Първоначално изпратено от бик в атака
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
-
Май не си ме разбрал - говоря ,че господарите на Хика през 2015 г са предпочели да инвестират в Химимпорт,ЗХБГ,Трейс , а не в собствени или на притежавани дотогава от тях акции ???Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Трейс не вървяха ли над 8 лв/толкова продаваше мажо/...
Колко и да е недолюбвана в момента ,може да стане ракета ако остане в Софикс....
В момента човек /спекуланта в мен е разколебан/ ако има реиндж или спад , може да се спекулира, но ако се развива октомврийския скеч ще е на загуба....сериозна.
За Фиб направи мноого вярна прогноза....някой път ще я полеем....!
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
мисля че говори от началото на 2017 с корекцията - аз съм +6%Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
10-11% за годината са малко. Аз в момента имам 24%, а въобще не смятам, че съм за пример. Имам много пропуски и съм сигурен, че много колеги са със значително по-добра доходност.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Забрави да споменеш инвестициите на Хика от 2015 г. в Химимпорт,ЗХБГ,Трейс ....
И защо ли да се чуди човек мениджмънта си продава акциите ????
Както казваш - не е препоръка.
Колко и да е недолюбвана в момента ,може да стане ракета ако остане в Софикс....
В момента човек /спекуланта в мен е разколебан/ ако има реиндж или спад , може да се спекулира, но ако се развива октомврийския скеч ще е на загуба....сериозна.
За Фиб направи мноого вярна прогноза....някой път ще я полеем....!
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
4 Д,
не те разбрах и вчера когато бях на няколко чаши мавруд , и днес на трезво не са еднозначни за мен думите ....?
Иначе табаците се качват ,те са асансьори ,бързо се качват и бързо падат...без отчета на БТХ този месец е рисковано цялостно влизане...но да нямаш също не е приятно ..
Да не купуваш е лошо ,да не продаваш още по лошо при дадени ситуации....
Вярвам за сега на Софикс фонда ,мисля че той първо продава за да свали маркета а после ще купува в някой изнервени позиции.....
Вярвам в неговата мисия Лондон....нищо че Василев се прави на "божа кравичка" че не е пробвал някои фонд или инв.банкер за вложение....
Също прегледах малцинственото участие на Хиката ..грубо сметнато.
7 милиона акции в Емка по 2,35 -около 17 м.
М+С- 9 милиона по 6,4 - 58 м.
5,6 милиона чист кеш...над 80 м при 15 и нещо милиона акции в Хиката
ЗАИ и други дреболии не ги смятам
Общо над 6- 650 лв за акция....а сега е 4,16 ...
Софикс фонда не е попълвал ...
Та не е препоръка....защо купувам тука и вярвам в индекса поне до 630 плюс... ....
И защо ли да се чуди човек мениджмънта си продава акциите ????
Както казваш - не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
Защото форума се напълни със заядливи и неблагодарни хора. Ти видя ли какво стана, след като споделих че очаквам корекция? Видя ли какви бяха реакциите на форумците? И защо да си причинявам подобни неща??? Затова по-добре да не споделям очакванията си за движението на пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
Напълно съм съгласен с теб. Текущите ти писания ме радват, защото според мен сочат ръст. Малко ме плаши написаното от Монти. Иначе моите приятели са с 10-11% печалба за годината без да са отигравали корекцията. Интересно ми е каква е разликата. Освен това вярвам, че мини корекциите могат да се отиграват само с пет цифрен портфейл или по-малък. За шест цифрен няма ликвидност за спекула.
Коментар
-
. Според мен войната между Украйна и Русия е обречена да ескслира. Това може да окаже влияние на Софарма. .
Коментар
-
Напълно съм съгласен с теб. Текущите ти писания ме радват, защото според мен сочат ръст. Малко ме плаши написаното от Монти. Иначе моите приятели са с 10-11% печалба за годината без да са отигравали корекцията. Интересно ми е каква е разликата. Освен това вярвам, че мини корекциите могат да се отиграват само с пет цифрен портфейл или по-малък. За шест цифрен няма ликвидност за спекула.
не те разбрах и вчера когато бях на няколко чаши мавруд , и днес на трезво не са еднозначни за мен думите ....?
Иначе табаците се качват ,те са асансьори ,бързо се качват и бързо падат...без отчета на БТХ този месец е рисковано цялостно влизане...но да нямаш също не е приятно ..
Да не купуваш е лошо ,да не продаваш още по лошо при дадени ситуации....
Вярвам за сега на Софикс фонда ,мисля че той първо продава за да свали маркета а после ще купува в някой изнервени позиции.....
Вярвам в неговата мисия Лондон....нищо че Василев се прави на "божа кравичка" че не е пробвал някои фонд или инв.банкер за вложение....
Също прегледах малцинственото участие на Хиката ..грубо сметнато.
7 милиона акции в Емка по 2,35 -около 17 м.
М+С- 9 милиона по 6,4 - 58 м.
5,6 милиона чист кеш...над 80 м при 15 и нещо милиона акции в Хиката
ЗАИ и други дреболии не ги смятам
Общо над 6- 650 лв за акция....а сега е 4,16 ...
Софикс фонда не е попълвал ...
Та не е препоръка....защо купувам тука и вярвам в индекса поне до 630 плюс... ....Last edited by Монти; 05.02.2017, 13:32.
Коментар
-
Умерен оптимизъм. Растеж на икономиката около 4 процента и много бавно ускоряване, което след години ще завърши с балон. Борсата е обречена да расте, но стокпикинга ще е ключов. В момента много харесвам български банки и особено ПИБ. За мен това е инвестиция каквато беше земеделската земя преди 15 години. Недолюбвана, но перспективна. Прекалено дълго е за обяснение. Отделно при този хейт ще вляза в излишни спорове като зимата на 2014. Тогава беше очеизвадно как икономиката тръгва напред но всички се бяха вторачили в КТБ и говореха за срив. Харесвам Алкомет и Неохим. Според мен войната между Украйна и Русия е обречена да ескслира. Това може да окаже влияние на Софарма. Монбат са приемливи. На кратко толкова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
дддд, отдавна не си писал
кажи как виждаш нещата и какви коне подбираш, моля!
Коментар
-
Напълно съм съгласен с теб. Текущите ти писания ме радват, защото според мен сочат ръст. Малко ме плаши написаното от Монти. Иначе моите приятели са с 10-11% печалба за годината без да са отигравали корекцията. Интересно ми е каква е разликата. Освен това вярвам, че мини корекциите могат да се отиграват само с пет цифрен портфейл или по-малък. За шест цифрен няма ликвидност за спекула.Събитията не винаги отговарят на очакванията!
Коментар
-
Без да съм Монти, тъй като съм един от най подвижните макар и в групи , ще ти споделя , че ръст от 10% по цена на затваряне по позициите , при мен е с над 65% /върху 10те/ преминат.за тази. Аз си отчитам ръста консервативно,- а именно поне да бъдат посрещнати от пазара първите 2-3-5хил бр. акции от обслужваните позиции !
Коментар
Коментар