветено на нашата майка-родина, не се осмисля в своята вселенска цялост отвъд нейните граници, и да се асимилира не може)))) А няма и превод!!! Математиката не излиза))
Коментар