Първоначално изпратено от Бик в атака
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнениеНие с Интата не сме сърдити на бефебето, нале наборе? Виж, ако визираш Иванчев докторът за сърдито старче -> по-може
Това за "кой до гроб" не му бе тука мястото , ама просто да му е -младо момче- има да се учи още!
Виж за SMSF (Self-managed Super Fund) , не му давам и да приближи къде мен друг такъв юнак ,- Камо ли пък да му го поверя!
Да ходят и да учат практика на собствени разноски , пък ако оцелеят - да заповядат и разкажат/покажат/ .
Право думаш дядо Матьо ! Все тъй бавно да върви, щот ний по бавно и стъпяме , ама юздата дърпаме!
Сполай ти , със Здраве и Късмет напред !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнениеписачите тук ще си останат до гроб тук. вече ясно се е очертала сърдитито-старческата група
- 1 like
Коментар
-
Отчет на УПФ ДСК РодинаПрехвърлят активи от банкови депозити в акции и имат още много кеш.към края на предходната година . към 30.09.2016 г към 31.12.2016 г. Относителен дял дялови ценни книжа (акции, права, дялове) 350,166 32.72% 306,178 24.71% 433,303 32.77% Банкови депозити 47,249 4.42% 52,637 4.25% 0 0.00% Парични средства 51,705 4.83% 195,303 15.76% 116,352 8.80% ОБЩО АКТИВИ 1,070,064 100.00% 1,239,146 100.00 1,322,176 100.00%
Естествено далеч не всички инвестиции са на БФБ.
Ефекта Експат ???
Това е 1 от 4-те инвестирали в ЕТФ-а ,който им се отблагодари с избирателно инвестиране дружества от техните порфейли.Last edited by vale1; 09.01.2017, 16:34.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
а защо само в/у бфб е акцента!? тук няма никаква ликвидност от 2008, с изкл. на договорени сделки. всяка една друга борса е по-добра за солидна доходност при краткосрочно инвестиране(и правилна преценка къде, да не споменавам и дивидентите). писачите тук ще си останат до гроб тук. вече ясно се е очертала сърдитито-старческата група
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
Да съгласен съм, че трябва да има "лимити" за депозитари решили да инвестират на БФБ за по-голяма доходност. Красотата е, че тази евентуална по-голяма доходност няма как да огрее всеки, така, че то и няма вариант всички депозити да са на БФБ, няма как да ги поеме. Но предусещам, че гъдел за по-голяма доходност ще е водещ при една част и това ще е стимул за БФБ какъвто и да е през 2017, че и 2018, просто нивото на депозити е високо много, а на БФБ все още на другия полюс
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениеми ако са толко богати и ги е страх и искат сигурност да вкарат по 40к в отделните ИП и да се кефят на 5-6-7-8-9%
или пък да си седят по влоговете... всеки има глава на раменете и си преценява.. но за борсата, за компаниите, за нас че и за тях като че ли е по-добре да се престрашат и да участват на БФБ
Коментар
-
ми ако са толко богати и ги е страх и искат сигурност да вкарат по 40к в отделните ИП и да се кефят на 5-6-7-8-9%
или пък да си седят по влоговете... всеки има глава на раменете и си преценява.. но за борсата, за компаниите, за нас че и за тях като че ли е по-добре да се престрашат и да участват на БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Sashko Разгледай мнение
Викаш доходността не била важна, че откога? Аз не познавам, някой за който доходността не е важна. А, за каква сигурност говорим - сигурно за сигурност при покупателната способност? Че като имаш 100 лв. днес, някой ти гарантира, че и след 10 г. ще има същата покупателна способност?
Живота с лихви от депозити е от близкото ни минало. Не знам, но сегашните лихви по депозити ще накарат много хора да се намръщят и да търсят нещо по сгодно като алтернатива (сигурен съм, че има хора които разчитат на доход от спестяванията си, за да живеят или плащат някоя друга сметка, а сега това го няма), и такива не липсват, има доста Договорни Фондове са с по 10% за миналата година и "почти сигурна" такава доходност за тази година и че и следващите няколко. Има всякакви хора и нужди, не слагайте всички под общ знаменател, както казва доктора на науките, който цитирах, това са 50% от БВП е спестен в депозити - не е шега работа.
Коментар
-
Имам чувството, че някой хора не помнят, че само преди 3 г. имаше един данък въведен върху дохода от лихви по депозити - мисля разчета беше върху 300 милиона лева, които се получават като доход и решиха, че трябва да бъдат обложени като всеки друг доход - какво стана с този данък и по интересното дохода къде отиде? Отговор, вече такъв доход няма, а това е променена ситуация, естествено не всеки ще реагира мигновено или веднага на тази ситуация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Може да се разхвърлят на няколко банки със суми под 200хил които са гарантирани от държавата,нищо че е малка лихвата!На БФБ гаранциония фонд признава до 40хил и евенуално може да се спечели по гол доходност ,но може и да се загуби много капиталово.......е кое е по сигурно........така разсъждават хората със спестявания!Доходноста не е водеща-водеща е сигурността!
Живота с лихви от депозити е от близкото ни минало. Не знам, но сегашните лихви по депозити ще накарат много хора да се намръщят и да търсят нещо по сгодно като алтернатива (сигурен съм, че има хора които разчитат на доход от спестяванията си, за да живеят или плащат някоя друга сметка, а сега това го няма), и такива не липсват, има доста Договорни Фондове са с по 10% за миналата година и "почти сигурна" такава доходност за тази година и че и следващите няколко. Има всякакви хора и нужди, не слагайте всички под общ знаменател, както казва доктора на науките, който цитирах, това са 50% от БВП е спестен в депозити - не е шега работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
абе исках да го кажа по нежно за мИчетата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Искаш да кажеш часа щото сега е 595.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеДа видим Софикс 600 до колко дена ще падне
Коментар
Коментар