Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
И на тях не им е лесно, оказа се, че нашия пазар е малък не само за ПФ, но и за ДФ... 400 млн. в акции/макар, че повечето сигурно са навън/ при тази ликвидност
Относителният дял на активите на инвестиционните фондове в ценни книжа, емитирани от резиденти, е 67.4% спрямо 71.4% към края на март 2016 г. и 69.5% към декември 2016 г
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеКато гледам инвестициите на фондовете в акции за година се увеличават с 50%, колкото и Софикс, сиреч не са купувачи, или са купували нови акции минимално. Като цяло делът им се покачва от 33 на 36%.
Депозитите остават 26% от активите, като нарастват нарастват със 79 млн. лева (37.5%) до 289.7 млн. лева и то при 0-е лихви
Облигациите и те са 25% въпреки ниските лихви.
Като цяло структурата на инвестициите си остава доста дефанзивна, като при мечи пазар
По отношение на инструментите, включени в портфейлите на местните инвестиционни фондове, към март 2017 г. спрямо същия месец на 2016 г. инвестициите в акции и други форми на собственост се увеличават със 135.8 млн. лева (51.4%) до 400.2 млн. лева, депозитите нарастват със 79 млн. лева (37.5%) до 289.7 млн. лева, а средствата, вложени в ценни книжа, различни от акции, нарастват с 52.8 млн. лева (23.8%) до 274.5 млн. лева. В сравнение със декември 2016 г. инвестициите в акции и други форми на собственост се повишават с 26.5 млн. лв. (7.1%), депозитите се увеличават с 12 млн. лева (4.3%), а тези в ценни книжа, различни от акции, се увеличават с 12.8 млн. лева (4.9%). Към края на март 2017 г. най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат акциите и другите форми на собственост – 36%, следвани от депозитите – 26% и ценните книжа, различни от акции – 24.7%, при съответно 33.1%, 26.3% и 27.7% към края на март 2016 г. Към декември 2016 г. най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат отново акции и други форми на собственост – 35.9%, следвани от депозитите – 26.7% и ценни книжа, различни от акции – 25.1%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеИ като прибере държавата 185,69 лв. на 460,00 лв. минимална заплата - се решава демографският проблем!? То поне да отиваха за качествени публични услуги...Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
Писахме и май има консенсус, че имаме сериозен демографски проблем. В такава ситуация е важно да видим къде е в момента работната сила като сектори и заплащане. Както казва и Горанов тук е ролята на държавата да насочва този процес. С повишаване на минималната работна заплата неефективните фирми е вероятно да фалират и ще позволят на хората да се насочат към по-ефективни дейности и по-високи заплати, които да носят повече добавена стойност. За мен това за България е добре.
Това си мисля, че казва и тя:
"Има и нещо друго – ако едно предприятие не може да си позволи да плаща заплати по-високи от 400-460 лв., какъв е смисълът е да съществуват подобни фирми“, попита Стоянова."
Коментар
-
Като гледам инвестициите на фондовете в акции за година се увеличават с 50%, колкото и Софикс, сиреч не са купувачи, или са купували нови акции минимално. Като цяло делът им се покачва от 33 на 36%.
Депозитите остават 26% от активите, като нарастват нарастват със 79 млн. лева (37.5%) до 289.7 млн. лева и то при 0-е лихви
Облигациите и те са 25% въпреки ниските лихви.
Като цяло структурата на инвестициите си остава доста дефанзивна, като при мечи пазар
По отношение на инструментите, включени в портфейлите на местните инвестиционни фондове, към март 2017 г. спрямо същия месец на 2016 г. инвестициите в акции и други форми на собственост се увеличават със 135.8 млн. лева (51.4%) до 400.2 млн. лева, депозитите нарастват със 79 млн. лева (37.5%) до 289.7 млн. лева, а средствата, вложени в ценни книжа, различни от акции, нарастват с 52.8 млн. лева (23.8%) до 274.5 млн. лева. В сравнение със декември 2016 г. инвестициите в акции и други форми на собственост се повишават с 26.5 млн. лв. (7.1%), депозитите се увеличават с 12 млн. лева (4.3%), а тези в ценни книжа, различни от акции, се увеличават с 12.8 млн. лева (4.9%). Към края на март 2017 г. най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат акциите и другите форми на собственост – 36%, следвани от депозитите – 26% и ценните книжа, различни от акции – 24.7%, при съответно 33.1%, 26.3% и 27.7% към края на март 2016 г. Към декември 2016 г. най-големи относителни дялове в общата сума на активите имат отново акции и други форми на собственост – 35.9%, следвани от депозитите – 26.7% и ценни книжа, различни от акции – 25.1%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение"Тригодишната бюджетна прогноза предвижда ръст на минималното възнаграждение с около 10% на година за следващите следващите 3 години. Бюджетът го позволява, каза още тя."
Председателят на бюджетната комисия би трябвало да знае, че МРЗ не се дава от бюджета, а от работодателите в реалния сектор. Напротив - както вече изяснихме по повод същата опорка, но изказана от Владислав Черешаров - от всяка минимална заплата в момента държавата прибира 185,69 лв. - 101,23 от работника и 84,46 от работодателя. След което ги пуска и двамата на "свободния" пазар, за да си купуват продукти от първа необходимост, за което ги облага допълнително с ДДС и акциз...
Това си мисля, че казва и тя:
"Има и нещо друго – ако едно предприятие не може да си позволи да плаща заплати по-високи от 400-460 лв., какъв е смисълът е да съществуват подобни фирми“, попита Стоянова."
Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Не искам да ви се бъркам в спора но никъде не отричаш че си привърженик на Тиквата...
"Тригодишната бюджетна прогноза предвижда ръст на минималното възнаграждение с около 10% на година за следващите следващите 3 години. Бюджетът го позволява, каза още тя."
Председателят на бюджетната комисия би трябвало да знае, че МРЗ не се дава от бюджета, а от работодателите в реалния сектор. Напротив - както вече изяснихме по повод същата опорка, но изказана от Владислав Черешаров - от всяка минимална заплата в момента държавата прибира 185,69 лв. - 101,23 от работника и 84,46 от работодателя. След което ги пуска и двамата на "свободния" пазар, за да си купуват продукти от първа необходимост, за което ги облага допълнително с ДДС и акциз...
Така че много моля - ние вече на магия сме се научили да живеем и оцеляваме, но наглостта ви няма да можем да преживеем - ВНИМАВАЙТЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
Аз те посъветвах приятелски, а ти пак се опитваш да хапеш... Чудя се да ти обръщам ли въобще внимание и как да ти отговоря, че да ме разбереш? Добре, ще пробвам още един път - с факти, както казваш - пункт по пункт:
1. Не съм и никога не съм бил комунист и едва ли друг, освен теб, се съмнява в това, напротив - името ми е сред основателите на СДС.
2. Никога не съм пускал клипове с Б. Борисов и Ц. Цачева. Това е чиста проба клевета от твоя страна.
3. Нямам снимка с вдигната ръка, защото освен антикомунист съм и антифашист - всички нормални хора са така.
4. SOFIX за:
- последната седмица: + 1,03%
- половин година: + 23,73%
- една година: + 51,09%.
5. Не 99, а 100% съм в акции и то само на БФБ, от които за последната година съм спечелил 43,80%. Тъй че не се притеснявам чак толкова за борсата...
6. През 1991 г. основах собствена фирма по Указ 56 за стопанската дейност и оттогава до днес - за добро или лошо - сам съм си господар.
No Comment, Кире - голи факти. Могат да се признаят или опровергаят, но нямат нужда от коментар.
А борсата се качва от подаването на оставка на тиквата след загубата на президенските избори....и сега след спечелването на изборите и борисоФ 3 почва старата игра на никаква търговия ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеСпящият бик, Факти пич..Факти..Ама Вие комунистите сте по забраните..Нищо де ти пускай клипове с Б.Борисов и Ц.Цачева..И това са факти..Ама да не сбъркаш да пуснеш и някоя снимка с вдигната ръка за поздрав... Но няма по- големи факти за правилното управление от растящите борсови индекси..Ти колко процента си в акции, а съм 99% и ми пука за Борсата ..Ти сигурно само си пишеш и цоцаш от държавната службичка..
Не само аз - Цял свят за бори за чужди инвестиции..
Пишете..Аз трябва да работя..
1. Не съм и никога не съм бил комунист и едва ли друг, освен теб, се съмнява в това, напротив - името ми е сред основателите на СДС.
2. Никога не съм пускал клипове с Б. Борисов и Ц. Цачева. Това е чиста проба клевета от твоя страна.
3. Нямам снимка с вдигната ръка, защото освен антикомунист съм и антифашист - всички нормални хора са така.
4. SOFIX за:
- последната седмица: + 1,03%
- половин година: + 23,73%
- една година: + 51,09%.
5. Не 99, а 100% съм в акции и то само на БФБ, от които за последната година съм спечелил 43,80%. Тъй че не се притеснявам чак толкова за борсата...
6. През 1991 г. основах собствена фирма по Указ 56 за стопанската дейност и оттогава до днес - за добро или лошо - сам съм си господар.
No Comment, Кире - голи факти. Могат да се признаят или опровергаят, но нямат нужда от коментар.Last edited by Спящият бик; 19.05.2017, 15:03.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПишете..Аз трябва да работя..Keep going ...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТи колко процента си в акции, аз съм 99% и ми пука за БорсатаKeep going ...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Киро, от всичко написано от теб ми прави впечатление, че си зависим от инвестициите си и толкова много гледаш чуждите инвестиции защото искаш/надяваш се те да дойдат и да ти покачат акциите. Според мен ако си прецениш нещата, така че да не си зависим от тях по-добре ще направиш.Keep going ...
Коментар
-
Спящият бик, Факти пич..Факти..Ама Вие комунистите сте по забраните..Нищо де ти пускай клипове с Б.Борисов и Ц.Цачева..И това са факти..Ама да не сбъркаш да пуснеш и някоя снимка с вдигната ръка за поздрав... Но няма по- големи факти за правилното управление от растящите борсови индекси..Ти колко процента си в акции, аз съм 99% и ми пука за Борсата ..Ти сигурно само си пишеш и цоцаш от държавната службичка..
Не само аз - Цял свят за бори за чужди инвестиции..
Пишете..Аз трябва да работя..Last edited by Kiro; 19.05.2017, 14:29.
Коментар
Коментар