Първоначално изпратено от Три без коз
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Нищо лично, колеги "форумци", но ме провокирате за "EV / EBITDA" съотношението.
Аз също като Carcilaso съм на мнение, че не би трябвало в EV за Трейдинга да се включват текущите задължения, а те за всеки търговец на лекарства са много големи.
Освен това, EBITDA е полезен при бизнеси с големи амортизации. Логично е да се запитаме - Софарма Трейдинг такъв бизнес ли е? НЕ Е !
Ако се мисли, тогава вероятно ще ни светне, че не е обективно отношението 28 на Софарма Трейдинг да бъде 2 до 2,5 пъти по-голямо от това на Корадо, М+Ц, Емка, Спиди, Хес, Монбат и други машиностроителни дружества, за които EBITDA отразява добре процеса на обновяване на ДМА (чрез големите амортизации).Last edited by Professor; 15.12.2017, 07:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Ето точно това ти изказване силно подчерта че си новобранец.Нищо не си видял и не разбираш от борса.Ако си на печалба прибири си я преди да са ти прибрали и малкото паричките които имаш.Слушай какво ти говори стария индианец да не ревеш после.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнение
Браво за труда. Чудих се кога ще ми остане време да си направя и аз подобни сметки, но ще ползвам твоите
За мен една адекватно оценена компания с прилични очаквания за ръст на печалбата в рамките на 8-10% на година и дълг/СК <1 трябва да се търгува на коефициент около 8. Доста компании са над това ниво, а за част от тях се съмнявам, че ще успеят да задържат резултатите си в следващите години, предвид че се намира в горната част на икономическия цикъл.
Една забележка само - за СФТРД предполагам си добавил краткосрочните заеми за EV. По-правилно е да се изключат, защото те кореспондират на огромните вземания и са част от нормалния оборотен капитал на компанията.
+1
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Нов си ти.
За хората и мажоритарите, кой каквото е дробил това ще сърба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеХайде дойде средата на декември, да кача класирането по EV/EBITDA след отчетите за Q3 с цени от вчера. Виждаме лек спад на средните стойности, частично заради спад на цени, частично заради подобрени резултати.
За мен една адекватно оценена компания с прилични очаквания за ръст на печалбата в рамките на 8-10% на година и дълг/СК <1 трябва да се търгува на коефициент около 8. Доста компании са над това ниво, а за част от тях се съмнявам, че ще успеят да задържат резултатите си в следващите години, предвид че се намира в горната част на икономическия цикъл.
Една забележка само - за СФТРД предполагам си добавил краткосрочните заеми за EV. По-правилно е да се изключат, защото те кореспондират на огромните вземания и са част от нормалния оборотен капитал на компанията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God&quot; Разгледай мнениеГрафиката на Софикс не реагира на зададената времева рамка.
Е, как да реагира...?!)))))))) При хоризонтална черта..., с наклон на югоизток..., има ли нужда от реакция...?!
Продавайте / чичака купува на сносна цена все още.../ и бЕгайте в тулипите...
п.п. Темата мноо изостава..., "крипто" не моЕ я стигнете...
Коментар
-
Хайде дойде средата на декември, да кача класирането по EV/EBITDA след отчетите за Q3 с цени от вчера. Виждаме лек спад на средните стойности, частично заради спад на цени, частично заради подобрени резултати.Company EV/EBITDA' SFTRD 28.54 TOPL 20.03 PETHL 18.90 A4L 17.75 LACH 16.65 ELHIM 15.87 FZLES 13.96 MCH 13.46 AGR 13.34 0SP 12.77 ALB 12.75 HES 12.24 GAZ 12.19 ROZA 11.84 MONBAT 10.57 EMKA 10.37 ALUM 9.55 SFARM 9.31 ODES 9.31 IHLBL 8.63 AROMA 6.69 SKK 6.07 LOMSKO 6.04 BOARD 6.01 3CZ 5.32 HIDPN 5.19 SVIL 4.92 NEOH 3.94 GAGBT 3.64 ZLP 2.71 Average 10.95 Median 10.47
- 4 Харесвания
Коментар
-
Хахаха забавляваш ме.Нов си още младежо на борсата.Има време да се занулиш от прекомерен оптимизъм и заблуда че тази игра се играе правилно в България.За съжаление в БГ компании се листват на борсата не за да се развиват а за да се източват и оберат парите на вложителите.Примери с Божковци ,Захариевци и прочие колкото искаш затова внимателно с ралитата.Познавам хора които ралита,ракети,влакове и подобни вкараха в болницата на успокоителни.
За хората и мажоритарите, кой каквото е дробил това ще сърба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Без алтернатива мнението ти не струва нищо, съжалявам, че не го разбираш! Почерпил съм се и тъпотиите ми идват малко в повече, иначе ви чета по цял ден
Коментар
-
Просто това, което си виждал, не е достатъчно и затова си изпълнен с драматичен индиански песимизъм.
А на мен очите ми стада бизон ски( от бикове) виждат и бягащи, и изчезващи сиукси в прерията.
Коментар
-
Да не почнат само да ти викат Оцапаните гащиБликащи с интусиазъм и оптимизъм младежи като теб съм виждал много на бфб.Като оцапат гащите и изчезват от форума
А на мен очите ми стада бизон ски( от бикове) виждат и бягащи, и изчезващи сиукси в прерията.
Коментар
-
Индианец, верно че малката горила трепери, но това е от смях, гледайки свръх напрежението сред кеширалите многознайковци.
Всъщност ми викат и Поразяващата ръка - свързано е с картите, които държа.Бликащи с интусиазъм и оптимизъм младежи като теб съм виждал много на бфб.Като оцапат гащите и изчезват от форума
Коментар
Коментар